itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

IT portfolio Manager till FRA

Ansök nu

IT portfolio Manager till FRA

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en skicklig produktledare som drivs av att leverera verksamhetsnytta med hjälp av tekniska lösningar, i en värld som ständigt förändras. Är du den vi söker kan vi erbjuda en miljö med unik kompetensbredd, stor gemenskap och goda möjligheter till utveckling. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

Som teknisk strateg, IT portfolio manager, hör du till vår tekniska avdelning som har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Avdelningen utvecklar, anskaffar samt sköter drift och förvaltning av befintliga system. För rätt person finns goda utvecklingsmöjligheter. Resor inom och utanför Sverige kan förekomma i tjänsten.

Som teknisk strateg har du ett övergripande arkitektur- och livscykelansvar för produkter och IT-system inom produktområdet. Ditt ansvar är att förstå verksamhetens behov och krav för att sedan omsätta det till planering och tekniska lösningar. Den tekniska strategen fokuserar på den teknisk-strategiska delen i våra teknikleveranser. Ett viktigt ansvar är att företräda avdelningen samt definiera ramar för teknikutveckling inom produktområdet tillsammans med kunder, beställare och systemägare. 

En viktig del i rollen är att sprida kunskap om framtiden och planeringen av sitt produktområde och du har ett nära samarbete med IT specialister, IT arkitekter, produktägare, enhetschefer, andra strateger och beställare. Som teknisk strateg är du ansvarig för såväl budgetplanering samt uppföljning av kostnader inom ditt produktområde. Du medverkar i kontorsledningen i syfte att få med kundperspektivet och förmedla den tekniska framtiden. Kontorets strateger har ett nära samarbete och kan till viss del täcka upp för varandra vid behov.

I rollen har du en helhetssyn på produkter, IT-system och teknik inom ditt produktområde och är ansvarig för övergripande planering och uppföljning av utveckling, vidareutveckling, förvaltning och avveckling av produkter och system. Detta innebär också att bevaka den tekniska utvecklingen i omvärlden. Du ansvarar för teknikval och tekniska strategier inom domänen utifrån de ramar som CTO och myndigheten beslutat och i nära dialog med IT arkitekterna. Vi använder oss av agila arbetsmedoder.

Du kommer att ha många kontakter, både internt och externt och ansvarar för dialog med våra kunder och beställare samt medverkar vid initiala kontakter med externa leverantörer av tekniska system inom ditt ansvarsområde. Du ansvarar för uppföljningen av ingångna överenskommelser med externa beställare och leverantörer och du prioriterar och omprioriterar uppdragen inom ditt produktområde i överenskommelse med domänstyrgruppen.

IT portföljen idag är indelad på tre ansvarsområden, plattform, Nät/Datorhallar och klient. Portföljen kan komma att ändras och därav är utvecklingsmöjligheterna många för den som har en bred kunskap inom IT infrastruktur.

Du kan

Vi söker dig som har erfarenhet av:

  • Akademisk examen med teknisk inriktning alternativt har motsvarande kunskap erhållen genom arbetslivserfarenhet.

  • Svenska och engelska, både tal och skrift.

  • IT-infrastruktur och tekniska lösningar i Enterprise miljö.

  • Tekniskt strategiarbete, ekonomisk planering och budgetansvar.

  • Förståelse för de krav som ställs på IT-miljö med hög säkerhet- och prestandakrav.

Utöver ovan krav ser vi det som meriterande om du har:

  • Utbildning inom företagsekonomi, IT-arkitektur, IT-säkerhet, Projektledning, ITIL samt agila arbetsmetoder.

  • Erfarenhet som IT-driftchef, IT-chef, Product Manager samt erfarenhet från IT-säkerhet eller Försvarssektorn.

  • Arbetat med portföljhantering, dvs flera pågående program/projekt och aktiviteter.

  • Arbetat med livscykelhantering av IT-system.

  • Pedagogisk förmåga att beskriva system och arkitekturfrågor för beställare, ledning och projektledare. 

Du är

Vi ser att du är initiativtagande och tycker om att arbeta strategiskt. Du skall ha en egen drivkraft då mycket av arbetet sker självständigt men med många yttre kontaktytor. För att trivas i verksamhetens dynamiska miljö krävs det att du är van att prioritera, kommunicera och kunna hantera flera arbetsuppgifter parallellt. Vi ser att du är stabil och kontrollerad i stressiga situationer och kan vara tydlig och samtidigt kunna växla fokus och prioritera om vid förändrade omständigheter.

Det är viktigt att du är duktig på att hantera förändringar och har förmåga att behålla motivation och effektivitet i både med- och motgång. I och med att du har omfattande interna och externa kontakter, krävs det att du har en mycket god förmåga att samarbeta, är tydlig i de budskap du förmedlar och har lätt för att skapa goda relationer.

Om FRA

FRA är en civil myndighet med ca 950 anställda som lyder under Försvarsdepartementet. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Johan Agtorn på telefon 010-557 46 00. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2022-12-11.
Ange referensnummer 3539/22 i din ansökan.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

 

Dela detta jobb

IT portfolio Manager till FRA

Försvarets Radioanstalt