itjobb.se

IT-projektledare och kravanalytiker till SCB

Ort
Utgår

2019-10-27

Ansök nu

IT-projektledare och kravanalytiker till SCB

Statistikmyndigheten SCB förser samhället med statistik för beslutsfattande, debatt och forskning, på uppdrag av regeringen, myndigheter och forskare. Vår statistik bidrar till en faktabaserad samhällsdebatt och väl underbyggda beslut. Det är vi som beräknar bland annat befolkningstillväxten, bruttonationalprodukten och konsumentprisindex. Utvecklingen av våra statistiska metoder och IT-system baseras på aktuell vetenskap och beprövad erfarenhet.   

Vi har en aktiv och omfattande roll i det internationella statistiksamarbetet. Vi är också en viktig del av det svenska biståndsarbetet och våra medarbetare deltar i uppbyggnaden av statistikverksamheter runt om i världen.

Vi är 1 200 medarbetare, huvudsakligen i Örebro och Stockholm, som utvecklar, framställer och sprider statistik. Söker du meningsfulla arbetsuppgifter som bidrar till ett demokratiskt samhälle är SCB arbetsgivaren för dig.

Arbetsbeskrivning

SCB:s IT-avdelning finns i Örebro och har ungefär 130 medarbetare som utvecklar och förvaltar IT-system för att stödja SCB:s statistikproduktion. IT-avdelningen ansvarar för de
IT-system som används i statistikproduktionen och ansvarar för att IT-lösningarna kostnadseffektivt och kvalitetsmässigt uppfyller verksamhetens krav genom att bland annat ersätta produktunika IT-lösningar med SCB:s gemensamma verktyg. Vi arbetar med allt från kravfångst, arkitekturförutsättningar och systemutveckling till test, produktionssättning och drift.

Arbetsuppgifter

Hos oss får du som IT-projektledare jobba med spännande och utmanande uppdrag där driv, engagemang och prestigelöshet är framgångsfaktorer. Som IT-projektledare arbetar du med att leda och ansvara för IT-leveransen i större projekt eller i projekt som är tekniskt komplexa. Som IT-projektledare ansvarar du för att ta fram projektplaner, projektmål, kostnader samt tids-, aktivitets- och resurs/bemanningsplaner. 

Rollen som IT-projektledare kombineras med kravanalys. Som kravanalytiker ansvarar du för att samla in, strukturera, dokumentera, kvalitetssäkra och förmedla verksamhetens krav och behov enligt SCB:s kravprocess. Uppdragen kan sträcka sig från mer övergripande behovsinsamling av typen verksamhetsanalys eller förstudiearbete, till detaljerad kravställning mot ett/flera utvecklingsteam. Arbetet utförs ofta i samarbete med verksamhetsarkitekt och IT-arkitekt.

Kvalifikationer

Du har:

  • högskoleexamen inom systemvetenskap eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
  • arbetat med att planera, leda, ansvara för och samordna framtagning av krav på system för systemutveckling samt har goda kunskaper i vad det innebär att bedriva systemutvecklingsarbete där verksamhets- och IT-arkitekter samt arkitekturprinciper finns att förhålla sig till.
  • erfarenhet av projektledning

Du bör dessutom ha kunskap inom IT-utveckling, design eller arkitektur samt ha erfarenhet av arbete tillsammans med IT-arkitekter. Du bör dessutom ha erfarenhet av agilt arbetssätt samt ha erfarenhet av budgetansvar.

Som person är du lösningsorienterad och har stor vilja att leverera. Du har lätt för att samarbeta och har förmåga till god kommunikation med personer med olika roller så som användare, beställare, styrgrupper och kollegor.

Givetvis hoppas vi att du delar våra förhållningssätt: mod, tillit, handlingskraft och ansvarstagande.

Om anställningen

Tjänsten är tillsvidare men inleds med sex (6) månaders provanställning. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Ansökan

Låter den här tjänsten som något för dig? Skicka då din ansökan senast
2019-10-27, märkt med dnr, A2019/3410 genom att registrera personligt brev och CV i en databas via ansökningsknappen nedan. I slutet av din ansökan kommer du även få besvara några urvalsfrågor.

Varmt välkommen med din ansökan.

Mer information om tjänsten

Vill du veta mer om tjänsten kontakta Annukka Eriksson, enhetschef på tel 010-479 60 93

Fackliga företrädare

Krister Näsén, ST inom SCB, tel. 010-479 40 00.

Kristina Strandberg, Saco-S föreningen vid SCB, tel. 010-479 40 00.

Övrigt

Placeringsort är Örebro och arbetet kräver att man sitter på plats där under normal kontorsarbetstid. Resor till Stockholm kan förekomma.

Eftersom avdelningen har övervägande manliga medarbetare ser vi gärna kvinnliga sökanden till tjänsten.

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen. 

Dela detta jobb

IT-projektledare och kravanalytiker till SCB

SCB - Statistiska centralbyrån