itjobb.se

Koncernkontoret, VGR IT, Informations- och kommunikationsteknik, IT-drift

Vill du bidra till att skapa Sveriges bästa hälso-och sjukvård och ett hållbart samhälle med tillväxt i hela Västra Götaland? Som Västra Götalandsregionens (VGR) IT-organisation är VGR IT:s uppgift att skapa de rätta tekniska förutsättningarna för VGR:s 53 000 medarbetare, både idag och i framtidens vårdinformationsmiljö. Vi är 600 medarbetare som varje dag är med och gör skillnad för patienter, medarbetare, besökare och invånare genom att ansvara för drift, support, förvaltning och utveckling av IT-stöden som används i VGR:s verksamheter. Läs mer på www.vgregion.se/it

Jag heter Thomas Eliasson och är Sektionschef på Operativt Center som är ett team sammansatt av It-tekniker och tekniska specialister inom bl.a. Server, Nät och Tele. Vi ansvarar för drift och övervakning av infrastrukturen 24/7 för Västra Götalandsregionen. Vi är ett team med nyfikna och innovativa medarbetare som ständigt arbetar med att utveckla verksamheten och strävar efter att förbättra och förenkla både arbetssätt och tekniska lösningar.

Ditt uppdrag

Älskar du att jobba med teknik och tycker du att ett 8-17 jobb är rätt tråkigt? Då har vi det perfekta jobbet för dig!

I rollen som IT-tekniker hos oss får du möjligheten att ha full kontroll och jobba gränslöst med allt från serverdrift till IP-telefoni. Du blir del i en miljö med hög kompetens där det finns mycket goda möjligheter till personlig kompetensutveckling med en individuell utvecklingsplan.

Du blir en del av Operativt Center och arbetar treskift. Du övervakar VGR:s IT-infrastruktur och löser de event som upptäcks vid övervakningen. Du löser även de incidenter som eskaleras kring VGR:s IT-infrastruktur. Vid komplexa problem/incidenter har du alltid möjlighet att ta kontakt med beredskapstjänstgörande tekniker. Du kan dessutom bli delaktig i vår BackOffice där vi går djupare och mer metodiskt in i felsökningsprocessen. Där fokus ligger på att penetrera problem, ta fram permanenta lösningar och skapa professionell dokumentation.

Teknikområden som ingår är bl.a. Windows server, UNIX, MS SQL, nätverk, AD, MS Exchange och IP-telefoni. Även PC-teknik kan förekomma men är en mindre del av teamets ansvar.

Vad kan vi erbjuda dig?

 • En ny utmaning där du får ta mycket ansvar och har möjlighet att utforma din egen roll.
 • Arbete hos en av Sveriges största arbetsgivare med unika karriärmöjligheter.
 • Att bli delaktig i en miljö med hög kompetens och goda möjligheter till personlig kompetensutveckling.


Som en av Sveriges största arbetsgivare kan vi erbjuda rätt person goda karriär- och utvecklingsmöjligheter. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället där du med dina insatser bidrar till Västra Götalandsregionens vision ”det goda livet”, samtidigt som du får ett intressant arbetsinnehåll. Vi eftersträvar en god balans mellan arbetsliv och privatliv och värnar om våra medarbetares hälsa. Läs mer om våra förmåner här: http://www.vgregion.se/jobba-i-vgr/sa-ar-det-att-jobba-hos-oss/dinaformaner/

Vilka kvalifikationer ska du ha?

Högskolekompetens inom området datalogi/datavetenskap eller motsvarande. Du ska ha kunskap inom Windows server 2012, 2012 R2 och 2016. Då tjänsten kan komma att bli säkerhetsklassad krävs svenskt medborgarskap. Du behöver även kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

Vi ser att det är meriterande om du har god kunskap eller har arbetat med:

 • MS System Center
 • OP5
 • UNIX/Linux
 • MS SQL
 • MS Exchange
 • AD
 • Nätverk
 • IP-telefoni
 • God kännedom om de verksamheter som stöds av VGR IT 

Vem är du?

Som person är du lösningsorienterad, analytisk, metodisk och tålmodig samt har mycket god dokumentationsförmåga. Du kan på egen hand driva ditt arbete framåt, du är kundfokuserad och har förmågan att se hela kedjan kund – klient – applikation – nät – server - databas.

Som lagspelare är du kommunikativ, samarbetsvillig samt van att arbeta mot uppsatta mål. Du är ansvarsfull och är noggrann med detaljerna i ditt arbete. Det är viktigt för oss att du har en helhetssyn samt att du står bakom och kan arbeta utifrån våra värdegrunder:

 • Tillsammans gör vi varandra framgångsrika.
 • Vi lyssnar in. Vi lyssnar av.
 • Feedback bidrar till vår utveckling.

Övrigt
Som organisation eftersträvar vi jämlikhet där alla medarbetare ska ha lika möjligheter och rättigheter till att utvecklas, göra ett bra arbete och trivas på arbetsplatsen.

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.

Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Anställningsform    Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning    Heltid
Tillträde    Enligt överenskommelse
Löneform    Månadslön
Antal lediga befattningar    1
Sysselsättningsgrad    100%
Ort    Mölndal
Referensnummer    2019/4365

Kontakt    
Thomas Eliasson, Sektionschef, 0702- 07 86 50

Facklig företrädare    
Vision: Jeanette Hansson, jeanette.e.hansson@vgregion.se
Jusek: Stig Holmlund, stig.holmlund@vgregion.se
Sv Ingenjörer: Iowan Hedendahl, iowan.hedendahl@vgregion.se

Sista ansökningsdag    2019-08-25

IT-tekniker (Skiftgående)

Ort
Kategorier
Utgår

2019-08-25

Ansök nu

Dela detta jobb