itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Ref NV-06501-22

Vill du arbeta som kravanalytiker där du får vara med och bidra till lyckade klimatprojekt? Ta chansen att vara med och stötta vår myndighets miljöarbete genom att ta fram stödsystem och driva utvecklingsprojekt för att möta de krav som idag finns på digitalisering.

Vi står mitt i ett intensivt skede av digitalisering och utveckling av vår verksamhet och bygger upp egen kompetens inom strategiska områden.

Därför finns det nu möjligheter både för oss och för dig som är en erfaren kravanalytiker, att jobba med spännande och intressanta uppdrag kopplat till vår verksamhet och den digitala resa vi har startat.

Vi söker dig som har ett tydligt leveransfokus och värdesätter möjligheten att ständigt utvecklas och ser en positiv utmaning i att vara en del av vår verksamhet och de värderingar vi står för.

Vi är en arbetsplats med trevliga kollegor, ett närvarande ledarskap där vi samlas kring vårt uppdrag som syftar till att förbättra miljön för nuvarande och kommande generationer. Du kommer att välkomnas till ett modernt kontor och ett omväxlande jobb i en organisation med ett viktigt uppdrag.

Dina arbetsuppgifter

Som kravanalytiker kommer du tillsammans med projektledare, verksamhetsarkitekter och andra att delta i verksamhetsutveckling enligt vår digitala strategi. Du kommer själv att leda och genomföra arbetet med att bryta ner en övergripande behovsbild gradvis för att förfinas till konkreta krav på system.

Du hanterar krav och behov utifrån myndighetens strategi och projektets arkitekturella riktlinjer. Du kommer att stötta olika utvecklingsteam i olika projekt under dess iterativa utveckling. Du kommer att medverka i att driva metodutveckling för kravhantering och analys. Andra arbetsuppgifter kommer att vara att ta fram en kravstrategi och implementera strategin. En viktig del av arbetsuppgifterna är också att vara ambassadör för våra arbetssätt och rutiner inom kravområdet.

Vår it-miljö är outsourcad, såväl förvaltning som teknisk utveckling, drift och support. Vi är därför huvudsakligen en beställarorganisation

Din kompetens

Vi söker dig som:

 • Har utbildning inom systemutveckling, med inriktning som vi bedömer relevant för tjänsten

 • Har minst 3 års erfarenhet som kravanalytiker

 • Har genomgått för området relevanta utbildningar och certifieringar

 • Behärskar du både svenska och engelska i både tal och skrift

Som kravanalytiker är det särskilt meriterande med erfarenhet av flera av nedanstående metoder och tekniker:

 • Van workshopledare/facilitator med fokus på visualisering

 • Processmodellering

 • Dokumentering av systemkrav

 • Goda kunskaper om system och systemberoenden

 • Nulägesanalys

 • GAP-analys

 • Testledarerfarenhet

 • Användartester och andra metoder inom UX

 • Använda agila kravmetoder tillsammans med verksamhet och utvecklingsteam

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Vi ser därför du behöver ha förmåga att leda andra samt vara flexibel. Som person är du initiativtagande, noggrann och strukturerad.

För att lyckas i rollen behöver du ha god kommunikations- och samarbetsförmåga. Det är även en stor tillgång om du har en hel del pondus och "skinn på näsan".

Om anställningen

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande. Anställningen är tillsvidare på heltid med placering i Stockholm alternativt Östersund. Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Naturvårdsverket vill erbjuda ett flexibelt arbetssätt genom möjlighet till distansarbete upp till 50% av arbetstiden. Vi eftersträvar en effektiv verksamhet, ett hållbart arbetsliv samt ökad trivsel. Vi tillämpar sex månaders provanställning.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 17 augusti 2022.

Vi eftersträvar jämställdhet och mångfald på arbetsplatsen och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta följande personer via växeln, tel.nr. 010-698 10 00.

Else-Marie Karlsson, Enhetschef på it-utvecklingsenheten

Kontaktpersoner för ST och Saco

Om Naturvårdsverket

Naturvårdsverket driver och samordnar arbetet för en god livsmiljö tillsammans med andra. Vi bygger vårt arbete på kunskap och visar på möjligheter för en hållbar utveckling. Vi är en miljömyndighet som arbetar på uppdrag av regeringen. Naturvårdsverket ansvarar för frågor som handlar om klimat och luft, mark, biologisk mångfald, förorenade områden, kretslopp och avfall, miljöövervakning samt miljöforskning.

Naturvårdsverket eftersträvar en arbetsplats präglad av jämställdhet och mångfald. Vi ser att medarbetare med olika bakgrund och erfarenheter är en viktig förutsättning för detta.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring och undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

 

 

Logo

Kravanalytiker till Naturvårdsverket

Ansök nu

Dela detta jobb