itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

ITSM Product owner

Ort
Utgår

2022-08-21

Ansök nu

ITSM Product owner

Vill du vara med och bidra till att skapa Sveriges bästa hälso-och sjukvård och ett hållbart samhälle med tillväxt i hela Västra Götaland? Västra Götalandsregionen är Sveriges största offentliga arbetsgivare med ambitionen att bli Sveriges bästa offentliga arbetsgivare. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället och bidra till Västra Götalandsregionens vision ”det goda livet”. På Koncernkontoret arbetar vi dagligen med att göra skillnad för patienter, medarbetare, besökare och invånare.

Nu söker vi en ITSM Product owner som vill vara med och bidra till Västra Götalandsregionens digitala resa. Koncernstab digitaliserings implementation av ServiceNow stödjer flera verksamhetsområden. För att utnyttja möjligheter som plattformen erbjuder samt ta fram lösningar enligt de krav som förvaltningen för ServiceNow har, behöver förvaltningen för IT-stödet förstärkas. Ta chansen och sök dig till en av Sveriges största arbetsgivare.

Som Product Owner ITSM inom PLEXUS-förvaltningen kommer du att förvandla användarkrav till tekniska lösningar tillsammans med funktionell förvaltning för system avsedda för ärendehantering. Du kommer att arbeta med att kravinsamling, anpassning, konfiguration av standardsystem (främst i ServiceNow).

  • Definiera roadmap ITSM produkten, analysera och definiera busniess case (ROI) och förankra med IT ledare
  • Äga ITSM product backlog, prioritera user stories, hantera defekter och svara på SCRUM teamets frågor
  • Leda kravinsamling för produkten
  • Agera som produktägare; författa user stories, analysera utmaningar, ta fram lösningförslag, samverka med UX experter
  • Delta i SCRUM möten, standups, sprint planering, focus board, retrospectives, sprint review
  • Delta i tester, referensgrupper och godkänna levererad lösning från SCRUM teamet
  • Dokumentera nya features, informera verksamheten och utbilda

Vad kan vi erbjuda dig?

Du kommer att vara med i ett framåtlutande och självgående team som hela tiden tillsammans arbetar mot ett drömläge. Du kommer att vara med och bidra till Västra Götalandsregionens digitala resa och utveckla för framtiden.

Enhet Förändring & Möjliggörare inom Koncernstab digitalisering förvaltar och utvecklar kärnsystem Plexus - en modern ITBM-plattform från ServiceNow som stödjer Koncernstab digitaliserings uppdrag och totala leveransprocess. Här blir du en del av ett agilt team som framgångsrikt arbetar enligt Scrum och devops. En innovativ och kreativ miljö där du kommer vara delaktig i hela processen från userstory till driftsättning. Införandet av ServiceNow är en central del i Koncernstab digitaliserings förflyttning till en modern digital miljö – både vad gäller teknik samt processer och arbetssätt
Västra Götalandsregionen erbjuder flexibla arbetsformer utifrån verksamhetens förutsättningar och det finns möjlighet att kombinera arbete från våra kontor och på distans.

För att lyckas i rollen behöver du:

Vi söker dig som är intresserad av kundanpassad utveckling som syftar till att stödja kundens processer och aktiviteter. Du vill utvecklas i kreativa, engagerade team. Du gillar att möta och sätta dig in i kundens problem för att på så vis kunna bidra till en riktigt bra lösning. Du har tidigare arbetat i stora organisationer och är van vid att navigera komplexa lösningar, utan att offra helheten för delarna.

Du har god förståelse och förmåga att omvandla användare och kunders krav till lösning och ca 5 års erfarenhet av koordinering av projekt och/eller systemförvaltning. Du har erfarenhet av att planera, designa och leverera IT processer/lösningar samt att driva uppdrag kopplat till systemförvaltning. Du har god förmåga att kommunicera skriftligt och verbalt med intressenter och IT ledare. Engelska B2 eller högre, enligt den gemensamma europeiska referensramen för språk.

Vi ser att det är meriterande om du har:

Erfarenhet av standardsystem inom ITSM, eller motsvarande produkter
- ServiceNow. Förståelse av Projekt och Portföljhantering inom stora organisationer och vana att sätta dig in i olika processer i anslutning till ITSM system.

Grundläggande kunskap om ITIL och erfarenhet av SCRUM eller andra agila metoder, erfarenhet som Product Owner eller motsvarande roll och att författa user stories samt av projektledning och business analys och kravhantering.

Det är viktigt för oss att du kan arbeta utifrån vår värdegrund:

  • Tillsammans gör vi varandra framgångsrika.
  • Vi lyssnar in. Vi lyssnar av.
  • Feedback bidrar till vår utveckling.

Övrigt
Som en av Sveriges största arbetsgivare kan vi erbjuda rätt person goda karriär- och utvecklingsmöjligheter.

Vi eftersträvar jämlikhet för alla medarbetare, att de trivs på arbetsplatsen och värnar om en god balans mellan arbetsliv och privatliv.

Läs om våra förmåner: Förmåner - Västra Götalandsregionen (vgregion.se)

Läs mer om vår verksamhet här: http://www.vgregion.se/om-vgr/

Intervjuer kommer att hållas löpande och tillsättning av tjänst sker enligt överenskommelse.

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.

Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken www.vgregion.se/introduktion

Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

 

Dela detta jobb

ITSM Product owner

Västra Götalandsregionen IT