itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

IT-specialist inom infrastruktur - Vattenfall Eldistribution

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2022-01-31

Ansök nu

IT-specialist inom infrastruktur - Vattenfall Eldistribution

En spännande vardag – för en fossilfri framtid.

Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät.
Vattenfall Eldistribution digitaliserar för fullt och behovet av infrastrukturtjänster med tillhörande IT/OT-system växer. Vill du arbeta i en spännande roll på ett företag med ett viktigt samhällsuppdrag eller söker du ett varierat arbete där du får möjlighet att arbeta brett med olika arbetsuppgifter kring infrastruktur med stora möjligheter till personlig utveckling då är detta jobbet för dig. Inom gruppen IT & Automation tillhandahåller vi drift och förvaltning av grundläggande IT/OT-infrastruktur och automationsutrustning. Du kommer attI rollen som IT Specialist inom Infrastruktur kommer du att vara en del i vårt team som arbetar med drift, utveckling, förvaltning och underhåll  avdelningens IT/OT miljö med tillhörande servrar, klienter och datalagring. Ett arbete som sköts tillsammans med kollegor, konsulter och andra enheter inom Bolaget. Resor i tjänsten förekommer och Beredskapstjänstgöring kan förekomma.
 Arbetet innebär bl.a:  –Delta i det dagliga arbetet med drift, underhåll och förvaltning av IT/OT-miljön och tillhörande infrastruktur.–Självständigt planera och genomföra drift och underhållsaktiviteter i vår IT/OT-miljö.–Delta i, eller leda, projekt och utredningar i såväl interna som externa utvecklingsprojekt, i nära samarbete med andra avdelningar. –Kravställa och granska IT-lösningar och infrastruktur vid upphandlingar av system, tjänster och utrustning.–Utveckla infrastrategier och göra teknikval i nära samarbete med leverantörer och andra avdelningar, samt arbete med att migrera och fasa ut gammal teknik och IT-tjänster.–Delta i arbetet med att vidareutveckla förvaltningsprocesser och gränssnitt mot interna och externa kunder och tjänsteleverantörer.

Vi söker dig som 

Har eftergymnasial utbildning med inriktning inom IT, eller motsvarande erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. –Har flera års erfarenenhet inom IT och goda kunskaper inom IT-infrastruktur och teknikutveckling inom området. Gärna kopplat till drift och förvaltning.–Har erfarenhet från arbete inom något av följande områden, IT-systemintegration, Linux eller Windows miljöer, scriptning, Java,  VMware, RedHat 7/8.–B-körkort krävs för tjänsten.–Det är meriterande om du –Har grundläggande kunskaper  om hårdvara, nätverk, brandväggar samt kunskap om script och automatisering är meriterande.–Har grundläggande förståelse för elkraftssystem, processautomation, IEC 61850 kan komma till nytta, men är inget krav.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person tror vi att du har stor analytisk förmåga, är en problemlösare som ser till helheten. Du är prestigelös, drivande med förmåga att bibehålla objektivitet samt att arbeta självständigt och ta eget ansvar. Då arbetet innebär många kontakter både internt och externt, söker vi dig som har en god samarbetsförmåga och god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska. 

Vi erbjuder

Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Med vår karriär- och utvecklingsmodell vill vi skapa tydlighet i vilka möjligheter du har att utvecklas i den inriktning du vill. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. Vi är övertygade om att mångfald och inkludering leder till nytänkande, förbättrade affärsresultat och ökat engagemang och vi strävar efter att representera mångfalden bland våra kunder och samhället vi verkar i. 

Övrig information

För frågor om tjänsten kontakta rekryterande chef: Niklas Sigfridsson 076 119 16 29. Fackliga representanter för denna tjänst är Eva Jirhem, Ledarna, Johan Tezelson, Akademikerna, Ann Petersson, Unionen, Ulf Tengman, SEKO. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 087395000.
Befattning: SystemspecialistPlaceringsort: Luleå
Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
Vattenfall Eldistribution AB är ett av Sveriges största elnätsföretag och levererar el till ungefär 850 000 privat- och företagskunder. Läs mer om oss på: www.vattenfalleldistribution.se

Dela detta jobb

IT-specialist inom infrastruktur - Vattenfall Eldistribution

Vattenfall AB