itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Vill du vara med och förbättra vardagen för Örebros invånare, företagare och medarbetare? Är du en lagspelare som gärna vill bli en del av vår nystartade enhet och bidra till en framgångsrik digital förflyttning av kommunens service (med allt från vården av äldre och utbildningen av de yngre till hanteringen av vår stads- och boendemiljö mm)?

Örebro kommun är Sveriges sjätte största kommun, och en av de kommuner som växer mest. Digital verksamhetsutveckling är ett viktigt fokusområde för att kunna möta många av välfärdens utmaningar. Informationsförsörjnings- och digitaliseringsavdelningen söker nu en kommunövergripande IT-arkitekt med inriktning mot infrastruktur. En central och ledande roll för att driva övergripande design och utveckling av vår infrastruktur – så att vi gör rätt sak idag för imorgon. Välkommen med din ansökan!

Om tjänsten

Tjänsten är placerad på enheten "Strategi, arkitektur och transformation". Här finns digitaliseringsstrateger och kommunövergripande arkitekter. Arkitekterna har ett gemensamt fokus på att ta fram och löpande utveckla samt förvalta en övergripande och långsiktig it- och informationsarkitektur som över tid möjliggör säkra, datadrivna och flexibla lösningar. Allt för att Örebro kommun ska kunna ha en digital plattform som klarar av att möta verksamheternas behov av att kunna erbjuda service via smarta digitala tjänster. Arkitekterna har olika inriktningar (verksamhets-, lösnings-, infrastruktur- och informationsarkitektur) och bidrar till den strategiska helhet som säkerställer att kommunen har rätt informations- och it-miljö för att stödja verksamheternas syfte och kommunens totala digitala behov.

Infrastrukturarkitekten strukturerar och designar infrastrukturen så att den kan möjliggöra ett optimalt digitalt landskap utifrån organisationens samlade behov av applikationsstöd, nätverkskommunikation, datalagring och säkerhet mm. I denna roll jobbar du nära såväl dina arkitektkollegor som avdelningens utvecklings- och driftsenheter. Kommunens övergripande strategiska förmåga för informations- och it-arkitektur är under etablering och du kommer också, i samverkan med dina kollegor, att arbeta med att ta fram gemensamma arbetssätt och metoder liksom att skapa och upprätthålla ram- och regelverk för kommunen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • leda arbetet med att ta fram kommunens övergripande infrastrukturarkitektur

 • driva utvecklingen av it-infrastrukturen rörande strategi och riktning

 • ta fram nulägesbilder, skapa målarkitekturer, göra gap-analyser och leverera färdplaner mm.

 • omvärldsbevaka samt utforska möjligheter i ny teknologi

 • utifrån övergripande strategiska mål och inriktningar vara rådgivande expert samt bedöma och utvärdera utvecklingsförslag inför beslut

Kompetenskrav

 • akademisk examen med inriktning som arbetsgivaren bedömer relevant för uppdraget alternativt gedigen arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig

 • erfarenhet av att ha arbetat som IT-arkitekt

 • mycket god insikt i och förståelse för it-infrastruktur, dess sammanhang och beroenden

 • god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift i svenska och engelska

Du är en lagspelare med ett genuint intresse för digitaliseringens möjligheter. Du har stark drivkraft, god samarbetsförmåga och positiv inställning. Du ser möjligheter i utmaningar, har en god initiativförmåga och har lätt för att anpassa dig till ändrade förutsättningar. Din problemlösande analysförmåga är hög, du har helhetssyn och ser på sakers långsiktiga betydelse. För att lyckas i rollen behöver du vara uthållig med en god förmåga att kunna göra korrekta avvägningar och prioriteringar. Arbetet ställer krav på god kommunikativ förmåga, vilket bl a innebär att du kan kommunicera och informera på ett målgruppsanpassat sätt för att leda och engagera olika slags grupperingar.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt meriterande

 • certifiering inom IT-arkitekturområdet

 • tidigare arbetat på strategisk nivå

 • erfarenhet av att arbeta i liknande roll i en större, komplex organisation

Omfattning och tillträde

Anställningsform: tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Tillträde: enligt överenskommelse

Antal tjänster: 1

Om arbetsplatsen

Örebro kommuns Informationsförsörjnings- och digitaliseringsavdelning har det övergripande ansvaret för att leda och samordna kommunens digitaliseringsutveckling och digitala transformation. Avdelningen ansvarar också för att säkra en effektiv, tillförlitlig och säker informationsförsörjning samt en hållbar arkitektur för kommunens informationshantering. Enheten Strategi, arkitektur och transformation är en av avdelningens fem enheter. Den är liksom den strategiska förmågan för digital utveckling under etablering. Enhetens uppdrag är att, utifrån ett helhetsperspektiv:

 • säkerställa effektiva och ändamålsenliga strategier, principer och färdplaner inom informationsförsörjnings- och digitaliseringsområdet

 • leda och samordna kommunens digitalisering och digitala transformation

 • utveckla och främja kommunens innovationsförmåga

Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på www.orebro.se/jobb.

Övrig information

Intervjuer kan komma att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig.

Ansökan

Sista ansökningsdag är 5 oktober. 

Välkommen med din ansökan!

Skyddade personuppgifter? Läs mer om hur du ansöker på orebro.se/jobb/skyddadepersonuppgifter

Kontaktpersoner

Åsa Sandin

Enhetschef/chefsarkitekt

019-21 16 15

SACO .

Facklig Expedition

019-21 30 96

Vision, Avdelning 012

Facklig expedition

019-21 11 93

Kommunövergripande IT-arkitekt för morgondagens digitala infrastruktur

Ansök nu

Dela detta jobb