itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

IT-revisor till Folksam

Företag Prodiem
Ort
Utgår

2022-12-03

Ansök nu

IT-revisor till Folksam

Vill du vara med och bidra till att vi på Folksam når våra mål? Har du ett brett intresse för IT och GRC-frågor samt en förståelse för IT-relaterade processer? Då kan du vara den IT-revisor vi söker! 

Din uppgift och dina ansvarsområden

Som IT-revisor är din uppgift att granska och bedöma om riskhantering samt styrnings- och ledningsprocesser är ändamålsenliga. Inom internrevisionsfunktionen finns två seniora IT-revisorer som du kommer ha ett tätt samarbete med. Ni kommer tillsammans genomföra granskningar inom IT- och informationssäkerhetsområdet, men även med andra internrevisorer. Då Folksam är en stor organisation med många företag och olika verksamheter är arbetet varierande och du får möjlighet att sätta dig in i och lära dig mycket om hela verksamheten. 

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att; 

  • Planera, genomföra och rapportera granskningar både muntligt och skriftligt

  • Medverka vid uppföljning av internrevisionens iakttagelser

  • Bidra till internrevisionens metodutveckling

  • Medverka vid riskanalys och framtagande av revisionsplaner 

  • Medverka vid framtagande av internrevisionens sammanfattande rapportering så som delårsrapporter och årsrapporter 

  • Vara internrevisionens kontaktperson för utvalda verksamhetsområden inom Folksam

Internrevisionen ansvarar för att oberoende och objektivt utvärdera Folksams verksamhet. Vår huvudsakliga uppgift är att granska och utvärdera företagsstyrningssystemet, inklusive den interna styrningen samt riskhanteringen och därmed bidra till att verksamheten når sina mål. Syftet är att medverka till att utveckla och effektivisera verksamheten genom att lämna råd och synpunkter. Internrevisionen rapporterar direkt till respektive styrelse och tillhör administrativt koncernstaben. 

Vem är du?

Du som söker har en relevant akademisk utbildning, eller jämförbar erfarenhet. Vi ser gärna att du har flera års relevant arbetslivserfarenhet, exempelvis inom; IT-revision, IT-säkerhet, IT-risk/compliance eller motsvarande. Du har ett stort intresse och kunskap för GRC-frågor inom IT-området samt nya tekniker i kombination med en vilja att utvecklas. Vi ser gärna att du har kunskap, eller vill lära dig, om ISO 27001/02, GDPR och andra regelverk som omfattar försäkrings- och tjänstepensionsverksamhet. Vidare är det meriterande om du har erfarenhet från styrning och uppföljning av externa leverantörer och/eller molntjänster. 

Eftersom internrevisionen är en oberoende granskningsfunktion är det viktigt att du har hög integritet och hanterar den information som du får tillgång till med gott omdöme. Arbetet rapporteras löpande både muntligt och skriftligt, därför är det viktigt att du tycker om och är van vid att uttrycka dig väl i tal och skrift. Du är analytisk, stimuleras av utveckling och har även en stark problemlösningsförmåga. Du tar eget ansvar för dina arbetsuppgifter, är positiv, självgående och drivande. Som person är du utåtriktad, har lätt för att skapa kontakter och bygga relationer samt har en god samarbetsförmåga. 

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Folksam med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Vid frågor kontaktar du Sophia Lorentzon på Prodiem, tfn 073-344 20 01 eller Sofia Gleistedt på Prodiem, tfn 073-344 22 86.

Välkommen med din ansökan!

Folksam är ett kundägt företag med stort fokus på hållbarhetsfrågor. Vi har många roliga, utvecklande jobb och bra förmåner. Vi tror på ett hållbart arbetsliv och hos oss har du goda chanser till en spännande karriär. Vi erbjuder flexibilitet att varva arbete på kontoret och hemifrån utifrån verksamhetens behov. Våra trevliga kontor runt om i landet ger mötesplatser för samarbete, lärande och en gemensam kultur – tillsammans skapar vi engagemang och kraft framåt! På https://www.folksam.se/jobb-och-karriar kan du läsa mer och se filmer om hur det är att jobba på Folksam.

Folksamgruppen erbjuder försäkringar och långsiktigt sparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Vi är cirka 4 000 medarbetare och vår vision är att våra kunder ska känna sig trygga i en hållbar värld. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och är måna om att de är rätt försäkrade.

Dela detta jobb

IT-revisor till Folksam

Prodiem