itjobb.se

KONSULTER - INOM SÄKRA IT/OT-MILJÖER

Företag Combitech AB
Ort
Utgår

2021-06-01

Ansök nu

KONSULTER - INOM SÄKRA IT/OT-MILJÖER

Combitech expanderar och vi vill bli fler konsulter inom cybersäkerhet i Luleå som vill arbeta med att bidra till ett tryggare samhälle! Vill du hjälpa oss bidra till att säkra och trygga leveranser hos företag och samhällskritiska funktioner genom att skapa medvetenhet om och utreda säkerheten i deras IT- och OT-miljöer?

DIN ROLL SOM KONSULT INOM CYBER SECURITY
I Sverige idag sker en ökad digitalisering i hela samhället såväl inom olika tillverknings- och processindustrier som av samhällskritiska försörjningsfunktioner och inom sjukvården. I takt med att dessa miljöer digitaliseras och insamlat data hamnar i molntjänster, för att finnas tillgängliga till t ex analyser och simuleringar, ökar naturligtvis behovet av cybersäkerhet och en genomtänkt arkitektur.

I din roll kommer du stödja kunden i deras arbete med att granska befintliga IT/OT-miljöer, med olika nätverk, IT/OT-system och IoT-lösningar, ur ett cybersäkerhetsperspektiv samt föreslå hur olika säkerhetslösningar och åtgärder ska utformas till att vara med och implementera dem. Arbetet innebär även att ta fram policys, säkerhetsmålsättningar samt genomföra risk och sårbarhetsanalyser för att säkerställa att IT/OT-miljöerna uppfyller gällande lagar, regelverk och kundkrav. Uppdragen spänner sig över hela livscykeln, från kravställning till uppföljning och driftsättning.

VAD KAN DU TILLFÖRA?
Vi tror att du har en civil-eller högskoleingenjörsexamen inom data-, elektro- alternativt Systemvetenskap med inriktning Informationssäkerhet och har jobbat några år inom området. Meriterande är om du har erfarenhet av arbete med ISO27001, NIST, GDPR, Säkerhetsskyddslagen eller andra relevanta standarder inom området. Det finns också möjligheter för dig med mindre yrkeserfarenhet men som målinriktat satsar och vill utvecklas. Uppdragen förutsätter goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift, och ytterligare relevanta språkkunskaper är meriterande

Som person är du en kreativ problemlösare med genuint teknikintresse som fokuserar på att leverera förstklassig service inom utsatt tid. Du är utåtriktad och har lätt för att knyta kontakter med nya människor. Vidare är du handlingskraftig och trivs med att arbeta både i team så väl som självständigt. Du måste även vara beredd på ett visst resande då kunderna finns över hela Sverige även om fokus för denna tjänst framförallt är regionerna i norra Sverige.

Konsulter hos oss kännetecknas av god samarbetsförmåga och hög professionalism. Vi värdesätter en hög ambitionsnivå och vilja att utvecklas. Som konsult är du ambassadör för Combitech hos våra kunder, därför sätter vi stor vikt vid din sociala förmåga och personlighet.

Uppdragen förutsätter goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Låter det intressant? Hör av dig till oss eller skicka in din ansökan på direkten. Urvalet sker löpande.

KOM OCH GÖR SKILLNAD
Hos Combitech erbjuder vi, utöver spännande och utvecklande kunduppdrag, anställningstrygghet och förmånspaket, samtidigt som du får chans att växa i en företagskultur som uppmuntrar både personlig och professionell utveckling samt balans i livet.

Combitech GROW, vårt forskningsbaserade kompetensutvecklingsprogram, ingår som en naturlig del i din anställning. Att vi dessutom är ett stabilt växande och oberoende teknikkonsultbolag inom försvars- och säkerhetskoncernen Saab AB bidrar såklart också till dina utvecklingsmöjligheter.

Hos oss är du med och utvecklar teknikområdet för att möta kraven från framtidens digitala samhälle. Vi har exempelvis många spännande projekt inom digitalisering, autonomi, artificiell intelligens, cyber security och 5G-utveckling. Våra konsulter utvecklar också bland annat flygande hjärtstartare som räddar liv, system som ökar säkerheten på flygplatser och nya stridsflygplanet Gripen E som gör samhällen trygga.

Dela detta jobb

KONSULTER - INOM SÄKRA IT/OT-MILJÖER

Combitech AB