itjobb.se

IT-Tekniker - Säkerhetsanalytiker

Ort
Utgår

2021-03-07

Ansök nu

IT-Tekniker - Säkerhetsanalytiker

Koncernkontoret, Digitaliserings staben, VGR IT

Var med och gör skillnad för patienter, medarbetare, besökare och invånare varje dag. Med ansvar för övervakning och analys av säkerhetshot är vi med och skapar förutsättningar för en fungerande vård. Vårt team växer och får utökat ansvarsområde så nu söker vi en IT-tekniker med fokusområde IT-säkerhet. Ta chansen och sök dig till en av Sveriges största IT-organisationer. 

Ditt uppdrag
I befattningen IT-Tekniker med rollen IT-Säkerhetsanalytiker kommer du ingå i ett säkerhetsteam på VGR IT och arbeta med övervakning och analys av säkerhetshot mot Västra Götalandsregionens förvaltningar. Du kommer att arbeta med att göra djupare analyser baserat på information från våra säkerhetsapplikationer vilka bygger på brandväggsloggar, applikationsloggar, nätverksflödesdata och andra relevanta källor. Rollen är en del av vårt Security Operations Center och på sikt kan tjänsten innebära skiftarbete.

Dina möjligheter hos oss 
Som en av Sveriges största arbetsgivare kan vi erbjuda rätt person goda karriär- och utvecklingsmöjligheter. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället där du med dina insatser bidrar till Västra Götalandsregionens vision ”det goda livet”, samtidigt som du får ett intressant arbetsinnehåll. Vi eftersträvar en god balans mellan arbetsliv och privatliv och värnar om våra medarbetares hälsa.

Du bidrar med din kompetens och erfarenhet
För befattningen IT-Tekniker med rollen IT-Säkerhetsanalytiker har du eftergymnasial utbildning inom IT/IT-säkerhet eller motsvarande, du ska ha djup dokumenterad kunskap inom IT-säkerhet. Du har god analytisk förmåga med fallenhet för att finna mönster i stora mängder data samt ett genuint intresse för teknik och informationssäkerhet och har en god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift. Det är meriterande om du har erfarenhet av SIEM-verktyg och andra säkerhetsapplikationer.

Då tjänsten kommer att säkerhetsklassas så ställs krav på svenskt medborgarskap.

Det är viktigt för oss att du har en helhetssyn samt att du står bakom och arbetar utifrån vår värdegrund:  

  • Tillsammans gör vi varandra framgångsrika. 

  • Vi lyssnar in. Vi lyssnar av. 

  • Feedback bidrar till vår utveckling. 

Övrigt  
Läs mer om våra förmåner här: https://www.vgregion.se/jobba-i-vgr/dinaformaner/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.

Ansökan
Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

 

Dela detta jobb

IT-Tekniker - Säkerhetsanalytiker

Västra Götalandsregionen IT