itjobb.se

-->

IT/MT-utvecklingsansvarig inom Tema Hjärta, Kärl och Neuro på Karolinska Universitetssjukhuset

Ort
Utgår

2021-08-29

Ansök nu

IT/MT-utvecklingsansvarig inom Tema Hjärta, Kärl och Neuro på Karolinska Universitetssjukhuset

Vi erbjuder
Vi erbjuder en möjlighet att vara del av ett av världens mest framgångsrika universitetssjukhus.

Tema Hjärta Kärl och Neuro bedriver specialiserad och högspecialiserad vård och diagnostik inom neurologi, neurokirurgi, kardiologi, kärlkirurgi, thoraxkirurgi, klinisk fysiologi och neurofysiologi.

Vi är ensamutförare av thorax- och neurokirurgi i Region Stockholm och ett ledande center för exempelvis utveckling av minimalinvasiva och kateterburna tekniker för patienter med kardiovaskulära och neurologiska sjukdomar. Vår diagnostik är främst fokuserad på sjukdomar inom hjärta, lungor och kärl samt det centrala och perifera nervsystemet.

En omfattande forskning, utbildning och utveckling inom stora sjukdomsgrupper såsom hjärtsvikt, kranskärlssjukdom, arytmier, Multipel skleros och Parkinson pågår i vår verksamhet. Den högspecialiserade vården bedrivs med hjälp av avancerad medicinsk teknik, som ger patienterna optimal diagnostik, vård och behandling. Inom flera verksamheter är vi störst i Norden och kan genom detta kontinuerligt säkerställa god kvalitet och patientsäkerhet.

Våra cirka 1300 medarbetare arbetar i multiprofessionella team kring alla diagnoser inom kardiovaskulär och neurologisk vård och diagnostik. Temat tar emot mer än 120 000 patientbesök, cirka 13 000 operationer och mer än 55 000 undersökningar per år. Vården bedrivs integrerat i både Solna och Huddinge.

Om tjänsten

Vi söker nu en IT/MT-utvecklingsansvarig till Tema Hjärta, Kärl och Neuro som kan stötta verksamheten och arbeta tillsammans med sjukhusets MT- och IT- organisationer i arbetet med att utveckla och förvalta temats IT- och MT-miljö. Rollen är bred och kommer innebära både ett nära arbete temats kliniska verksamheter såväl som med Karolinska Universitetssjukhusets IT- och MT-organisationer och andra relevanta centrala staber. Du är bryggan mellan verksamhetens krav och behov och förverkligande i form av tekniskt stöd. Du har även ansvar för informationssäkerhetsarbetet på temat. 

Det ligger stort fokus på förbättringsinitiativ och utveckling av IT och MT, men du är även den som säkerställer att vi får god leverans vad gäller support och drift från interna och externa leverantörer.

Följande är några av arbetsuppgifterna:

 • Säkerställa att temats IT/MT-miljö utvecklas i linje med verksamhetens behov

 • Driva strategiska frågeställningar huvudsakligen kopplade till temats IT/MT-miljö 

 • Leda förändringsprojekt kopplat till IT/MT och informationssäkerhet

 • Vara temats huvudkontakt gentemot aktuella förvaltningar inom VO MT Utveckling och Förvaltning och samarbeta kring investeringar, MT-utvecklingsprojekt, serviceupplägg mm.

 • Leda temats interna förvaltningsgrupp

 • Vara temats länk mellan VO MT&IT drift och support och följa upp kritiska supportfrågor

 • Arbetar med informationssäkerhetsfrågor på Temanivå

 • Arbetar för att säkerställa relevant MT/IT-relaterad dokumentation på Temanivå

 • Samordnar tillsättande och säkerställer kontinuerligt uppdaterad dokumentation av verksamhetens lokala IT-kontakter

 • Kvantitativ och kvalitativ analys, samt skapa beslutsunderlag

 • Proaktivt identifiera och förbättra utvecklingsområden

Som IT/MT-utvecklingsansvarig inom Tema Hjärta, Kärl och Neuro är du organiserad i gruppen Samordning och Utveckling. Du arbetar nära med och rapporterar till den operativa chefen i temat som är del i temats ledningsgrupp.

Vi söker

Som person är du lyhörd, prestigelös, serviceorienterad, driven och gillar att arbeta i team. Du har god prioriterings- och kommunikationsförmåga och känner dig bekväm med många kontaktytor och parallella arbetsuppgifter. Du är strukturerad, är en god organisatör, har helhetssyn och är en problemlösare. Du är pedagogisk och värdesätter att tydliggöra resonemang visuellt för att konkretisera olika ståndpunkter och nå en lösning. Du har ett genuint intresse för vård och är vetgirig och du tycker det är kul att både arbeta på strategisk och taktisk nivå men går gärna in i det operativa när det behövs. 

Kvalifikationer

Högskoleutbildning såsom civil-/högskoleingenjör, civilekonom eller annan relevant inriktning. Du har arbetat några år efter examen och har minst 3 års relevant arbetslivserfarenhet.

Du behöver därtill ha erfarenhet av/behärska att:

 • God förståelse inom IT, nätverksarkitektur och informationssäkerhet

 • Erfarenhet av att leda projekt

 • Erfarenhet av systemutveckling, förvaltning och kravställning av system

 • Goda kunskaper i Office365

 • Flytande svenska i tal och skrift

 • Erfarenhet från arbete inom hälso- och sjukvård är meriterande

 • Erfarenhet av att ha arbetat med MT (medicinsk teknik) är meriterande

Det är meriterande att ha erfarenhet av att ha arbetat inom hälso- och sjukvård. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Ansökan 
I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest som båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent. 

Om du uppfyller tjänstens kvalifikationer kommer du att få en inbjudan till att utföra tester. Du får sedan tre arbetsdagar på dig att genomföra testerna.

Vi tillämpar fortlöpande urval i denna rekrytering och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut.

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla: 

1. Personligt brev 

2. CV

3. Övriga bilagor (samtliga bilagor ska bifogas i förekommande fall) 

4.  Genomförda tester MAP och Matrigma

Välkommen med din ansökan genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte.  

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. 

Har du frågor kring rekryteringsprocessen? Kika gärna på vår hemsida där du hittar samlade frågor och svar om hur vi arbetar med rekrytering på Karolinska Universitetssjukhuset.

https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar. Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

logo

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
http://www.sll.se/


Dela detta jobb

IT/MT-utvecklingsansvarig inom Tema Hjärta, Kärl och Neuro på Karolinska Universitetssjukhuset

Karolinska Universitetssjukhuset