itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

IT-strateg

IT-avdelningen, Strategi och Verksamhetsutveckling

Ny teknik, nya aktörer och förändrade resvanor ändrar förutsättningarna för den traditionella kollektivtrafiken. På trafikförvaltningen är digital teknik något som genomsyrar hela vårt tjänsteekosystem: från uppkopplade fordon, via smarta anläggningar, till digitala biljetter och trafikinformation i mobila enheter. Nu söker vi en IT-strateg som tillsammans med oss förstärker och hjälper oss med nästa steg i vår digitala transformation.

Om tjänsten

Vi söker en IT-strateg och ledare med bred kompetens inom digitalisering, IT-ledning och styrning samt effektivisering av arbetssätt. Rollen ingår i sektion Strategi och verksamhetsutveckling på IT-avdelningen som består av 17 medarbetare inkl. sektionschef.

Sektionens ansvar och uppdrag är anvisa riktningen för Trafikförvaltningens digitala utveckling genom strategiska styrdokument och roadmap för digitalisering. Vidare säkerställa en enhetlig struktur för planering, styrning och uppföljning av IT-verksamheten som helhet samt tillhandahåller gemensamma principer, modeller, arbetssätt och processer för digitalisering samt säkerställer att dessa möjliggör en effektiv leverans.

Som IT-strateg formar, driver och slutför du förändringsaktiviteter inom strategi, behovsfångst, arbetssätt och organisationsutveckling i en struktur där det finns ett stort behov av kommunikation, utbildning och förändringsledning.

Du får bland annat jobba med:

 • Driva och facilitera strategier och målbilder som IT-avdelningen ansvarar för

 • Driva och facilitera arbetet med Trafikförvaltningens digitaliseringsplan

 • Forma och driva affärs och verksamhetsutveckling på en strategisk och taktisk nivå utifrån ett IT och digitaliseringsperspektiv

 • Vara en drivande kraft i trafikförvaltningens digitala transformation mot innovation, agilitet och effektiv tjänsteleverans

 • Styrmodell för IT-verksamheten och en sammanhållen och övergripande styrning, planering och uppföljning av IT

 • Styrande principer inom IT-verksamheten

 • Strukturer och arbetssätt inom IT avdelningen och kopplingar till övriga verksamhetsdelar inom Trafikförvaltningen

Vad vi kan erbjuda dig

Enligt våra medarbetare är vår samlade kompetens och det gemensamma engagemanget utmärkande för vår verksamhet. Här finns också chefer och ledare som jobbar för att skapa och bibehålla ett öppet klimat. Tillsammans bidrar vi till Stockholms samhällsutveckling genom att bygga och utveckla en hållbar, modern och tillgänglig kollektivtrafik för 2,3 miljoner invånare. Vårt uppdrag – den gemensamma resan. 

Arbetsmiljö och hälsa är viktigt för oss. Årligen erbjuds hälsoundersökning och friskvårdsbidrag. Hälsospåret, vår friskvårdssatsning, innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter. SL-kort är en annan uppskattad förmån hos oss. Huvudsaklig arbetsplats och självklar mötesplats är kontoret på Västra Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken. Beroende på arbetsuppgifter och verksamhetsbehovet finns möjlighet att varva kontorsarbete med att arbeta hemifrån.

Vad vi söker efter

Vi söker en engagerad ledare med bred kompetens inom IT och digitalisering och med stort intresse för förändringsledning. För att trivas i rollen behöver du kombinera ett visionärt ledarskap och stort engagemang med långsiktigt och strategiskt arbete. Du är också lyhörd, tydlig och trygg i ditt ledarskap. Du har god kommunikativ förmåga, främjar delaktighet och samarbeten och är bra på att skapa en förtroendefull dialog. Vi söker dig som är en stark förändringsagent och en skicklig relationsbyggare.

Vidare har du:

 • Relevant högskoleexamen inom systemvetenskap eller likvärdig utbildning

 • Minst 5 års dokumenterad erfarenhet och ett stort intresse av, strategiska frågor och förändringsledning i en större organisation

 • Minst 5 års dokumenterad erfarenhet av att driva förändring med organisation, roller, arbetssätt, styrning och kultur i större digitaliserings- och transformationsuppdrag

 • God kunskap i svenska och engelska i tal och skrift är en förutsättning i rollen

 • Dokumenterad erfarenhet av att driva och facilitera strategier och målbilder och övergripande behovsbilder

Det är meriterande om du även har

 • Certifiering inom storskalig agil utveckling ex, SAFe

 • God förståelse av ITIL, PM3, Scrum, SAFEe

 • Erfarenhet av att jobba med digitaliseringsfrågor ur olika perspektiv (strategiskt, taktiskt och operativt) i eller för en större/mer komplex organisation

Information och ansökan

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Malin Lundstedt, tfn 070-786 40 86. För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Annika Winqvist, tfn 070-786 36 44. Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar i samband med urval. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Endast CV önskas.

Webb och sociala medier

För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida sll.se/tfjobb. Du hittar oss också på Linkedin.

Vi är stolta samhällsutvecklare. Med kompetens och engagemang tar vi Stockholm och kollektivtrafiken framåt. Vi ansvarar för SL, Waxholmsbolaget, Färdtjänsten och Spårvägsmuseet och tillsammans utvecklar vi en trygg, attraktiv och tillgänglig kollektivtrafik för nära 900 000 resenärer. Följ med oss på resan!

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddad identitet. Om du har skyddad identitet ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
Läs mer här

 

Anställningsform

     Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

     Heltid

Tillträde

     Enligt överenskommelse

Löneform

     Fast månadslön

Antal lediga befattningar

     1

Sysselsättningsgrad

     100

Ort

     Stockholm

Län

     Stockholms län

Land

     Sverige

Referensnummer

     2021/1744

Kontakt

 • Annika Winqvist, 070 786 36 44

 • Malin Lundstedt, 070 786 40 86

Facklig företrädare

 • Thérèse Juvall, Akademikerförbundet SSR , 08-123 139 42

 • Marita Lönnroth, Vision, 08-686 39 92

 • Amir Sokolović, SACO, 08-686 37 06

Publicerat

     2021-11-17

Sista ansökningsdag

     2021-12-06

Dela detta jobb

IT-strateg

Trafikförvaltningen, Region Stockholm