itjobb.se

Ledningsnätavdelningen söker en Systemutvecklare till VA SYD

Ansök nu

Ledningsnätavdelningen söker en Systemutvecklare till VA SYD

Brinner du för att utveckla VA SYDs roll i samhället i ett av de viktigaste områdena inom infrastruktur? Då kan det här vara en perfekt roll för dig!

Din kommande roll

I samband med en organisationsförändring har en ny GIS-enhet skapats på Ledningsnätavdelningen - Geografisk Information. Här samlas Ledningsnäts kompetens kring system som bland annat GIS, hydraulisk modellering, översvämningskartering samt mätning, kalibrering och inhämtning av data. Enheten arbetar strategiskt och nära verksamhetens behov med tydligt utvecklingsfokus. På GIS-enheten finns idag två utvecklingsingenjörer, en GIS-samordnare, fem utredningsingenjörer och en projektingenjör. För att stärka upp kompentensen behöver vi utöka personalstyrkan med ytterligare en utvecklingsingenjör.

Som utvecklingsingenjör är du en viktig del i VA SYDs strategiska arbete med att utveckla GIS till ett verksamhetssystem för hela VA SYD. Arbetet är omväxlande och består i huvudsak av att:

 • vidareutveckla och förvalta vår GIS-applikation dpWater
 • säkerställa och utveckla användningen av digitala informationssystem för ledningsnätets dokumentation
 • i tydlig samverkan med verksamheten säkerställa och utveckla behovet av andra digitala system och verktyg
 • delta i projekt som avser utveckling och implementering av digitala system och verktyg
 • effektivisera och stärka sambanden mellan GIS, mätning och hydraulisk modellering
 • i samarbete med enheten för strategisk planering utveckla GIS som planeringsstöd för hela VA SYD

Vi erbjuder

Du kommer till en arbetsplats med god gemenskap och stolthet över vårt viktiga samhällsuppdrag. Vi värnar om våra medarbetare och satsar på delaktighet och utveckling samt balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du både friskvårdsbidrag och möjlighet att träna en timme i veckan på arbetstid. Du får mycket eget ansvar och möjlighet att påverka både arbetet och din egen kompetensutveckling. Sedan två år tillbaka är vi ett certifierat Great Place to Work® vilket innebär att VA SYD uppfattas som en mycket bra arbetsplats av våra anställda.

Vem är du?

Då arbetsuppgifterna kräver förmågan att samarbeta i olika projekt, lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att lyckas i tjänsten måste du vara engagerad och lösningsorienterad, och trivas med att arbeta i team. Arbetet kräver även förmågan att kunna ta initiativ och på egen hand analysera och strukturera arbetsuppgifter. Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär krav på svenskt medborgarskap samt godkänd säkerhetsprövning inklusive registerkontroll.

Dina erfarenheter

Vi söker dig som;

 • är svensk medborgare
 • är utbildad civilingenjör (eller har annan motsvarande högskoleutbildning inom datateknik eller datavetenskap, alternativt likvärdig kunskap erhållen på annat sätt)
 • har erfarenhet i att arbeta med Oracle, SQL-server, Java och FME
 • har arbetserfarenhet inom relevant område
 • har förmågan att uttrycka sig väl i tal och skrift (både på svenska och engelska)
 • har viljan att arbeta utifrån vår identitet miljö och värdeord kvalitet, engagemang och lyhördhet

Utöver detta är det meriterande ifall du har kunskaper i konfigurering av Digpros GIS-applikationer, och eller har erfarenhet inom databasadministration och databasutveckling med moderna tekniker och verktyg (gärna inom GIS).

Välkommen med din ansökan!

Vilka är VA SYD?

Ledningsnätavdelningen förvaltar och bygger ut vatten- och avloppsledningsnätet i Burlöv, Eslöv, Lomma, Lund och Malmö. Vi planerar och genomför underhålls-, förnyelse- och förbättringsåtgärder på det befintliga ledningsnätet, men vi bygger också klimat- och kretsloppsanpassade, framtidssäkrade VA-system och dagvattenlösningar i nya områden allteftersom städerna växer och förtätas. 

VA SYD är en av Sveriges största VA- och avfallsorganisationer som storsatsar på hållbar avloppsrening och driver på miljösmarta lösningar i samhällsbygget. Inom branschen ska vi vara en av Europas modernaste och mest effektiva organisationer. Vår verksamhet är igång 24/7, har en halv miljon kunder och omsätter en miljard per år. Vi renar, kvalitetssäkrar och levererar dricksvatten och tar hand om det som spolas ner i våra avlopp för att vårda hav och vattendrag. Vi hanterar skyfall genom att skapa kreativa lösningar för vattnets väg och samlar in avfall och matrester för återvinning och återbruk. Vi motiverar och inspirerar våra kunder till att göra smarta miljöval.

Vi vill hjälpa till att rädda världen genom våra sex strategiska mål:

 • Vara klimatneutralt och energipositivt år 2030
 • Produktifiera och ha nyttiggjort restprodukter år 2025
 • Vara en av Europas mest effektiva VA- och avfallsorganisationer år 2025
 • Leda utvecklingen för hög vattenkvalitet till rekreation och dricksvatten år 2025
 • Uppnå nollvision för oplanerade driftstörningar för kund år 2030
 • Inspirera och ha aktiverat alla kunder för en bättre miljö år 2025

Övrig information

På VA SYD arbetar vi med samverkan för ökad dialog och ett långsiktigt hållbart arbetsliv. Våra fackliga organisationers (Kommunal, Vision, Ledarna och SACO-förbunden) representanter når du via vår kundservice på 040-635 10 00. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos VA SYD samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller pappersformat.

Referensnummer:
VASYD - 650
Län:
Skåne
Anställningstyp:
Tillsvidareanställning
Anställningsgrad:
Heltid
Sista ansökningsdag:
29-december-2019
Arbetsplats/placeringsort:
Malmö
Kontaktperson:
Leif Ståhl, Enhetschef
 

Dela detta jobb

Ledningsnätavdelningen söker en Systemutvecklare till VA SYD

VA SYD