itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logga

Linux sysadmin med fokus på container, Luleå/Stockholm

Ort
Utgår

2022-08-14

Ansök nu

Linux sysadmin med fokus på container, Luleå/Stockholm

Vill du arbeta med moderna och komplexa system i en organisation som utvecklas inom DevOps? Pensionsmyndigheten ansvarar för den allmänna pensionen och informerar om hela pensionen. Varje år betalar vi ut cirka 380 miljarder kronor till 2,3 miljoner pensionärer, genomför cirka 900 000 fondbyten och skickar ut 7,8 miljoner orange kuvert. Vi är cirka 1600 medarbetare på åtta orter, från Luleå i norr till Halmstad i söder.

Vi gör pensioner enklare!

Vill du arbeta med trevliga och kompetenta kollegor på en ambitiös och framåtsträvande arbetsplats? Trivs du att få arbeta med en hög nivå av frihet, eget ansvar samt bra teamsamarbete? Vill du arbeta med system och funktioner som är viktiga på riktigt?

I så fall kan rollen som Linux systemadministratör med fokus på containers vara nästa steg för dig.

Pensionsmyndigheten är en myndighet som ligger i framkant när det handlar om teknik och utveckling. Vi ansvarar för en viktig del av Sveriges finansiella system och har påbörjat resan med att bygga landets nya pensionssystem.

Pensionsmyndighetens IT-avdelning består idag av ca 300 medarbetare och växer kraftigt för att möjliggöra genomförandet av den nya Pensionsöverenskommelsen 2020-2026. För oss inom IT innebär det bl.a. nyutveckling av ett flertal nya system med modern teknik.
Som en del av vår IT-avdelning kommer du att verka i en miljö präglad av stort driv och hög ambitionsnivå samtidigt som vi värnar om en sund balans mellan arbete och privatliv. IT-avdelningens vision är att leverera bäst IT för Sverige.

Vi sitter i ljusa och moderna lokaler. I Luleå ligger vårt kontor vid Coop Arena, och vi kommer till sommaren 2023 att flytta in i helt nybyggda lokaler på Porsön vid Science Center i anslutning till universitetet. Vårt kontor i Stockholm är i nära anslutning till Hornstulls tunnelbana. Vi tillämpar hybridarbete med hög individuell frihet, och tillhandahåller utrustning för effektivt hemarbete.

Arbetsbeskrivning

På Pensionsmyndigheten arbetar vi med Continuous Delivery, automatiserad testning och automatiserad konfigurationshantering. Vi har som ambition att automatisera vårt arbete redan från början för att undvika att behöva göra samma sak mer än en gång.

I din roll som Linux systemadministratör kommer du att ingå i ett av våra plattformsteam. I teamet kommer du att vara en central person och underlätta dina kollegors dagliga arbete genom att diskutera idéer, angreppsätt och lösningar. Du får många kunniga kollegor som gärna delar med sig av sin kunskap och erfarenheter och vi jobbar aktivt med kompetensspridning.

Våra system bygger på Linux och java, samt i allt större utsträckning även mikrotjänster och containers. Vi utvecklar ständigt våra arbetssätt och försöker ta till oss av den senaste tekniken. För dryga två år sedan tog vi i drift ett nytt datacenter med helt ny infrastruktur.

I dina dagliga arbetsuppgifter ingår att vidareutveckla vår Containerplattform som just nu genomgår ett generationsskifte från Openshift/OKD till Rancher/Kubernetes, samt att stödja övriga delar av myndigheten i användandet av denna. Den nya plattformen bygger också på Istio servicemesh. Du kommer också stötta resten av teamet med Linux-systemadministration av miljöer som ännu inte är i containerplattformen.

I rollen som systemadministratör ingår att delta proaktivt i utvecklingsarbetet för att säkerställa en stabil driftsmiljö och effektiv Continuous Delivery pipeline. Vidare kommer du att övervaka, felsöka och utföra installationer, samt ansvara för konfiguration och integration mot bakomliggande system.

Några av de tekniker vi arbetar med är:
- Rancher/ Openshift / Kubernetes
- Ansible / Puppet
- Red Hat Enterprise Linux
- Bash / Python / GOlang / Java
- Elastic Stack / Grafana / Istio
- Nätverk / Big-IP
- Pipelines mha av Maven / Jenkins / GoCD / Artifactory
- Git / Bitbucket
- Jira / Confluence / Mattermost

Utbildning och erfarenhet

Vi ser att du har:
- arbetslivserfarenhet som gett dig en god kompetens inom Linux och Kubernetes.
- arbetslivserfarenhet som gett dig en god kompetens inom programmering.
- goda kunskaper i tal och skrift i såväl svenska som engelska.

Det är också meriterande om du har:
- arbetslivserfarenhet av ovan nämnda tekniker/system som vi dagligen jobbar med.
- arbetslivserfarenhet av pipeline-arbete hela vägen från utveckling till produktion.
- arbetslivserfarenhet av att arbeta agilt, lean eller DevOps.
- relevant eftergymnasial utbildning inom IT

Egenskaper

För att trivas i rollen som systemadministratör hos oss är det viktigt att du som person har en god analytisk och problemlösande förmåga. Vidare ser vi att du är nyfiken, ansvarstagande och prestationsorienterad. Självklart tycker du om att arbeta i team, har en god samarbetsförmåga och trivs med vårt klimat där kompetensspridning är en naturlig del i arbetet.

För att nå våra mål har vi stort fokus på vår kultur och hur vi tillsammans påverkar vår arbetsplats. Du bör därför ha ett intresse och en vilja att vara med på denna kulturresa. Vi arbetar aktivt med vårt medarbetarskap som omfattar alla på myndigheten och består av tre nyckelområden. Vi tar ansvar, möjliggör förändring och driver utveckling.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning, vi tillämpar provanställning om 6 månader. Tjänsten är knuten till något av myndighetens kontor i Luleå eller Stockholm.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt Säkerhetsskyddslagen (2018:585) kommer att genomföras innan anställning.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

För mer information

För mer information om tjänsten kontakta rekryterande chef:
Gustaf Bengtsson Sahlström gustaf.bengtsson.sahlstrom@pensionsmyndigheten.se eller tel. 0104542272

Fackliga representanter:
Liv Berntsson, Saco, tel. 072-210 27 19
Helena Blomkvist, ST, tel. 072-210 28 53

Välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till annonskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Sista ansökningsdag

2022-08-14

Dela detta jobb

logga
Linux sysadmin med fokus på container, Luleå/Stockholm

Pensionsmyndigheten