itjobb.se

IT-Projektledare

Ort
Utgår

2021-08-08

Ansök nu

IT-Projektledare

Koncernkontoret, Koncernstab Digitalisering, VGR IT
Var med och gör skillnad för patienter, medarbetare, besökare och invånare varje dag. Med ansvar för drift, support, förvaltning och utveckling av IT-stöden som används i VGR:s verksamheter är vi med och skapar förutsättningar för att regionens alla verksamheter ska kunna utvecklas. Nu söker vi en projektledare med inriktning mot förändringsledning till vår enhet Projekt och Uppdrag.

Vi är i startgroparna till många stora förändringsresor och behöver nu förstärka inom området. Ta chansen och sök dig till en av Sveriges största IT-organisationer.

Ditt uppdrag
Som IT-projektledare kommer du medverka till att säkerställa att vi levererar med hög kvalitet till våra kunder. Ditt uppdrag blir att möjliggöra och bidra till VGR IT:s uppdrag och mål genom att leda, råda, coacha och utbilda i utveckling och förändringsledning. Du kommer arbeta strategiskt och taktiskt med struktur- och kulturförflyttning genom att skapa förutsättningar och vara en katalysator för hållbar förändringsförmåga inom VGR IT och regionens förvaltningar. I uppdraget ingår också att driva och skapa förutsättningar för att agila beteenden, värderingar, principer och metoder ska förstås, praktiseras och utvecklas inom VGR IT.

Resor inom regionen ingår i arbetet och vi ser att du har körkort för bil.

Hos oss får du möjligheten att
Du blir en del av en organisation som ständigt strävar efter att vara i framkant av tekniken.    
Som en av Sveriges största IT-organisationer finns goda utvecklingsmöjligheter och du erbjuds ett arbete nära våra verksamheter med varierande uppgifter där du får en möjlighet att vara med och förändra och förbättra. Vi erbjuder även goda möjligheter till kompetensutveckling och vi arbetar aktivt med att förbättra och utveckla vårt arbetssätt.

Erfarenhetskrav
För rollen som projektledare har du relevant utbildning från universitet/högskola och/eller mångårig motsvarande erfarenhet som säkerställer relevant faktakunskap för projektledning med inriktning mot förändringsledning. Du innehar en god analytisk förmåga som ger förutsättningar att vidareutveckla samt en god samarbetsförmåga och ett stort engagemang för både verksamhetens och den personliga utvecklingen.

Då kommunikation och dokumentation är centralt för rollen så söker vi dig med en mycket god erfarenhet av att dokumentera på svenska och en mycket god förmåga att kommunicera på svenska i tal och skrift. Du har flera års erfarenhet av att arbeta med projektledning och förändringsledning på både strategisk, taktisk och operativ nivå, samt besitter mycket goda pedagogiska egenskaper i att coacha och utbilda i utveckling och förändringsledning.

Vi ser också att du har en gedigen erfarenhet av att tillämpa agilt syn- och arbetssätt samt har lätt att gå från ord till handling. Då tjänsten kan komma att säkerhetsklassas så ställs krav på svenskt medborgarskap.

Det är viktigt för oss att du har en helhetssyn samt att du står bakom och arbetar utifrån vår värdegrund: 

  • Tillsammans gör vi varandra framgångsrika.

  • Vi lyssnar in. Vi lyssnar av.

  • Feedback bidrar till vår utveckling.

Övrigt 
Som organisation eftersträvar vi jämlikhet där alla medarbetare ska ha lika möjligheter och rättigheter till att utvecklas, göra ett bra arbete och trivas på arbetsplatsen. 

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland. Vill du veta mer om VGR kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken www.vgregion.se/introduktion

Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.

Kontakt    
Marcus Alsing, 070-3399075

 

Dela detta jobb

IT-Projektledare

Västra Götalandsregionen IT