itjobb.se

Junior Utvecklare av RPA – Robotic Process Automation - till Lantmännen

Företag Academic Work
Ort
Utgår

2020-02-07

Ansök nu

Junior Utvecklare av RPA – Robotic Process Automation - till Lantmännen

AI, Big Data, Machine Learning och, inte minst, RPA – Robotic Process Automation. Det händer mycket inom IT-världen och nyckelordet är ofta effektivitet och kvalitet. Lantmännen är i uppstartsfasen av sin robotiseringsresa och du kommer att vara en del av deras spännande utvecklingsarbete med att effektivisera och automatisera administrativa rutiner och processer som tidigare har varit manuella. Tjänsten är helt ny, vilket innebär att du har stora möjligheter att både påverka och utveckla rollen.

Om tjänsten

I Lantmännens koncern är det lantbruket som är hjärtat och som utgör kärnverksamheten. Med lantbruket som bas har den breda affär som koncernen består av idag kunnat byggas upp. Lantmännen har en helt unik värdekedja där de tar ansvar från jord till bord varje dag. Som en del i detta eftersträvas ständigt långsiktiga och hållbara lösningar och digitalisering ses som en strategiskt viktig fråga. En stor del av arbetet framåt är att digitalisera och automatisera koncernens ekonomiprocesser.

Arbetet med RPA har påbörjats och Lantmännen har valt Blue Prism, som är en av de ledande plattformarna för mjukvarurobotar. Med hjälp av en extern konsultfirma har man automatiserat en första process och här kommer du att ta vid. Konsulterna kommer finnas som bollplank, och de kommer även vara involverade i din upplärning på plats hos Lantmännen tillsammans med interna specialister inom området. Du kommer också att erbjudas utbildning och kurser för att förkovra dig.

Du erbjuds

 • En ny spännande tjänst som du kommer kunna både påverka och utveckla.
 • En internationell koncern med goda utvecklingsmöjligheter och ett aktivt arbete med intern rörlighet
 • Ett företag där din trivsel värdesätts och där man ser det som avgörande att ha kul på jobbet varje dag
 • Goda förmåner som rikskortet, frukost och friskvårdbidrag

Arbetsuppgifter

Som RPA-utvecklare kommer du att ingå i ett team som, med utgångspunkt i Lantmännens system; M3, koncernapplikationer och Cognos, driver utvecklings- och förändringsprojekt inom verksamheten med syfte att förbättra arbetssätt, öka kvalitet och effektivitet inom standardiserade koncernövergripande processer.

Rollen innebär att du är med från början och designar en process som utmynnar i körscheman och robotscript. Du kommer att konfigurera och bygga nya, samt förvalta redan produktionssatta robotar. Vidare kommer du att få utveckla och optimera användandet av robotar genom att bidra med dina kunskaper vid kartläggningsarbeten. Du kommer även vara ansvarig för viss dokumentation och testning kopplat till utvecklingen av nya robotar.

I rollen behöver du med lätthet kunna skapa dig en förståelse för verksamheten samt en förmåga att via superanvändare fånga upp automatiseringspotentialer.

Vi söker dig som

 • Är nyexaminerad systemvetare eller motsvarande alt. har något års erfarenhet efter din utbildning
 • Har ett genuint intresse för processer kopplade till system
 • Har goda programmeringskunskaper
 • Har en bra grundförståelse för IT samt hur IT interagerar med övrig verksamhet
 • Är bekväm i att kommunicera på både svenska och engelska

Har du dessutom förståelse för ekonomiprocesser, kanske från redovisningskurser i din utbildning eller ett sommarjobb som ekonomiassistent är det meriterande.

Som person är du:

 • Problemlösande
 • Relationsskapande
 • Kommunikativ
 • Orädd

Givetvis delar du Lantmännens värderingar – Öppenhet, Helhetssyn, Handlingskraft – och deras löfte om att ta ansvar från jord till bord.

Övrig information

 • Start: Omgående, med hänsyn till eventuell uppsägningstid

 • Omfattning: Heltid/tillsvidare

 • Placering: Lantmännens huvudkontor i Malmö

 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Lantmännens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Information om företaget

Här kan du läsa mer om vilka Lantmännen är och hur det är att arbeta där.

Dela detta jobb

Junior Utvecklare av RPA – Robotic Process Automation - till Lantmännen

Academic Work