itjobb.se

Systemförvaltning 2

Är du nyutbildad systemutvecklare som vill vara med och utveckla en verksamhet från början? Vill du lösa komplexa utvecklingsproblem på smarta sätt för att skapa påtaglig samhällsnytta? Vi behöver dig som snabbt kan utveckla nya automatiseringslösningar i kompetenta team med olika yrkeskompetenser.
Välkommen med din ansökan!

I det här jobbet är ditt driv, din klurighet och envishet viktigare än erfarenhet. Vi ger dig verktygen att bli produktiv men vi vill att du kommer in med en gedigen IT-utbildning som du ska använda hos oss.
IT-staben vid Uppsala kommun är en central IT-avdelning som driver all IT-verksamhet för hela kommunen. Enheten för digitalt stöd för hälsa, vård, omsorg, kultur, fritid, måltider och pedagogiska system, Systemförvaltning 2, är en central del i att klara kommunens ambitioner för digitalisering. Vår verksamhet stödjer större delen av de centrala verksamhetsprocesser som ligger inom det kommunala uppdraget. Vi skapar och upprätthåller digitala lösningar i livets alla skeden för medborgarna, medarbetarna och skattebetalarna på uppdrag av de folkvalda.

Ditt uppdrag
Vi söker en junior systemutvecklare/programmerare som tillsammans med våra systemförvaltare och vår arbetsledare ska kunna bygga upp vår verksamhet kring robotprocessautomatisering.
Uppsala kommun bygger nu upp en central systemförvaltningsnod för robotprocessautomatisering inom ett av våra förvaltningsteam. Syftet är i första hand att automatisera regelbaserade arbetsmoment inom alla typer av arbetsområden. Du blir vår in-house utvecklare med stort ansvar för att nyutveckla och vidareutveckla Uppsala kommuns automatiseringsenheter. Vi kommer att arbeta tillsammans med våra verksamhetsspecialister, systemförvaltare och leverantörer för att snabbt kunna etablera en stabil verksamhet kring RPA där du blir en mycket viktig spelare.

Du kommer att delta i RPA-projekt från kartläggning till utveckling och realisering och ditt arbete kommer att ha mycket stor betydelse för hur det framtida arbetet i Uppsala kommun kommer att drivas. Det du bygger kommer att leverera direkt nytta och du kommer att få delta i och lära dig mycket av de verksamhetsprocesser som bär upp vårt samhälle.

Din bakgrund
Vi söker dig som har högskoleutbildning motsvarande systemvetare eller datavetare alternativt KY-utbildning inom liknande områden. Det anses meriterande om du har utbildning i något av de vanligt förekommande ramverken för robotprocessautomatiseringsverktygen. Du har dokumenterad erfarenhet av programmering/systemutveckling inom yrket eller från andra sammanhang och vi ser gärna nyutexaminerade sökanden eller med 1-3 års erfarenhet i yrket. Erfarenheter av processutveckling och processdokumentation är meriterande liksom erfarenhet av test, såväl funktionella som icke-funktionella tester och acceptanstest. Du ska ha goda kunskaper om systemutveckling och kunna medverka i samarbete kring krav, utveckling och test. Du ska kunna utveckla i VB.NET, och/eller C#. Det är dessutom meriterande om du har kunskap agila metoder och om processutveckling och processdokumentation.

Som person är du en god analytiker som är bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem och du tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat. Du är kreativ och kommer ofta med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor och du tar ansvar och driver ditt arbete framåt för att nå resultat. I övrigt är du serviceinriktad vilket innebär att du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Wolkert Wolkert, enhetschef, 018-727 99 70

Fackliga företrädare:
SACO, Jonny Eliasson, 018-727 22 12
Vision, Liselotte Ehn, 018-727 49 49

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 12 94.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi och upphandling samt avdelningarna kvalitet och planering, utveckling och utredning, hållbarhet, säkerhet och beredskap samt kansli. På kommunledningskontoret ligger även organisationerna för näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Logo

Junior systemutvecklare/programmerare RPA

Ansök nu

Dela detta jobb