itjobb.se

logga

Javautvecklare, Hornstull

Ort
Utgår

2020-08-10

Ansök nu

Javautvecklare, Hornstull

Pensionsmyndigheten ansvarar för den allmänna pensionen och informerar om hela pensionen. Varje år betalar vi ut cirka 361 miljarder kronor till 2,3 miljoner pensionärer, genomför cirka 600 000 fondbyten och skickar ut 7,7 miljoner orange kuvert. Vi är drygt 1 400 medarbetare på åtta orter.

Vi gör pensioner enklare — för att alla ska kunna leva i nuet

Vill du arbeta med de senaste tekniska innovationerna och samtidigt göra en insats för samhället? Trivs du att få arbeta med en hög nivå av frihet, eget ansvar samt bra teamsamarbete? I så fall kan rollen som Javautvecklare i ett av våra agila team vara rätt nästa steg!
Pensionsmyndighetens arbete berör hela Sveriges befolkning och vi söker dig som delar vår drivkraft att göra det bästa för våra kunder – Sveriges pensionssparare och pensionärer. Tekniken spelar en central roll i myndighetens uppdrag och vi har höga ambitioner.

På IT-avdelningen är vi idag ca 300 medarbetare fördelade på fyra enheter som samarbetar gränsöverskridande med övriga interna avdelningar och stabsfunktioner. Hos oss får du jobba med kompetenta och hjälpsamma kollegor i en organisation med högt till tak, där du har möjlighet att påverka såväl teknikval som arbetsmetoder för att vi ska nå våra uppsatta mål.

Vi sitter i ljusa och fräscha lokaler i nära anslutning till Hornstulls tunnelbana på Södermalm i Stockholm.

Arbetsbeskrivning

Leveransområdet Fond och Kontoadministration består av tvärfunktionella team som ansvarar för ett eller flera system, i huvudsak inom Premiepensionsområdet. Teamen ansvarar för både nyutveckling och förvaltning av systemen inom området.

Vi jobbar efter ett agilt tankesätt, och driftsättning av nya funktioner sker efter behov. Vi premierar användandet av modern teknik, jobbar aktivt med kompetensspridning och jobbar ofta utifrån medarbetarnas egna förslag och initiativ.

Du kommer att få chans att arbeta med utveckling av våra Javaapplikationers alla delar, från backend till frontend, men med tyngdpunkt på backend. Här får du många kunniga kollegor som gärna delar med sig och goda möjligheter att själv utvecklas och lära dig mer!

Några av de tekniker/verktyg som vi arbetar med är Springramverket, SpringBoot, GT/BitBucket och OpenShift. Vi ser gärna att du har tidigare relation till någon av dessa.

Utbildning och erfarenhet

Vi söker dig som anser dig vara en duktig javautvecklare. Vi tror att du bland annat har:

- Eftergymnasial utbildning inom relevant område, eller motsvarande kunskap förvärvad genom tidigare arbetslivserfarenhet
- Goda kunskaper i Java, Spring, SpringBoot
- Erfarenhet av webservices, applikationer som använder SOAP.
- Har kännedom om vad REST-principerna innebär
- Erfarenhet av agila arbetssätt, gärna Scrum.
- Goda kunskaper i svenska; muntligt som skriftligt
Har du dessutom arbetat agilt i kontexten CD/CI, eller har goda kunskaper i Hibernate betraktar vi det som extra meriterande.

Egenskaper

För att trivas i rollen hos oss tror vi att du uppskattar att arbeta i team tillsammans med andra i en organisation som har en hög ambitionsnivå när det gäller leverans och kvalité på det vi levererar till våra användare och kunder. Du drivs av den agila processen, tänker helhet och gemensamt ansvar ända ut i produktion.

Du får en hög grad av frihet och vi förväntar oss att du tar ansvar, är nyfiken, tar egna initiativ och har en drivkraft att få saker gjorda. Du har en pedagogisk förmåga och kan förmedla kunskap med en ödmjuk inställning till din omgivnings olika förkunskaper och förutsättningar.

Vi har stort fokus på vår kultur och hur vi tillsammans påverkar vår arbetsplats, du bör därför ha ett intresse och vilja att vara med på denna kulturresa. Vår kultur kan sammanfattas med tre ord: effektiva, kunniga och hjälpsamma.

All dokumentation sker på svenska varför det är viktigt att du behärskar språket väl.

I urvalet kommer vi lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svensk medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt Säkerhetsskyddslagen (2018:585) kommer att genomföras innan anställning.

Tjänsten är en tillsvidareanställning, vi tillämpar provanställning om 6 månader.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.
Vi tillämpar provanställning om 6 månader.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svensk medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt Säkerhetsskyddslagen (2018:585) kommer att genomföras innan anställning.

För mer information

Gruppchef Mårten Kullhammar, kontaktuppgifter: marten.kullhammar@pensionsmyndigheten.se

Fackliga representanter:
SACO: Anna-Karin Åhrman Cortelius, tel. 010-454 39 14
ST: Rikard Kinderås, tel. 010-454 20 10

Under semesterperioden i juli och inledningen av augusti har vi tyvärr begränsade möjligheter att svara på frågor, men skicka gärna in din ansökan till oss ändå. Har du frågor som vi inte hunnit besvara, så återkommer vi gärna i augusti innan vi startar intervjuprocessen. Intervjuer sker löpande, men påbörjas tidigast i början av augusti.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ange diarienummer PSL 2020- 89 i din ansökan.

Vi har i denna rekrytering tagit ställning till vilka annonseringskanaler som ska användas, varför vi undanber oss alla samtal från säljare.

Sista ansökningsdag

2020-08-10

Dela detta jobb

logga
Javautvecklare, Hornstull

Pensionsmyndigheten