itjobb.se

Kravanalytiker

Ansök nu

Kravanalytiker

Har du erfarenhet från kravanalys, affärsutveckling, verksamhetsutveckling eller liknande och har ett brinnande intresse för framtidens ekonomifunktion? Vår Ekonomi & Finans enhet står inför en transformation som berör våra arbetssätt där helautomatiserade flöden, proaktivitet, effektivitet och attraktiv arbetsmiljö är några av våra nyckelord.

Om jobbet

Som Kravanalytiker hjälper du vår verksamhet och våra slutanvändare att nå sin fulla potential genom att bistå dem med att identifiera problem och nya möjligheter. Du hjälper dem även att ta fram förslag på nya lösningar och en strategi och plan för implementering av dessa.

Till rollen som Kravanalytiker ser vi gärna att du har flera års erfarenhet av:

• Analysera verksamhetsbehov

• Kravarbete i Agila och/eller traditionella miljöer

• Att leda workshops

• Att kartlägga verksamhetsprocesser

• Förståelse för IT och teknik och kan kommunicera med såväl verksamhetens användare som med utvecklings- och förvaltningsgruppen

• Om du dessutom har erfarenhet av andra roller såsom projektledning och/eller testledning, så är det ett plus.

Du verkar i gränslandet mellan verksamhet och IT. Du har förmågan att sätta dig in i olika verksamheter och i kombination med att du har koll på den senaste tekniken förstår du dessutom vilka möjligheter den ger och hur den kan användas. Du kan med lätthet fånga verksamhetens behov och omsätta dem till användbara krav.

Vi ser gärna att du har arbetat som kravanalytiker i ett par projekt och samlat på dig relevant erfarenhet för att på bästa sätt kunna stödja våra användare. Du har goda kunskaper inom kravområdet avseende metoder, modeller och verktyg. Du har en genuin känsla för kvalitet och förmåga att arbeta strukturerat och metodiskt. Du har också erfarenhet av att genomföra användarintervjuer. För att passa in i våra uppdrag måste du kunna uttrycka dig väl på svenska och engelska, både i tal och skrift då delar av vår tekniska miljö är outsourcad.

Vem är du?

Du har en akademisk examen inom systemvetenskap eller ekonomi eller motsvarande och har flerårig erfarenhet av arbete inom kravanalys eller verksamhetsutveckling. Som person är du noggrann, drivande och samarbetsinriktad, samt har en förmåga att skapa goda relationer. Vidare är du strukturerad, har en god analytisk förmåga och är leveranssäker.

Om oss

Enheten Ekonomi & Finans är LFABs gemensamma ekonomifunktion med ansvar för koncernens verksamhetsstyrning, kapitalplanering och finansiella rapportering. Inom enheten finns grupperingen Process och Systemstöd som har det samlade ansvaret för utvecklingen och förvaltningen av enhetens verksamhetsnära systemstöd.

Engagemang, tillit, professionalism och öppenhet är det som driver utveckling hos oss. I vår organisation leder återkoppling och uppföljning av dina prestationer affären framåt. Samma öppenhet som vårt starka varumärke står för strävar vi även efter internt. Mångfald värderas högt i vår verksamhet och vi lägger stort fokus på hälsa för att skapa balans mellan jobb och fritid.

Kort om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidare 

Sista ansökningsdag:
2019-07-05

Arbetsplats
Stockholm 

Kontaktperson

Martin Tina 
Chef
08-588 400 84

Ulrika Taylor 
Kontaktombud Forena
08-588 404 25

Erika Berglund 
Kontaktombud SACO
08-588 404 94

Dela detta jobb

Kravanalytiker

Länsförsäkringar AB