itjobb.se

Kravanalytiker

Ansök nu

Kravanalytiker

Vi söker nu dig som har gedigen bakgrund från systemutvecklingsområdet och vill arbeta som Kravanalytiker inom IT på Länsförsäkringar AB. 

Om jobbet 

Vi söker nu en kravanalytiker som ska stötta verksamheten och leveransteamet med att utveckla och förvalta de IT system som stödjer Agrias leverans. Du kommer tillhöra IT och den grupp som ansvarar för den totala IT-leveransen. Utveckling av ny funktionalitet görs via uppdrag och är målstyrd via årliga affärs- och förvaltningsplaner. 

Ditt fokus är att fånga verksamhetens behov och önskemål om förändringar i systemen och se på möjliga lösningar utifrån befintlig systemfunktionalitet. Du analyserar, strukturerar och dokumenterar affärskrav till IT-krav. Som kravanalytiker bidrar du även med underlag för acceptanstester av beställd funktionalitet. Du förväntas arbeta nära Agrias verksamhetsnära resurser som arbetar med krav. Dina arbetsuppgifter kommer att bl.a. att bestå av att tillsammans med verksamheten säkra god kravställning. Då utföranderollen för applikationsutveckling och förvaltning är outsourcad krävs också ett nära samarbeta med våra applikationsleverantörer som geografiskt arbetar i Sverige och Indien. 

Vem är du?  

Vi söker dig som vill arbeta i en verksamhetsnära IT-organisation och som har några års erfarenhet från arbete med kravhantering från att fånga verksamhetens behov till att dokumentera IT-krav. Vi tror att du tidigare har arbetat i roller såsom kravanalytiker, systemförvaltare, systemutvecklare eller annan typ av IT-specialistroll, gärna i en verksamhet där delar är outsourcade. Det är meriterande om du har erfarenhet av PM3, agilt arbetssätt, sakförsäkringsverksamhet eller outsourcad verksamhet.  

Vidare ser vi att du: 

• Har en högskoleutbildning med inriktning mot systemvetenskap  

• Har en god kommunikativ förmåga med goda kunskaper i att formulera funktionella krav på svenska och engelska 

Som person ser vi gärna att du är strukturerad och noggrann med god analytisk förmåga och har förståelse för komplexa flöden, beroenden och samband. Du är driven och serviceinriktad och i kombination med en portion kreativitet, gillar du problemlösning. Du har ett arbetssätt som präglas av engagemang, lösningsfokus och kvalité.  

Om oss 

IT-enheten ansvarar för den IT-verksamhet som bedrivs inom Länsförsäkringar AB koncernen samt den IT-verksamhet som vi lagt ut till externa leverantörer. Enhetens huvudsakliga ansvar är att säkerställa en stabil IT-drift och en effektiv och ändamålsenlig styrning av IT-verksamheten. Enheten ansvarar även för en sammanhållen portföljstyrning av samtliga IT-uppdrag. 

Engagemang, tillit, professionalism och öppenhet är det som driver utveckling hos oss. I vår organisation leder återkoppling och uppföljning av dina prestationer affären framåt. Samma öppenhet som vårt starka varumärke står för strävar vi även efter internt. Mångfald värderas högt i vår verksamhet och vi lägger stort fokus på hälsa för att skapa balans mellan jobb och fritid.  

Mer information och ansökan 

Låter detta intressant? Då vill vi veta mer om dig! Vi arbetar med löpande intervjuer och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, så tveka inte att söka redan idag.  

Kort om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidare 

Sista ansökningsdag:
2019-07-05

Arbetsplats
Stockholm 

Kontaktperson

Rikard Gustafsson 
Chef
0858840668

Linnéa Niklasson 
Facklig representant Forena
08-588 413 81

Maria Eriksson 
Kontaktombud SACO
08-588 411 52

Dela detta jobb

Kravanalytiker

Länsförsäkringar AB