itjobb.se

Vaxholms stad är en av de mest attraktiva kommunerna i Stockholm. I Vaxholms stad, en liten kommun med hög ambitionsnivå, ges arbeten med stort eget ansvar och möjligheter att påverka. Vi har goda resultat i våra verksamheter, flera pågående utvecklingsprojekt, engagerade medarbetare, omfattande samarbete med andra organisationer och utvecklingsprogram för chefer/medarbetare.

För mer information om Vaxholm:
http://www.vaxholm.se

Utbildningsförvaltningen, stadens största förvaltning, ansvarar för att alla barn och unga i kommunen från 1 till 20 år får en god utbildning. Vi driver verksamhet i egen regi inom förskola, grundskola, fritidshem, ungdomsverksamhet och kulturskola. Våra gymnasieungdomar går i skolor i angränsande kommuner och vuxenutbildning sker i samverkan med kunskapscentrum Nordost. Barn och unga står i fokus för vårt engagemang vilket bidrar till att elevernas kunskapsresultat är bland de högsta i landet.

Vaxholms stad är i tillväxt och vi befinner oss i ett spännande skede vad gäller utveckling av vår utbildningsverksamhet. Som kvalificerad utredare och handläggare med fokus på särskilt stöd ingår du i enheten samverkan och stöd. Teamet består av en central specialpedagog; en studie- och yrkesvägledare med ansvar för det kommunala aktivitetsansvaret och samordning av gymnasie- och vuxenutbildningen; två familjebehandlare i skol- och familjestödet; två ungdomsstödjare samt en ungdomssamordnare.

Samverkan och stöd är en ny enhet sedan augusti 2019 vars uppdrag är att följa upp och stödja de verksamheter där kommunens barn och unga får sin utbildning med fokus på behov av anpassningar och stöd. Samordning av insatser kopplat till familjer och fritid är en viktig del av uppdraget att fånga in barn och ungas hela vardag. Enheten ansvarar även för att våra unga får en god utbildning i gymnasiet och vuxenutbildningen inom samverkansavtalen och att de som inte väljer utbildning erbjuds stimulerande aktiviteter inom aktivitetsansvaret.

Vi har goda möjligheter med bra resurser för att driva en bra utbildning för barn och elever med omfattande stöd under hela skoldagen. Organisationen kännetecknas av ett barn- och elevnära arbetssätt från alla medarbetare och chefer. Våra värdeord samspel, engagemang och respekt sammanfattar vår gemensamma värdegrund och fungerar som en kompass i vardagsarbetet och i vårt förhållningssätt gentemot varandra, i och utanför Vaxholms stad.

ARBETSUPPGIFTER
I rollen kommer du att handlägga ansökningar om tilläggsbelopp, verksamhetsstöd och skolskjuts. Du bidrar även i uppföljning av resursfördelningen för att säkerställa en god utbildning. Delegeringsbeslut rörande skolplikten och hantering av överklaganden är också en del av uppdraget.
Du samverkar och bidrar i arbetet med problematisk frånvaro, mottagande i grundsärskola, förberedelseklass och språkverksamhet. Tjänsten kan komma att utvecklas och förändras efter verksamhetens behov. Du kommer främst arbeta i ProReNata och utöver det i Office 365, Skola24, Raindance, Evolution och Qlickview.

Vi erbjuder ett ansvarfullt och självständigt uppdrag med möjligheter till egen utveckling i en positiv och prestigelös organisation. Du erbjuds bra anställningsförmåner utifrån vårt kollektivavtal och ett generöst arbetstidsavtal, friskvårdsbidrag, hälsoaktiviteter, förmånscykel, möjlighet till semesterväxling med mera.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med högskoleexamen inom statsvetenskap, ekonomi, juridik eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer relevant. Du behöver ha kunskap om skollagen och erfarenhet av en liknande roll som innefattat handläggning av tilläggsbelopp, myndighetsutövning, utredningsarbete och självständigt beslutsfattande. Du trivs i en agil organisation och ser förändring och utveckling som naturligt. Väl fungerande samarbeten och ett gott bemötande i linje med vår värdegrund är nyckeln till att lyckas med uppdraget. En utvecklad systemförståelse är viktig för att du ska kunna ha ett helhetsperspektiv. Du är intresserad av och förtrogen med skolans pedagogiska uppdrag och kan formulera dig väl i tal och skrift. Du har god vana att arbeta i Office-paketet och det är meriterande om du har erfarenhet av något av våra verksamhetssystem. Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna.

ÖVRIGT
Välkommen med din ansökan via länk i annons.

Vaxholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Logo

Kvalificerad handläggare och utredare till enheten för samverkan och stöd

Företag Vaxholms stad
Ort
Kategorier
Utgår

2020-01-31

Ansök nu

Dela detta jobb