itjobb.se

Javautvecklare till analysföretaget Retriever!

Företag Academic Work
Ort
Utgår

2019-12-26

Ansök nu

Javautvecklare till analysföretaget Retriever!

Har du ett brinnande intresse för Java och vill jobba fullstack? Vi söker dig som vill jobba på Nordens största analysföretag där ditt dagliga arbete gör stor skillnad för verksamhetens framväxt. Du kommer att jobba agilt och erbjuds rätt förutsättningar för att vara del i hela utvecklingsprocessen. I denna roll får du en möjlighet att växa med ansvar och kan på så sätt genomföra samma karriärsresa som flera andra anställda hos Retriever redan gjort. Välkommen med din ansökan redan idag!

About the role

Retriever har Nordens största analyskår inom sin bransch, som brinner för att leverera de bästa insikterna inom mediebevakning, medieanalys och affärsinformation. Retriever har kontor i Stockholm, Göteborg, Oslo, Helsingfors och Köpenhamn där totalt 200 anställda medarbetare drivs av att förstå omvärlden. Hos Retriever kommer ledorden Engagemang, Nytänkande och Pålitlighet att vägleda dig genom din arbetsdag, vilket återspeglas i hela organisationen.

Du erbjuds

 • Möjligheten att jobba på ett välkänt företag som vill ligga i teknisk framkant

 • Möjligheten till kompetensutveckling genom mässor och utbildningar

 • Möjligheten att tillhöra ett mindre Business Insights team där du jobbar med alla steg i processen för att leverera information till deras kunder

 • Åka med på årliga resor, AW:s, fredagsfikor och andra aktiviteter

Job duties

Som Javautvecklare/fullstackutvecklare kommer du att arbeta med att utveckla Retriever Business som är en databas utgiven av Retriever Sverige AB med fokus på digitala beslutsstöd för beslutsfattare. Affärsområdet samlar idag informationsdatabaser om företag, fastigheter, fordon, personer och nyheter. Du kommer i huvudsak att jobba med Java som kodbas men kommer också att komma i kontakt med bland annat Javascript och React i takt med att legacykod görs om och byts ut. Du kommer att vara involverad i både felsökning/buggfix och nyutveckling.

Du kommer exempelvis

 • Anpassa befintliga tjänster efter kundernas behov

 • Arbeta med utveckling av nya tjänster i teknikens framkant

 • Uppdatera kod i React och samt Java11

 • Andra tekniker som du kommer att jobba med är bland annat Microservices, HTML, CSS, Spring (Spring Data, Spring Security, Spring Boot), JUnit, iText, ApachePOI, Hibernate, Tomcat, Android, iOS, json/restfull, Linux, MySQL, Git, Gitlab, Maven och Elastic Search.

We are looking for

 • Har en relevant högskoleexamen exempelvis inom Systemvetenskap eller Datavetenskap

 • Har minst ett års arbetslivserfarenhet av Javautveckling

 • Har goda kunskaper inom Java och Elastic Search

 • Talar och skriver obehindrat på engelska, då koncernspråket är engelska.

Det ses som meriterande ifall du kan React, HTML, CSS och Javascript

Vid en kundintervju ser vi gärna att du har ett hobbyprojekt eller kod att visa upp på Github eller Stack Overflow.

Som person är du:

Noggrann - Då du behöver vara uppmärksam på detaljer i arbetet och ser till att du arbetar kontinuerligt med dessa

Problemlösande - Då du samlar in information och identifierar resurser för att lösa uppgifter

Självgående/Ansvarstagande - Då du behöver ta ansvar att självständigt driva dina arbetsuppgifter och ansvarsområden framåt

Har en personlig mognad - Då du behöver utstråla en trygghet och stabilitet samt har en förmåga till självinsikt

Övrig information

 • Start: Omgående
 • Omfattning: Vikariat med chans till förlängning, heltid, provanställning tillämpas
 • Placering: Blasieholmen, Stockholm
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Retrievers önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Client information

Retriever är ett bolag som arbetar med data, analys och insikt. Det finns många ord som beskriver vad vi gör men i själva verket handlar det om att Retriever drivs av att förstå vår omvärld. Vi har aldrig fattat grejen med att gå på magkänsla – vi hyllar fakta och kämpar varje dag för att förstå vår omvärld, lite bättre.

Dela detta jobb

Javautvecklare till analysföretaget Retriever!

Academic Work