itjobb.se

Kreditriskanalytiker

Kreditriskanalytiker

Om jobbet 

 Arbetet som senior kreditriskanalytiker handlar främst om att utveckla och kvalitetsäkra analyser, statistiska modeller och rapporteringsprocesser för Länsförsäkringar Banks kreditrisker. Arbetet sker både individuellt samt i projektform och utförs till stor del i SAS och Excel.

Vem är du?

För att lyckas i denna roll behöver du ha en akademisk bakgrund med starka inslag av matematik och statistik samt ha arbetat minst ett par år med kreditrisk på bank eller annat finansiellt institut. Som person är du driven och resultatorienterad med ett fokus på att leverera enligt uppsatta mål och deadlines.

Erfarenhet och kompetens: 

  • Civilingenjör eller motsvarande 
  • Studerat matematik och/eller statistik på minst högskolenivå 
  • Minst ett par års arbetslivserfarenhet från kreditrisk på bank eller annat finansiellt institut, gärna med en konsultativ bakgrund 
  • Erfarenhet av arbete med implementering av beräkningar för kreditförlustreservering enligt IFRS 9 ses som mycket meriterande 
  • Erfarenhet av programmering i SAS och/eller SQL eller liknande programvara 
  • Erfarenhet från dataanalys och arbete med stora databaser 

Personliga egenskaper: 

  • Mycket god kommunikativ förmåga och vana att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska 
  • Arbetar strukturerat, systematiskt och effektivt 
  • Är analytisk och har en naturlig drivkraft att lösa problem 

Om oss

Länsförsäkringar Bank är ett dotterbolag till Länsförsäkringar AB. Inom Länsförsäkringar Bank finns avdelningen Risk Management som är en oberoende enhet med ansvar för riskkontrollen i banken. Inom Risk Management finns gruppen Credit Risk Management som består av 13 personer till vilken vi nu söker en kreditriskanalytiker. 

Risk Management är ett kompetent och kreativt team som ansvarar för utveckling av risk- och kapitalmodeller och kontroll av bankens risker. I enhetens ansvar ingår också kapitaltäckning, intern kapitalutvärdering (IKU), olika likviditetsmått samt implementering och hantering av regelverk. 

Engagemang, tillit, professionalism och öppenhet är det som driver utveckling hos oss. I vår organisation leder återkoppling och uppföljning av dina prestationer affären framåt. Samma öppenhet som vårt starka varumärke står för strävar vi även efter internt. Mångfald värderas högt i vår verksamhet och vi lägger stort fokus på hälsa för att skapa balans mellan jobb och fritid.  

Mer information och ansökan  

Låter detta intressant? Då vill vi veta mer om dig!

I denna rekrytering samarbetar vi med Talents of Sweden. För frågor om tjänsten kontakta rekryterare Marcus Ström på telefon 0708-575005 eller mail marcus.strom@talentsofsweden.se. Vi intervjuar löpande så varmt välkommen med din ansökan snarast.

Länsförsäkringar AB-koncernen har länsförsäkringsbolagens uppdrag att bedriva gemensamma affärer inom bank och försäkring, bedriva strategiskt utvecklingsarbete och ge service till bolagen inom områden som skapar effektivitet och skalfördelar. Allt för att skapa förutsättningar för länsförsäkringsbolagen att bli framgångsrika på sina respektive marknader.

Kontaktperson

Anna Sandqvist 
Kontaktombud SACO
08-588 416 50

Mirek Swartz 
Kontaktombud FTF
08-588 418 92

Dela detta jobb

Kreditriskanalytiker

Länsförsäkringar AB