itjobb.se

Junior IT-manager

Företag Academic Work
Ort
Kategorier
Utgår

2019-03-22

Ansök nu

Junior IT-manager

Excillum jobbar med innovativa, högteknologiska röntgenkällor och växer så det knakar. Till sommaren flyttar de till nya lokaler nära Kista Galleria där framgångsresan fortsätter. Här jobbar du nära verksamheten i en helt ny roll inom IT. För dig med struktur och projektledning i blodet kan detta vara ditt nästa karriärsteg! Välkommen in med din ansökan.

Om tjänsten

Academic Work söker en junior IT-manager till Excillum. I takt med att verksamheten växer har behovet av en samordnande roll inom IT vuxit fram. Hos Excillum jobbar idag drygt 40 personer, de flesta inom teknikområdet med att utveckla och förvalta de avancerade produkterna. Du kommer att arbeta nära verksamheten och dina kompetenta kollegor i en bred roll med många kontaktytor internt.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Excillum.

Arbetsuppgifter

Som junior IT-manager kommer du arbeta i en bred roll med projektledning, koordinering och samordning av IT-relaterade uppgifter. Idag tar Excillum hjälp av konsulter inom detta område, men tanken är att du ska axla dessa uppgifter och det huvudsakliga ansvaret för IT. Du kommer att introduceras i rollen av Excillums CFO som även fungerar som bollplank och närmsta chef för rollen.

Du kommer till exempel att:

 • Ha det huvudsakliga ansvaret för molnlösningar som Sharepoint och Office365

 • Se till att den IT-relaterade infrastrukturen i form av servrar, nätverk, skrivare m.m. fungerar

 • Driva IT-relaterade projekt inom t.ex. säkerhet och GDPR

 • Sätta upp rutiner, processer och policies för IT-relaterade frågor

 • Ansvara för inköp och upphandlingar av hård- och mjukvara

 • Installera hårdvara och sätta upp konton för nyanställda

 • Supportera Excillums anställda vid ärenden inom IT

 • Utbilda användare i system och program

Tjänsten passar dig som vill jobba i en bred roll inom IT med mycket ansvar. Vi tror att du jobbat i en supporterande roll tidigare eller haft en roll inom system och nu vill ta ditt nästa steg i karriären. Här ges du möjlighet att själv utforma din roll och ta egna initiativ och driva projekt som du ser gynnar Excillum.

Vi söker dig som

 • Har erfarenhet från en liknande roll alternativt erfarenhet från teknisk support eller roll inom system och har en förståelse för IT-stöd

 • Har mycket god kunskap i Microsoftmiljö

 • Har god kunskap om Sharepoint och Office 365

 • Har professionell kunskap i engelska då detta kommer att vara ditt primära arbetsspråk

Det är meriterande om du har Microsoft-certifiering men det är inget krav för tjänsten. Det är även meriterande om du har erfarenhet av Linux-miljö.

Som person är du serviceinriktad och motiveras av att göra det lilla extra för dina kollegor. Du vågar utmana befintliga arbetssätt och presenterar dina nya lösningar på problem på ett konstruktivt och övertygande sätt. Din nyfikenhet gör att du uppskattar det problemlösande inslaget i din arbetsroll och du ägnar gärna tid åt att hitta den mest effektiva lösningen. Du håller en fungerande struktur för ditt arbete och tar ett stort ansvar för att driva dina projekt i mål med ett lyckat resultat. Excillum har en stark kultur präglad av ambition och för att trivas i detta framgångsdrivna gäng tror vi att även du motiveras av att spela en viktig roll i framgången.

Övrig information

 • Start: Under Q2 2019

 • Lön: Enligt överenskommelse

 • Placering: Kista

 • Kontaktuppgifter: Linda Hellman, linda.hellman@academicwork.se

 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Excillums önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.

 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn05@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!

Om oss

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

Information om företaget

Excillum is a leading company in the field of high-end microfocus and nanofocus X-ray sources. Excillum was founded in 2007 by researchers from the Royal Institute of Technology (KTH) Stockholm, Sweden. The first product was market released in 2010, the MetalJet. Our mission is to enable new science, improve medicine and enhance manufacturing by continous development of state-of-the-art x-ray sources.

Dela detta jobb

Junior IT-manager

Academic Work