itjobb.se

logga

Linux systemadministratör med fokus på containers och DevOps, Stockholm

Ort
Utgår

2020-08-22

Ansök nu

Linux systemadministratör med fokus på containers och DevOps, Stockholm

Vill du arbeta med moderna och komplexa system i en organisation som utvecklas inom DevOps? Vill du arbeta med trevliga och kompetenta kollegor på en ambitiös och framåtsträvande arbetsplats? Trivs du att få arbeta med en hög nivå av frihet, eget ansvar samt bra teamsamarbete?

I så fall kan rollen som Linux systemadministratör med fokus på containers och DevOps i ett av våra agila utvecklingsteam vara rätt nästa steg för dig.

Pensionsmyndigheten är en myndighet som ligger i framkant när det handlar om teknik och utveckling. IT-avdelningen består idag av ca 300 medarbetare och växer kraftigt för att möjliggöra genomförandet av den nya Pensionsöverenskommelsen 2020-2026. För oss inom IT innebär det bl.a. nyutveckling av ett flertal nya system med modern teknik.

Som en del av vår IT-avdelning kommer du att verka i en miljö präglad av stort driv och hög ambitionsnivå samtidigt som vi värnar om en sund balans mellan arbete och privatliv. IT-avdelningens vision är att leverera bäst IT för Sverige.

Vi sitter i ljusa och fräscha lokaler i nära anslutning till Hornstulls tunnelbana på Södermalm i Stockholm.

Arbetsbeskrivning

På Pensionsmyndigheten arbetar vi med Continuous Delivery, automatiserad testning och automatiserad konfigurationshantering. Vi har som ambition att automatisera vårt arbete redan från början för att undvika att behöva göra samma sak mer än en gång. Allt i linje med DevOps.

I din roll som Linux systemadministratör kommer du att ingå i ett vårt plattformsteam. I teamet kommer du att vara en central person och underlätta dina kollegors dagliga arbete genom att diskutera idéer, angreppsätt och lösningar. Du får många kunniga kollegor som gärna delar med sig av sin kunskap och erfarenheter och vi jobbar aktivt med kompetensspridning.

Våra system bygger på Linux och java, samt i allt större utsträckning även mikrotjänster och containers. Vi utvecklar ständigt våra arbetssätt och försöker ta till oss av den senaste tekniken. För ett år sedan tog vi i drift ett nytt datacenter med helt ny infrastruktur, bl a en Containerplattform vilken är ett stort utvecklingsområde framöver.

I dina dagliga arbetsuppgifter ingår att vidareutveckla vår Containerplattform som idag baseras på Openshift/OKD och Kubernetes samt hur övriga delar av myndigheten bäst kan använda denna. Du kommer också stötta resten av teamet med Linux-systemadministration.

I dina dagliga arbetsuppgifter ingår att delta proaktivt i utvecklingsarbetet för att säkerställa en stabil driftsmiljö och effektiv Continuous Delivery pipeline. Vidare kommer du att övervaka, felsöka och utföra installationer, samt ansvara för konfiguration och integration motbakomliggande system.

Det här är några av de tekniker vi arbetar med:
- Openshift / Kubernetes
- Ansible / Puppet
- Red Hat Enterprise Linux

- Bash / Python / GOlang / Java
- Git / Bitbucket
- Elastic Stack / Grafana
- Nätverk / Big-IP
- Pipelines mha av Maven / Jenkins / GoCD / Nexus

Utbildning och erfarenhet

Vi ser att du har:
- arbetslivserfarenhet som gett dig en god kompetens inom Linux.
- arbetslivserfarenhet som gett dig en god kompetens inom programmering.
- goda kunskaper i tal och skrift i såväl svenska som engelska.

Det är också meriterande om du har:
- arbetslivserfarenhet av ovan nämnda tekniker/system som vi dagligen jobbar med.
- arbetslivserfarenhet av pipeline-arbete hela vägen från utveckling till produktion.
- arbetslivserfarenhet av att arbeta agilt, lean eller DevOps.
- relevant eftergymnasial utbildning inom IT.

Egenskaper

För att trivas i rollen som Linux systemadministratör hos oss är det viktigt att du som person har en god analytisk och problemlösande förmåga. Vidare ser vi att du är nyfiken, ansvarstagande och prestationsorienterad. Självklart tycker du om att arbeta i team, har en god samarbetsförmåga och trivs med vårt klimat där kompetensspridning är en naturlig del i arbetet.

För att nå våra mål har vi stort fokus på vår kultur och hur vi tillsammans påverkar vår arbetsplats. Du bör därför ha ett intresse och vilja att vara med på denna kulturresa. Vår kultur kan sammanfattas med tre ord: effektiva, kunniga och hjälpsamma.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt

Pensionsmyndigheten ansvarar för den allmänna pensionen och informerar om hela pensionen. Varje år betalar vi ut cirka 361 miljarder kronor till 2,3 miljoner pensionärer, genomför cirka 600 000 fondbyten och skickar ut 7,7 miljoner orange kuvert. Vi är drygt 1 400 medarbetare på åtta orter.

Vi gör pensioner enklare — för att alla ska kunna leva i nuet

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svensk medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt Säkerhetsskyddslagen (2018:585) kommer att genomföras innan anställning.
Vi använder oss av intervjuer och tester i kombination i rekryteringsprocessen.

Tjänsten är en tillsvidareanställning, vi tillämpar provanställning om 6 månader.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

För mer information

För mer information om tjänsten, kontakta gruppchef
Joakim Rosing, joakim.rosing@pensionsmyndigheten.se eller 010-454 28 91.

Fackliga representanter:
SACO: Anna-Karin Åhrman Cortelius, tel. 010-454 39 14
ST: Rikard Kinderås, tel. 010-454 20 10.

Under semesterperioden i juli och inledningen av augusti har vi tyvärr begränsade möjligheter att svara på frågor, men skicka gärna in din ansökan till oss ändå. Har du frågor som vi inte hunnit besvara, så återkommer vi gärna i augusti innan vi startar intervjuprocessen. Intervjuer sker löpande, men påbörjas tidigast i början av augusti.

Varmt välkommen med din ansökan!
Ange PSL 2020- 83 i din ansökan.
Vi har i denna rekrytering tagit ställning till vilka annonseringskanaler som ska användas, varför vi undanber oss alla samtal från säljare.

Nyfiken att läsa mer om IT på Pensionsmyndigheten?
Kika då in på vår sida, https://www.pensionsmyndigheten.se/itjobb.

Sista ansökningsdag

2020-08-22

Dela detta jobb

logga
Linux systemadministratör med fokus på containers och DevOps, Stockholm

Pensionsmyndigheten