itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Linuxspecialist till svensk underrättelsetjänst

Ansök nu

Linuxspecialist till svensk underrättelsetjänst

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu initiativtagande och drivna problemlösare för arbete med drift och underhåll av vår IT-miljö. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en kunskapsintensiv verksamhet där du får vara med och göra skillnad varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

Som linuxspecialist hör du till avdelningen för teknik. Avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Avdelningen utvecklar, förvaltar och driftsätter nya tekniska system samt sköter drift och underhåll av befintliga system. Vi söker nu dig som vill utveckla nya system och förmågor för att stödja svensk underrättelseverksamhet.

I rollen kommer du att designa olika lösningar, vara med i utvecklingsarbetet och förvaltning i ditt team. Du är med i hela projektcykeln från kravställning, design och utveckling. Du kommer ha mycket kontakt med andra avdelningar inom FRA och till viss del även externa kontakter och leverantörer. Resor i tjänsten kan förekomma.

Vi erbjuder en innovativ IT-miljö där du får möjlighet att samarbeta med kunniga och erfarna kollegor. Vi befinner oss också i en fas där vi går mot ett mer agilt arbete i team. Det är ett högt fokus på IT-säkerhet och du kommer vara med och granska framtagna lösningar ur ett IT-säkerhetsperspektiv. På FRA har vi stark sekretess och det är viktigt att du känner dig bekväm med att hantera det.

Du kan

Vi söker dig som har en högskoleutbildning med IT-inriktning alternativt förvärvat motsvarande kompetens genom arbetslivserfarenhet. Rätt person för tjänsten har arbetat minst fem år med utveckling och/eller systemadministration av Linuxsystem och innehar aktuell och gedigen kunskap på området.  Du har goda kunskaper kring servrar och systemadministration, IT-säkerhet, samt har kunskap inom virtualisering, virtuella miljöer och nätverksutrustning.

Vi ser det som meriterande om du även har kunskaper i Python eller andra programmeringsspråk, Openshift och containerlösningar, Hadoop och/eller Elastic. Det är även meriterande om du har erfarenhet av scripting i till exempel Puppet, Ansible eller andra verktyg för automatisering. Vidare har du mycket goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser att du som söker är en engagerad och initiativtagande person som tar ansvar för dina uppgifter och driver dina processer vidare. Du kan självständigt söka upp nya utmaningar och driva nya initiativ framåt. Du är van att samverka och främja andras idéer i kombination med att dela med dig av egen erfarenhet och expertis. Detta för att initiera och anpassa förändrings- och utvecklingsinsatser.  

Med stort engagemang och uthållighet tror vi att du med dina kunskaper och problemlösande analysförmåga uppnår personlig tillfredställelse av att arbeta tills resultat är uppnådda. Du kan förutse problem eller identifiera ologiska lösningar då du ser till helheten och prioriterar utifrån övergripande strategier samt integrerar kort- och långsiktiga mål med helheten. För att trivas i rollen är du entusiastisk och positiv även i tuffa situationer och du kan förändra ditt beteende för att anpassa sig till nya omständigheter.

Om FRA

FRA är en civil myndighet med ca 900 anställda som lyder under Försvarsdepartementet. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 40 58. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2022-05-29.
Ange referensnummer 4029/19 i din ansökan.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dela detta jobb

Linuxspecialist till svensk underrättelsetjänst

Försvarets Radioanstalt