itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

IT-tekniker till FRA

Ort
Utgår

2022-08-14

Ansök nu

IT-tekniker till FRA

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en ansvarstagande och driven IT-tekniker för arbete med klientfokus och 2-3 linjens support kopplat till myndighetens alla IT-lösningar. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en kunskapsintensiv verksamhet där du får vara med och göra skillnad varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

I rollen som IT-tekniker hör du till avdelningen för teknik. Avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Avdelningen utvecklar, förvaltar och driftsätter nya tekniska system samt sköter drift och underhåll av befintliga system.

I rollen ansvarar du, tillsammans med kollegor, för standardarbetsplatsens hårdvara genom inköp, installation, support och avveckling. Du jobbar med särskilda klientmiljöer gällande drift och förvaltning. I arbetet ingår även omvärldsbevakning, beställning, test, märkning samt lagerhållning av IT-utrustning.
Du har ett klientfokus och jobbar med 2-3 linjens support internt. Du tar emot och löser inkommande ärenden i ärendesystem såväl som på plats hos användare. Service är därför en naturlig del av arbetsdagen och du har stora kontaktytor, både internt via medarbetare samt externt med leverantörer. Du kommer jobba med att montera och installera datorer, skrivare, kringutrustning inklusive härdning i labbmiljö. Du kommer även jobba med aktiv förvaltning och i projektarbete.

Stora delar av arbetet kommer vara sekretessbelagt och det är viktigt att du är bekväm med att hantera det.

Du kan

För att trivas och lyckas i rollen söker vi dig som har tidigare erfarenhet och kunskaper från:

 • God språklig förmåga i svenska såväl som engelska samt kunna läsa teknisk dokumentation på engelska

 • Genomförd gymnasieutbildning med IT-inriktning alternativt tillgodosett sig nödvändiga IT kunskaper genom annan erfarenhet

 • Flerårig erfarenhet av arbetat med liknande arbetsuppgifter

 • Bred kunskap och erfarenhet av att arbeta som IT-Tekniker eller motsvarande roll

 • Felsökning och installation av datorer

 • Microsoft operativsystem och Officepaket

 • Hårdvara (datorer med tillhörande komponenter såsom skrivare och annan kringutrustning)

 • Domäner och hantering av Active Directory

 • Projektorer och Videokonferenssystem

 • Arbete i ärendehanteringssystem

 • God kännedom om MECM/SCCM

 • God kännedom om VDI/Horizon och klientvirtualisering

 • God kännedom om avancerad felsökning i Windows OS

 • God kännedom om AD – Active Directory

 • Erfarenhet av att arbeta med Templates/GPO:er

Vi anser det även meriterande om du har kunskap eller erfarenhet inom ett eller flera av nedan områden:

 • Genomförd högskoleutbildning

 • Erfarenhet från större och komplexa IT miljöer och arbete med olika delar av IT-infrastruktur

 • Förståelse för helheten i en IT-leverans

 • Applikationspaketering (msi-format, fristående exe-installers, virtuell applikationspaketering) och hantering med verktygen Flexera Admin Studio eller liknande

 • Kunskaper i ett eller flera scriptspråk såsom Powershell, VB-script och Javascript

 • Erfarenhet av att arbeta enligt ITIL samt erfarenhet av agila ramverk tex SAFe

Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som snabbt kan ta in ny kunskap och använda din erfarenhet på ett flexibelt sätt. För att trivas i rollen sätter du höga mål och jobbar hårt för att uppnå dem. Du uppmärksammar och tar dig an olösta problem samt att du är entusiastisk och positiv även i tuffa situationer. Du kan agera när andra tvekar och initierar aktiviteter och projekt. Du delar med dig av kunskap och expertis för att uppnå önskat resultat i kombination med ett kompromissorienterat förhållningssätt. Avslutningsvis visar du genuint intresse för slutprodukten och slutanvändaren där målet alltid är att prioritera kundnöjdhet. 

Om FRA

FRA är en civil myndighet med ca 900 anställda som lyder under Försvarsdepartementet. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 40 58. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2022-08-14.
Referensnummer 3423/22.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dela detta jobb

IT-tekniker till FRA

Försvarets Radioanstalt