itjobb.se

 

VTI, Statens väg- och transportforskningsinstitut, är ett oberoende och internationellt framstående forskningsinstitut inom transportsektorn. Vi är ca 215 anställda och har en omsättning på omkring 245 miljoner kronor. VTI finns i Linköping (huvudkontor), Stockholm, Göteborg och Lund.

Till IT-enheten söker vi nu en IT-säkerhetsansvarig med placering i Linköping.

Tjänsten som IT-säkerhetssamordnare är placerad vid IT-enheten inom den Administrativa avdelningen. Avdelningen består idag av 21 anställda och förutom IT så ryms även funktioner som Ekonomi, HR, Vaktmästeri och Verksamhetsstöd. Inom IT-enheten arbetar idag fem medarbetare.

VTI befinner sig på en spännande digitaliseringsresa som du kommer att vara med på. Tjänsten passar dig som trivs med att arbeta i en dynamisk verksamhet där du via samarbete med andra ges utrymme att utveckla din egen, gruppens och verksamhetens kompetens. Här finns stora möjligheter att påverka till förändring och vi söker dig som ser det som en spännande och givande utmaning.

Din profil

VTI finns på fyra platser i Sverige och kontoren binds samman med ett eget nät. All IT-verksamhet finns på huvudkontoret i Linköping. En stor del av projektverksamheten bedrivs i Office365 med 240 interna och ca 1200 externa deltagare. Vi använder stora delar av de säkerhetsprodukter som finns i Microsoft Azure med bland annat Intune för att skydda datorer och telefoner. Många av våra medarbetare reser mycket och deltar i internationella projekt vilket innebär att datorer och telefoner behöver skyddas oavsett plats.

Exempel på pågående IT-säkerhetsprojekt är dokumentklassificering, digital arkivering, digital signering och kryptering av mail och data, projekt där du kommer att ansvara för det tekniska genomförandet tillsammans med vår informationssäkerhetsansvarige och vår registrator.

Du kommer även att arbeta med ständiga förbättringar av skydd för datorer (Windows 10), telefoner, servrar och nätverk. Arbetet sker i en Windows/VMware-miljö lokalt och i molnet, Office365 och Azure. 

Dessutom ingår följande arbetsuppgifter:

  • Implementera rätt IT-säkerhetsnivå som uppfyller interna krav och myndighetskrav

  • Införa och underhålla system för skydd mot intrång, dataförluster och stöld av identiteter

  • Säkerhetsgranskningar av system

  • Arbete med informationssäkerhet

 

 

Vi söker dig som:

 

  • Har förståelse kring nätverkssäkerhet

  • Gärna har certifieringar inom informations- och IT-säkerhet

  • Erfarenhet av liknande arbete i Microsoftmiljö

 

Då du kommer att samarbeta med många olika personalkategorier inom VTI ser vi att du har en god samarbetsförmåga och att du agerar lyhört och uppmärksamt för andras synpunkter, kompetens och prestationer. Du är problemlösande och har en förmåga att bryta ner problem och hitta effektiva lösningar. Du är flexibel och ansvarstagande och har förmåga att driva dina uppgifter och ansvarsområden framåt för att organisationen ska uppnå sina mål. Vi ser att du är initiativtagande och att du kommer med nya förslag till arbetssätt.

I denna rekrytering läggs stor vikt vid din personliga lämplighet och ditt intresse för rollen. Motivera därför väl i din ansökan varför du söker tjänsten.

Mer information

Ytterligare information om tjänsten lämnas av IT-chef Svante Grenestam 013-20 41 57 eller Administrativ chef Jan Andersson 013-20 42 33. Fackliga representanter är Jonas Ihlström, Saco, och Thomas Lundberg, ST, vilka du når via VTI:s växel, 013-20 40 00.

Information om hur vi hanterar dina personuppgifter kan du läsa om på www.vti.se

 

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- eller rekryteringshjälp i samband med denna rekrytering.

Ansökan

Välkommen med din ansökan inklusive cv, betygskopior och andra handlingar som du vill åberopa. Märk din ansökan "IT-säkerhetsansvarig dnr. 2020/0503–3.1 och skicka den till VTI, HR-enheten, 581 95 Linköping eller per e-post till vti@vti.se.

Sista ansökningsdag är 4 december 2020.

IT-säkerhetssamordnare

Ansök nu

Dela detta jobb