itjobb.se

IT-Tekniker – Gotlands Energi AB

Företag Vattenfall AB
Ort
Kategorier
Utgår

2020-08-23

Ansök nu

IT-Tekniker – Gotlands Energi AB

Här kommer du att arbeta
Vi har en gemensam vilja att påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät på Gotland.

GEAB befinner sig mitt i en spännande förändringsresa där digitalisering och IT genomsyrar det mesta, här kommer du aktivt kunna påverka och bidra samtidigt som existerande lösningar med högt ställda tillgänglighetskrav skall levereras.

Vi behöver dig för att nå dit. Du kommer att arbeta på Gotlands Energi AB och vi erbjuder dig en möjlighet att få arbeta med samhällsviktig energiförsörjning på Gotland.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Administration, support av befintlig driftmiljö
 • Rådgivning/implementation inom IT-infrastrukturfrågor
 • Deltagande i projekt
 • System/tjänsteförvaltare

Du kommer att ingå i ett team bestående av 8 personer, varav 4 st IT och övriga ekonomi/inköp.

Då IT leveransen till största del är outsourcad innebär detta täta leverantörskontakter och uppföljning av leverans.

Vi söker dig som

 • Har minst 2 års erfarenhet av IT-Drift
 • En relevant teknisk utbildning på universitet-/högskolenivå eller yrkeshögskola alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet
 • Grundläggande kunskaper kring nätverk
 • Driven och nyfiken med ett sinne för effektiva lösningar
 • Tydligt engagemang och vilja att lära
 • Utpräglad ansvarskänsla
 • Lösningsorienterad

Vi värdesätter om du är initiativrik, noggrann, handlingskraftig och alltid sätter kunden i fokus. Du är en kommunikativ, positiv och utåtriktad person med god samarbetsförmåga. Vi tror att du trivs med att driva förändringar, gärna antar nya utmaningar och kan arbeta självständigt.
Du innehar goda kunskaper och är van att uttrycka dig såväl i tal som i skrift på svenska och engelska samt har B-körkort.

Det är meriterande om du

 • är van vid intern och extern IT leverans med kund i fokus
 • erfarenhet av blandade miljöer (on-prem / cloud)
 • via tekniska lösningar omsätta verksamhetskrav och önskningar

Placeringsort: Visby

För specifika frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta IT-chef Erik Westergren 0702 330 949 och för ytterligare frågor är du välkommen kontakta rekryterande chef är Tina Remnestedt 0707 788 990
För information om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryterare Zanko Dasko, 0702 532 896.

Fackliga representanter är Staffan Sundström, Ledarna, tfn 0498-28 52 64, Jeanette Regin, Unionen, tfn 0498-28 50 22 och Patrik Malmquist, SEKO, tfn 072-575 65 38

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev senast 23 augusti 2020 . Urval och intervjuer sker efter slutdatum.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Att arbeta inom GEAB innebär att arbeta med samhällsviktig infrastruktur. Därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Inför rekryteringsarbetet har vi på GEAB tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Gotlands Energi AB med tillhörande dotterbolag Gotlands Elnät AB och Gotlands Elförsäljning AB, (GEAB) består av ca. 150 medarbetare som arbetar med elnät, fjärrvärme, elhandel, bredband och liknande energitjänster på Gotland. GEAB ägs till 75% av Vattenfall AB och till 25% av Region Gotland och vi är miljö-, arbetsmiljö- och kvalitetscertifierade.
GEAB strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar samt att vi värnar om en bra balans mellan arbete och fritid.

Vår vision är att få var dag att fungera och bidra med positiv energi för ett hållbart Gotland.
GEAB går in i en spännande och utvecklande fas för att möta efterfrågan på förnybar energi med stora investeringar och omfattande utbyggnader av våra distributionsnät och produktionsresurser samtidigt som våra befintliga kunders behov inom energianvändningen utvecklas.

Dela detta jobb

IT-Tekniker – Gotlands Energi AB

Vattenfall AB