itjobb.se

Kreativ webbredaktör som vill bli en del av Johnér bildbyrå

Företag Academic Work
Ort
Utgår

2019-06-15

Ansök nu

Kreativ webbredaktör som vill bli en del av Johnér bildbyrå

Lämnar du inget åt slumpen, trivs med många kontaktytor och har en kreativ ådra? Välkommen till Johnér bildbyrå där du får arbeta i en kreativ och trivsam miljö hos ett företag som, med sitt bildspråk, gör stor skillnad för kunder och fotografer. Som webbredaktör kommer du att göra allt från att skriva nyhetsbrev till 40 000 prenumeranter, arbeta med marknadsföring på sociala medier och förbättra användarvänligheten på webben. Kort sagt, du utgör en viktig funktion och skapar innehåll som direkt når slutanvändarna.

Om tjänsten

Academic Work söker för Johnér bildbyrås räkning en webbredaktör till deras kontor på Magnus Ladulåsgatan i Stockholm. Du kommer att sitta på ett kontorshotell där du jobbar ihop med 12 andra kollegor. Du kommer att arbeta nära VD:n som har tekniskt ansvar, teknikkonsulter och utvecklare men har även nära kontakt med alla medarbetare inom företaget.

Johnér Bildbyrå är ett starkt varumärke i hela Skandinavien. De har idag över 300 yrkesprofessionella fotografer som levererar högkvalitativa bilder till världens största bildbank med Skandinaviska bilder. Kunderna består av allt ifrån offentlig sektor till stora välkända företag. Produkterna och tjänsterna håller högsta kvalitet, vilket är det genomgående kännemärket för Johnér och som lagt grunden för deras framgång.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Johnér Bildbyrå.

Du erbjuds

 • En möjlighet att få arbeta både kreativt och strategiskt
 • En crossover roll med många interna och externa kontaktytor
 • Arbeta med i en mycket rolig bransch och ett välkänt varumärke

Arbetsuppgifter

 • Hantera content på webben vilket innebär att du publicerar och distribuerar Johnérs material
 • På ett kreativt och informativt sätt skriva nyhetsbrev till kunder och fotografer som består av cirka 40 000 prenumeranter
 • Arbeta aktivt och strategiskt med säljavdelningen samt sociala medier i syfte att få Johnér bildbyrå att synas för flera målgrupper
 • Förbättra användarvänligheten på hemsidan och kommer därför arbeta nära utvecklarteamet
 • Ha många interna och externa kontaktytor med allt ifrån säljare och fotografer till utvecklare och reklambyråer

Vi söker dig som

 • Har en relevant utbildning från högskola eller universitet.

 • Har något års erfarenhet från en liknande tjänst där du skrivit innehåll på webben.

 • Har mycket god skriftlig förmåga och en vana av att använda sociala medier till fördel i yrkessammanhang.

 • Talar och skriver obehindrat på svenska och engelska.

 • Har ett relevant arbetsprov eller projekt att visa upp och kan berätta mer om under en intervju.

Det ses som meriterande om du är flytande i ett nordiskt språk, tyska eller spanska då nyhetsbrev kommer att skickas ut på dessa språk.

Som person är du…

 • Noggrann och är uppmärksam på detaljer i ditt arbete, samt har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift
 • Strategisk/affärsmässig då du ska se hur ditt arbete ska leda till Johnérs långsiktiga resultat
 • Initiativtagande/självgående då du ska kunna konceptualisera dina idéer och driva ditt eget arbete framåt
 • Ansvarstagande då du ständigt behöver hålla deadlines och inte lämnar något åt slumpen

ÖVRIG INFORMATION

 • Start: Enligt överenskommelse

 • Omfattning: Heltid, provanställning tillämpas

 • Placering: Magnus Ladulåsgatan 3, Stockholm

 • Kontaktuppgifter: Nina Haskel

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Johnérs önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.

Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stw03@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!

Om oss

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

Information om företaget

Johnér Bildbyrå startades 1997 och har sedan starten varit en av Sveriges mest framgångsrika bildbyråer. Idag är de 13 glada medarbetare och sitter i en vacker lokal mitt på Södermalm i Stockholm. De arbetar med över 300 skickliga yrkesfotografer som lämnar in bilder för kommersiellt bruk till deras stora bildbank. Johnér Bildbyrå producerar även bilder internt med anställda fotografer, dels till kunder och dels till deras bildbank. Deras profil är utpräglat skandinavisk och de har sin största marknad i Sverige och de övriga Skandinaviska länderna, men de exporterar även till hela världen. Deras kunder är allt från stora börsnoterade bolag, banker och försäkringsbolag, till myndigheter och offentliga verksamheter.

Dela detta jobb

Kreativ webbredaktör som vill bli en del av Johnér bildbyrå

Academic Work