itjobb.se

IT-tekniker – Vattenfall Vattenkraft

Företag Vattenfall AB
Ort
Kategorier
Utgår

2019-08-11

Ansök nu

IT-tekniker – Vattenfall Vattenkraft

Vattenfall Vattenkraft ansvarar för Vattenfalls 90 vattenkraftverk och 400 dammar i Norden. Vi är ca 500 medarbetare i Sverige och Finland med huvudkontor i Luleå.
Vattenkraftens förnybara elproduktion är en förutsättning för att skapa ett klimatsmart och fossilfritt samhälle där vi spelar en viktig roll som möjliggörare för framtidens hållbara energisystem.
Vi producerar ca 25 % av Sveriges totala elproduktion. För att leverera hög tillgänglighet i vår produktion behöver vi ständigt utmana oss själva, utveckla våra arbetssätt och ta tillvara digitala möjligheter. Du blir en viktig del i det arbetet!

Som IT-tekniker arbetar du huvudsakligen med Vattenkraftens IT-infrastruktur eller infrastrukturella frågor kopplat till våra system. Du är en serviceinriktad problemlösare med god samarbetsförmåga och förmåga att driva och arbeta i projekt. Arbetet innebär ofta att jobba ”hands on” med både hårdvara och mjukvara med allt från att åtgärda uppkomna fel och brister till att bygga och konfigurera olika lösningar, samt följa upp systemlarm och verifiera orsaker. En stor del av arbetet innebär att felsöka i komplexa och distribuerade IT-miljöer med många integrationsytor och stor geografisk spridning. Alla delar av arbetet genomsyras av ett starkt fokus på IT-säkerhet, varav erfarenhet och engagemang inom IT-säkerhetsfrågor är viktigt. Som IT-tekniker ingår du i vår förvaltningsorganisation och kan därmed ansvara för egna förvaltningsobjekt eller delta i förvaltningen i form av tekniskt stöd till andra delar av organisationen.

Din roll som IT-tekniker
För denna roll ser vi att du har en bred teknisk bakgrund och att du jobbat minst ett par år med drift/underhåll av IT-system, gärna med erfarenhet både inom serverdrift och kommunikation. Våra IT-system är ofta en del av s.k. industriella kontrollsystem (ICS) där systemen både styr och övervakar våra anläggningar. En bakgrund inom industriella IT-system och automation är därför meriterande.

Du har kunskap och erfarenhet inom några av dessa områden:

• IP-nätverk – routing, switchar och brandväggar.

• Systemövervakning – Greylog, Splunk, Nessus eller liknande.

• Serverdrift/Storagelösningar och backup.

• Operativsystem – Solaris, Linux och Windows.

• Katalogtjänster – LDAP, Microsoft AD.

• IT-säkerhet – PKI (Public Key Infrastructure), autentisering, kryptering.

• Virtualiseringsplattformar, exempelvis WMware, OpenStack.

• Automatisering/Scriptning – Python, Powershell, bash, eller liknande.

Har du kompetens inom några av ovanstående områden och gillar utveckling och utmaningar, så är du kanske den nya medarbetare vi söker?

Dina kvalifikationer som IT-tekniker
Du har en eftergymnasial utbildning inriktad mot IT, eller andra erfarenheter och utbildningar som vi bedömer likvärdiga.
För att trivas med det här arbetet så söker vi dig som både kan arbeta självständigt och i grupp. Som person är du analytisk och utvecklingsorienterad. Här kommer du att ställas inför olika frågor och problem som prövar din kreativitet, initiativ- och samarbetsförmåga. Systemberedskap och resor ingår i tjänsten. Du har B-körkort och goda kunskaper i svenska och engelska. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande och lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Mer information
Placeringsorter för tjänsten är antingen Jokkmokk, Vuollerim, Luleå, Bispgården eller Sundsvall.

Frågor
För mer information om arbetet är du välkommen att kontakta rekryterande chef Mats Brännström, tfn 070-6956329. Om du har frågor kring rekryteringsprocessen eller din ansökan, kontakta rekryterare Jenny Lundberg, tfn 076-140 57 73.

Fackliga representanter
Anneli Jönsson Ledarna, Carl Johansson Unionen, Magnus Nilsson Akademikerna och Jarmo Marjala SEKO. Alla nås via Vattenfalls växel, tfn 08-739 50 00.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.

Utveckla din klimatsmarta karriär tillsammans med oss!

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att säkerhetsprövning kommer att genomföras innan anställning. Utöver säkerhetsprövning görs drogtest.

Dela detta jobb

IT-tekniker – Vattenfall Vattenkraft

Vattenfall AB