itjobb.se

IT-infrastrukturtekniker

Ansök nu

IT-infrastrukturtekniker

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Servicekontoret bidrar till en bättre vardag för kommunens invånare och verksamheter med tjänster inom bland annat måltider, fastighets- och verksamhetsservice, IT, fordon, personal- och löneadministration samt invånarvägledning. IT-service är en del av Servicekontoret i Halmstads kommun och arbetar på uppdrag av servicenämnden. På IT-service utvecklar vi smarta digitala tjänster och driver processen framåt med ambitionen att förenkla och förbättra kommunens verksamheter i deras dagliga arbete. Som motor i det digitala förändringsarbetet samordnar och effektivisera vi hur IT och telefoni används och vi sköter drift och support av telefoni, datorer och nätverk.

Arbetsuppgifter

Vi på IT-service erbjuder en utvecklande och spännande roll i en förvaltning i framkant som drivs av utveckling och innovation. Hos oss har du goda karriär- och utvecklingsmöjligheter och chansen att bidra till att Halmstads kommuninvånare "får ut mer av livet". I rollen som IT-infrastrukturtekniker arbetar du främst med att: • lösa problem kring beställningar och händelser • bidra med IT kompetens kring upphandlingar • om och invärldsbevaka teknikområdet • hålla kontakt med kunder och leverantörer • bevaka SLA: er -tydliggöra och mäta tillgänglighet och tillförlitlighet för tjänsterna • arbeta förebyggande med verksamheternas digitalisering och automatisering av tjänster • dokumentation av arbetsuppgifter Då IT-service är en intäktsfinansierad verksamhet arbetar du proaktivt för att tjänsten levereras så effektivt som möjligt till rätt kostnad och med bibehållen hög kvalitet. Du ansvarar även för uppföljning och kvalitetssäkring av dokumentation och rutiner för tjänsten. Tillsammans med dina kollegor i leveransteamet, arbetar ni aktivt för utveckling och drift av förvaltningsspecifika system. Du har också ett samordnande ansvar för leveransteamet inom infrastruktur. Bland arbetsuppgifterna ingår att ansvara för att systemdriften flyter på för användarna i Halmstads kommun. Du prioriterar, fattar beslut och skapar struktur när det blir toppar i inflödet. Tjänsten fördelas på ca 80 % tekniskt operativt arbete och ca 20 % samordning. Du kommer inte att ha något personalansvar. Vi eftersträvar en god balans mellan arbetsliv och privatliv och värnar om våra medarbetares hälsa.

Kvalifikationer

Du delar vår passion för säkra och hållbara IT-lösningar för framtidens digitaliserade samhälle. Du har en bred kompetens inom Windows server 2012/2016 och minst tre års erfarenhet inom serverdrift. Du har arbetat med Active directory och har god förståelse för nätverk och kommunikation. Du har B-körkort för manuell växellåda. Det är meriterande om du har erfarenhet från en samordnande roll och har arbetat i Office 365, Azure, Linux, VMware, ESX, PowerShell, C#, SCCM, MS SQL och Veeam. Även erfarenheter av processer inom ITIL, ISO27000, ISO 14001 är meriterande. Som person har god förmåga att driva mindre utvecklingsprojekt, samtidigt som du har den tekniska kompetens som behövs för att medverka i det dagliga operativa arbetet. Du kan snabbt fatta beslut i utmanande situationer och ser till att allt flyter smidigt i teamet. Du använder dina kunskaper i ett lärande syfte och förklarar och ger råd utifrån situation och person. Din nyfikenhet håller dig uppdaterad inom ditt område och du hittar nya, innovativa lösningar på de problem som uppstår. Din positiva attityd och goda kommunikativa förmåga gör dig till en uppskattad person och konstruktiv teamspelare. Du kommer bra överens med personer på alla nivåer och skapar goda relationer med kollegor och kunder. Du ser alltid till att leverera det bästa för våra användare och uppfyller de mål som avdelningen satt upp. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska då vår vardag ofta involverar internationella kontakter. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Säkerhetsprövning klass 2 eller 3 kommer att utföras i samband med anställning.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde omgående eller efter överenskommelse. Beredskap var sjätte vecka kan ingå i tjänsten.
Publicerad
2020-05-12
Ansök senast
2020-05-26

Upplysningar

  • Sara J Westerberg
    Rekryteringsspecialist
    Telefon: 035-137100
  • Dennis Bik
    E-post: Dennis Bik

Ansökan

Referensnummer
C38067 - 2020

Dela detta jobb

IT-infrastrukturtekniker

Halmstads kommun