itjobb.se

Junior fullstack-utvecklare till SJ

Vill du vara med på en spännande resa? Gillar du att ta stort eget ansvar och att proaktivt arbeta med att utveckla IT och affärsverksamhet?

SJ står inför en mängd spännande möjligheter och utmaningar de kommande åren. Just nu är vi i en förändrings- och expansionsfas och vi växer med allt fler affärsetableringar både i och utanför Sverige. Digital innovation står högt på agendan och kräver ett tätt samarbete mellan IT och affärsverksamhet. Som IT-organisation vässar vi nu vår kompetens och våra arbetssätt så att vi på ett snabbt och agilt sätt kan anpassa oss utifrån verksamhetens behov - idag och i framtiden.

Välkommen att göra skillnad på riktigt hos oss på SJ - årets grönaste varumärke 2020!

Junior fullstack-utvecklare till SJ
Som junior fullstack-utvecklare hos SJ kommer du att Ingå i ett produktteam på ca 6 personer som ansvarar för en mix av egenutvecklade och köpta tjänster/applikationer som används främst inom Depåverksamheten. Du kommer att arbeta med utveckling av nya applikationer samt vidareutveckling och förvaltning. Vidare uppgifter blir att vara delaktig i kravarbete, informationsmodellering, lösningsarkitektur/design, test och kvalitetssäkring. På sikt ser vi även att du kommer ta över ansvaret som Scrum master i teamet.

Applikationerna som utvecklas för depåproduktion byggs som webbapplikationer med en mikrotjänst-arkitektur. Exempel på applikationer som ingår i teamets ansvar är arbetsledningssystem för depåverksamheten, appar för städkvalitetsmätning och fordonsskador samt applikation för spårplanering. Teamet hanterar ca 10 applikationer och driver och genomför roadmapen för området med livscykelhantering, omvärldsbevakning och utvärdering av ny teknologi och tjänster och här finns goda möjligheter att bidra.

Några av dina viktigaste uppgifter framåt blir att:
- nyutveckling av applikationer samt vidareutveckling och förvaltning

- göra tekniska vägval med stöd av arkitekt

- tillsammans med teamet driva områdets roadmap

- delta i etableringar av nya verksamheter och dotterbolag

Tjänsten är placerad på SJs fina huvudkontor på Vasagatan precis vid Centralstationen i Stockholm.

Vill du vara med i vårt arbete för framtiden? Delar du våra värderingar, att vara pålitlig, enkel, mänsklig och härlig i allt du gör? Då är du den vi söker!

Om dig
För att vara framgångsrik i rollen tror vi att du har minst 2 års relevant jobberfarenhet från systemutveckling inom objektorienterad utveckling med Java och frontend-utveckling med React eller annat Javascript ramverk. Vi ser gärna att du är van vid agila arbetssätt (Scrum) och har erfarenhet av Azures Paas-tjänster. Vår teknikstack inkluderar: Java SE/EE, Spring Boot, SQL Server/Postgres, React, Next.js UX & UI, Git, Azure DevOps, APIM, AKS, Docker, Kubernetes, Azure Logic Apps.

Vi värdesätter dina kunskaper och erfarenheter av agila metoder liksom erfarenhet av att driva utveckling enligt MVP-principer. Vi ser gärna att du har högskoleexamen eller motsvarande samt att du talar och skriver svenska och engelska obehindrat.

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar SJ med Experis. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult salle.nilsson@se.experis.com

Välkommen med din ansökan! Vi arbetar med löpande intervjuer så skicka in din ansökan omgående.
SJ för människor närmare varandra, varje dag. SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås. Koncernens 5400 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande - framtidens sätt att resa. Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, Norge, liksom Skandinaviens huvudstäder och varje dag möts våra kunder och medarbetare på någon av våra 1500 avgångar från över 400 stationer. SJ ägs av svenska staten och har som uppdrag att driva lönsam persontrafik på järnväg.

 

Dela detta jobb

Junior fullstack-utvecklare till SJ

Experis AB