itjobb.se

NU-sjukvården, Ledningskansli, Ekonomi- och informationssystem
NU-sjukvården är en del av Västra Götalandsregionen och är ett av Sveriges större länssjukhus. Vi finns på NÄL (Norra Älvsborgs Länssjukhus) i Trollhättan och Uddevalla sjukhus. Sjukhusets upptagningsområde omfattar 280 000 invånare. Tillsammans är vi cirka 5 500 medarbetare som varje dag arbetar för att ge god och säker specialistsjukvård. Vi finns på västkusten och vårt område erbjuder en varierad natur med både hav, berg, skog och sjö.

Beskrivning
Enhetens övergripande målsättning är att ge ett effektivt stöd för att förenkla och effektivisera det digitala arbetet för NU-sjukvårdens medarbetare. Enheten har även stark koppling till regionen och VGR-IT för att tillgodose ett helhetsperspektiv inom Västra Götalandsregionen.

Tyngdpunkten i uppdraget är att vara NU-sjukvårdens part och föra verksamhetens frågor kring Informationssystem framåt både på kort och lång sikt i Västra Götalands Regionen.

Enheten har även uppdrag att förvalta regiongemensamma system och ge användarstöd i form av support och nödvändig utbildning, såväl generell som riktad. I uppdraget ingår även införande av nya system och ny funktionalitet i befintliga system.


Arbetsuppgifter
I tjänsten ingår att vara IT-samordnare mot ett eller fler verksamhetsområden och uppdraget är att säkra det speciella behov av IS/IT stöd som respektive verksamhet har.

Ett verksamhetsområde som ska stödjas (operation) har mycket teknisk utrustning vilket kräver en bredd på kompetens och intresse för teknik. I rollen ingår även att samarbeta med medicintekniska ingenjörer då mycket av utrustningen är klassad som medicintekniska produkter.

Genomföra och driva förbättringsarbeten kopplade till IS/IT tillsammans med verksamheten.

Ansvara för inventering och samordna arbetet kring datorbyten mot ett eller flera verksamhetsområden.

Vid behov av stöd inför nya funktioner eller rådgivning vara verksamhetens kontaktperson mot NU-sjukvårdens SIS-organisation.

Vara ansvarig och sköta systemförvaltningen av ett eller flera IT-system.

Vid behov medverka som projektledare eller projektdeltagare i lokala eller regionala projekt som i första hand har koppling till IS/IT.


Kvalifikationer

Relevant högskoleutbildning, inom ett för tjänsten adekvat område, såsom IT och/eller systemvetenskap alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
Erfarenhet av att ha arbetat med IS/IT-frågor inom hälso-och sjukvården är meriterande.
Erfarenhet från att ha deltagit i projekt eller varit projektledare.
Kunskap och förståelse för informationssäkerhetsfrågor kopplat till vård- och omsorg.
Kunskap i att formulera dig i tal och skrift då arbetet innebär en hel del framtagande av styrdokument rutiner och rapporter samt presentation av dessa.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är serviceinriktad, god lyssnare, flexibel och tycker det är roligt att möta användare. Vi lägger stor vikt vid pedagogisk förmåga samt samarbets- och kommunikationsförmåga. Du ska även kunna arbeta självständigt, vara strukturerad, vara resultatinriktad och prestigelös.


Välkommen med din ansökan!


Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.

Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Anställningsform    Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning    Heltid
Tillträde    Enligt överenskommelse
Löneform    Månadslön
Antal lediga befattningar    1
Sysselsättningsgrad    100%
Ort    Trollhättan
Län    Västra Götalands län
Land    Sverige
Referensnummer    2020/1738
Kontakt    
Maria Bertilsson, enhetschef, tfn. 010-435 68 50
Publicerat    2020-03-23
Sista ansökningsdag    2020-04-13

IT-samordnare

Ort
Kategorier
Utgår

2020-04-13

Ansök nu

Dela detta jobb