itjobb.se

Kommunikatör

Företag Habo kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2021-08-08

Ansök nu

Kommunikatör

Arbetsplatsen
Vi söker nu en driven kommunikatör som vill vara med och utveckla kommunikationen i Habo kommun. Är du en engagerad, ansvarsfull och serviceinriktad kommunikatör med fingertoppskänsla tror vi att du kan passa in hos oss. Har du dessutom ett samhällsintresse och känner att du vill göra skillnad på riktigt, då är du den vi söker. Vi kan erbjuda ett spännande och omväxlande arbete i en kommun som växer och utvecklas i snabb takt.

Habo är en expansiv kommun och kommunikationsarbetet är viktigare än någonsin. Därför utökar vi nu vår kansli- och kommunikationsenhet med en kommunikatör. Enheten ingår i kommunledningsförvaltningen och ansvarar förutom för den strategiska kommunikationen även för kommunens webbplats, intranät, personaltidning, producering av trycksaker, växel och reception, centralarkivet och för kommunstyrelsens ärendehantering med mera.

Arbetsuppgifter
Som kommunikatör i Habo kommun arbetar du nära ledningen både strategiskt och operativt. Du stöttar samtliga förvaltningar i val av kanaler, analys av målgrupper, formulering av budskap och vid kontakter med media. En stor del av arbetet består av produktion i form av layout och text. I tjänsten ingår också att tillsammans med kommunikationsansvarig utveckla, underhålla och administrera kommunens webbplats och intranät.

Habo är en liten men växande kommun och vi hjälper alla till där det behövs. Du som söker behöver därför vara flexibel, kunna anpassa dig efter olika förutsättningar och hugga i där det behövs.

Kvalifikationer
Krav på arbetlivserfarenhet: Erfarenhet krävs. Vi söker dig som har högskoleutbildning inom medie- och kommunikationsvetenskap eller motsvarande. Du har erfarenhet av att arbeta både strategiskt och operativt med kommunikationsfrågor. Du har goda kunskaper i text- och bildbehandlingsprogram och erfarenhet av publicering på webb och i sociala medier. Du har också goda kunskaper i Adobe Creative Cloud-programmen, främst i InDesign och Photoshop, men vi använder också Illustrator och Premiere i vårt arbete.

Du har mycket god förmåga att utrycka dig väl i tal och skrift på svenska och har ett tydligt klarspråkstänk. Du anpassar dina budskap efter målgrupp och medier. Då vi ser att efterfrågan på rörlig bild ökar är det plus om du har erfarenhet av att filma och klippa enklare filmer.

Du är serviceinriktad, prestigelös och har lätt för att samarbeta. Du får saker gjorda och är utåtriktad, initiativrik och ansvarsfull.

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: Efter överenskommelse.
Antal platser: 1

Andra uppgifter
Habo kommun eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön och kulturell bakgrund. Vår värdegrund utgår från begreppen Engagemang, Närhet och Ansvar.
I Habo kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Habo kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Om du av någon anledning inte kan registrera din ansökan i vårt e-rekryteringssystem kan du skicka din ansökan till: Habo kommun, Personal- och löneenheten, Box 212, 566 24 Habo. Ange referensnummer på din ansökan.
Ansökningshandlingar returneras ej.

Inför rekryteringsarbetet har Habo kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2021-08-08
Arbetsgivarens referensnummer: 2021-207

Ansök här i samarbete med OffentligaJobb

Upplysningar
Frida Wahlund
Kansli- och kommunikationschef
036-442 81 59
frida.wahlund@habokommun.se

Fackliga företrädare nås via vår växel
036-442 80 00

Dela detta jobb

Kommunikatör

Habo kommun