itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö.

Vi i Vimmerby kommun arbetar fokuserat med att stärka vår kommuns lokala attraktionskraft med ambitionen att Vimmerby kommun ska vara den bästa kommunen att leva, bo och verka i. För att uppnå denna ambition behöver vi fortsätta utveckla vår organisation för att vi på bästa sätt ska kunna möta de krav och behov som framtiden bär med sig. Vi står just nu inför en spännande och omfattande utvecklingsresa med fokus på digitalisering och medborgarservice, en digitalsieringstransformation som påverkan på kommunens utveckling,effektivitet,service, resultat och vår arbetsmiljö. Vi behöver därför se över våra processer och digitalisera vårt arbete för att bättre kunna tillgodose såväl våra medarbetares som medborgares behov av tillgänglighet och service. Som ett led i detta arbete söker vi nu en driven och engagerad IT-strateg som vill ta över taktpinnen, driva och leda denna spännande utvecklingsresa! Är det dig vi söker?

Ditt nya jobb

I rollen som IT-strateg utgör du en nyckelfunktion i Vimmerby kommuns utvecklings- och digitaliseringsarbete. Ditt huvuduppdrag är att leda kommunens digitaliseringstransformation utifrån vår digitaliseringsstrategi. Detta innebär att du kommer att axla ett viktigt ledarskap där du arbetar tillsammans med engagerade och kompetenta kollegor inom kommunens förvaltningar och bolag för att driva digitaliseringstransformationen framåt. Du kommer att arbeta med den digitala utvecklingen på såväl strategisk som operativ nivå. Du kommer att driva frågor och leda projekt både övergripande i kommunen och inom kommunstyrelsens förvaltning där tjänsten är placerad. I arbetet ingår att utveckla processer och tjänster såväl internt som externt. Du kommer även fungera som kommunens ingång till kommunalförbundet ITSAM i frågor som rör digitalisering, samt vara med och kravställa i samverkan med verksamheterna och ITSAM.

Du kommer att vara en del av kommunkoncernens styrgrupp för digitalisering som leds av kommundirektören, samt leda den operativa koncernövergripande digitaliseringsgruppen. Tjänsten innebär ett nära samarbete med ITSAM:s medarbetare samt med kollegor inom kommunkoncernen. I arbetet kommer du delta i olika samverkansprojekt med andra kommuner inom kommunalförbundet ITSAM och kommuner inom Kalmar län. I rollen ingår även att vara systemförvaltare för exempelvis ärehanteringssystem och e-tjänsteplattform.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • relevant högskoleutbildning inom IT, eller motsvarande utbildning och/eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
  • gedigen erfarenhet inom IT- och digitaliseringsarbete
  • erfarenhet av strategisk verksamhetsutveckling, gärna inom offentlig sektor
  • erfarenhet av projektledning och förändringarbete
  • god förmågan att uttrycka dig i svenska språket, i både i tal och skrift
  • B-körkort
  • meriterande är om du tidigare haft en arbetsledande position

Vidare söker vi dig som har ett starkt engagemang och brinnande intresse för organisations- och samhällsutveckling. För att lyckas och trivas i rollen är det även viktigt att du är en initiativtagande person som arbetar utifrån ett strukturerat arbetssätt där du driver dina processer vidare och uppnår resultat. Du är lugn, lyhörd och uppmärksam i ditt bemötande vilket gör att du är skicklig på att fånga in intressen och behov och leverera lösningar på dessa. Vidare ser vi att du är en kommunikativ och relationskapande person som ser möjligheter, vill motivera, inspirera och utveckla kommunens verksamheter i dess framtida digitaliseringsarbete.

Vid urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och intresse för tjänsten. Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten.

Anställningens omfattning

Anställningsform: tillsvidare
Sysselsättningsgrad: 100 % 
Tillträde: enligt överenskommelse

Ansökan

Sista ansökningsdatum: 2022-01-22
Urval och intervjuer kan komma ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan.  

Vi tar emot ansökningar via vårt rekryteringssystem där du bifogar CV och personligt brev.

Vimmerby kommun som arbetsgivare

Ansvar, mod och fantasi – det är våra värdeord när vi tillsammans arbetar för att ge bästa tänkbara service och omsorg till Vimmerby kommuns ca 15 700 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Vi är cirka 1 300 anställda i 170 olika yrkesroller. Vi erbjuder dig en arbetsplats som uppmuntrar till delaktighet och strävar efter en god balans mellan arbete och fritid. Som medarbetare hos oss erbjuds du ett stimulerande och varierat arbete med god stämning, gemenskap och personliga utvecklingsmöjligheter, flextid samt möjlighet att byta semesterdagstillägg mot extra semesterdagar. Läs mer om Vimmerby kommun som arbetsgivare på vår hemsida; www.vimmerby.se

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till annonskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Fackliga representanter nås via kommunens växel 0492-76 90 00.

Varmt välkommen med din ansökan!

Kontaktpersoner

Cornelia Moberg

HR-konsult

cornelia.moberg@vimmerby.se

Logga

IT-strateg till Vimmerby kommun

Företag Vimmerby kommun
Ort
Utgår

2022-01-22

Ansök nu

Dela detta jobb