itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logo

Linuxtekniker

Ort
Utgår

2022-08-26

Ansök nu

Linuxtekniker

 

Är du en grym IT-specialist som kan få ett system att fungera lika bra om 250 år som det gör idag?

Då kan det här vara jobbet för dig. Som teknisk systemadministratör hos oss tillhör du en av två drift enheter. Enheten består av ca 15 medarbetare som driftar, förvaltar och supportar alla de system som hanteras inom KB, såväl nationella som interna system, både egenutvecklade och standardsystem. Utveckling sker i främst Unix/Linux miljö.

Vi ansvarar för att långsiktigt bevara kulturarvet i våra samlingar. Förutom böcker och tidskrifter samlar vi in t.ex. ljud, rörlig bild och datorspel. Digitalisering, katalogisering och tillgängliggörande är en stor del av vår it-verksamhet och vi arbetar i en blandad miljö (Windows/Linux), med många egenutvecklade system i opensource-miljö.

Sedan drygt ett år pågår ett omfattande arbete med att utveckla KB:s organisation för att kunna möta forskningens och omvärldens förväntningar idag och i framtiden och nu behöver vi bli fler som är med och tar hand om våra system.

Läs mer om KB och vår verksamhet på www.kb.se. 

Arbetsuppgifter

Som IT-specialist/ teknisk systemadministratör/ Linux-tekniker bidrar du till stabil drift av våra servrar och ett brett spektra av applikationer, bland annat flera opensource-ramverk. Du installerar och underhåller servrar, hanterar systemadministration och systembehörigheter. Du har löpande kontakt med våra agila utvecklingsteam, kravställare och övriga intressenter på KB och är en viktig länk i samarbetet med såväl användare inom verksamheten som systemutvecklare för att hantera och säkerställa uppdateringar och releaser. Du hanterar incidenter, felsöker och löser problem.

I rollen lägger du en stor del av din tid på att utveckla, optimera och underhålla infrastruktur och driftsmiljö för några av de system som arkiverar och bevarar en stor mängd av KBs samlingar för framtiden. Du planerar självständigt ditt arbete och din arbetsdag och det finns möjlighet att samverka med andra myndigheter och organisationer. Det finns även goda utvecklingsmöjligheter och tillfällen att testa nya tekniker.

Som medarbetare på KB bidrar du med din erfarenhet och kompetens till den ständiga utvecklingen av KB:s verksamhet och du medverkar till ett bra och respektfullt arbetsklimat.

Kvalifikationer och personliga egenskaper

För att lyckas i rollen har du:

 • relevant utbildning inom IT och teknik eller motsvarande kompetens inhämtat på annat vis

 • arbetslivserfarenhet av liknande uppgifter inom systemadministration och/eller serverdrift

 • mycket goda kunskaper i Linux/Unix gärna med betoning på RedHat Linux

 • kunskaper inom Apache, Tomcat eller NginX

 • ha god vana att dokumentera förändringar eller nya uppsättningar

 • mycket god kommunikationsförmåga i både tal och skrift på svenska och engelska

Meriterande är även

 • kunskaper inom Java-baserade produktionsmiljöer 

 • kunna skapa script med Bash eller Python eller Ansible

 • kunskap om Redhat Satellite, VMware vSphere

 • kunskaper inom övervakningsverktyg och versionshantering 

 • van att använda OpenSource produkter och tjänster

 • erfarenhet inom verktyg som OpenStack och container-teknik som Docker, Kubernetes

Som person är du strukturerad, självgående och har ett stort intresse i att lära dig nya system och tekniker. Du är målmedveten och drivande, och trivs med att arbeta både självständigt och i grupp. Du har god förmåga att planera, prioritera och driva arbetet framåt. Du har god samarbetsförmåga när du bidrar med din kompetens i mindre projektgrupper.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Säkerhetsintervju och bakgrundskontroll kan därför komma att genomföras med slutkandidat.

Anställning och tillträde

Det här är en tillsvidareanställning på heltid som kan komma att inledas med sex månader provanställning och tillträde enligt överenskommelse. Placeringen är i centrala Stockholm med möjlighet till arbete på distans. Hos oss har du flexibel arbetstid, extra semesterdagar, friskvård och andra förmåner.

KB har verksamhet på olika orter, Stockholm, Strängnäs, Grängesberg och Bålsta, och tjänsteresor förekommer.

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast 2022-08-26. Bifoga ditt CV. I den här rekryteringen använder vi urvalsfrågor, istället för personligt brev, beskriv där kort varför du är intresserad av det här jobbet och vad du kan bidra med. Var noga med dina svar så att de speglar din kompetens och erfarenhet på ett korrekt sätt. 

Urval kommer att ske löpande vilket innebär att vi går igenom ansökningar allt eftersom de kommer in. Intervjuer kommer att ske i slutet av augusti.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om jobbet välkommen att kontakta Enhetschef Niclas Grynner 010-709 3203. För anställningsvillkor och process kontakta HR-generalist Charlotte Ryrberg, 010-709 3019.

Fackliga kontaktpersoner är May Nilsson, ST-KB, och Anneli Modén, SACO-KB, båda nås via växeln 010-709 30 00. 

Enheten för drift 2

Avdelningen för informationssystem ansvarar för it-arkitektur, design, utveckling, förvaltning och drift av såväl nationella som interna it-tjänster. Vi arbetar med avancerad utveckling, tjänstedesign och systemförvaltning för att digitalisera och tillgängliggöra samtidens kunskap för såväl dagens som framtidens forskare och allmänheten.

Avdelningen har en viktig roll i att främja fri, öppen och oförvanskad information för hela samhället. Vi ansvarar för att långsiktigt bevara kulturarvet som finns i våra samlingar, och för ITs del det digitaliserade materialet. Digitalisering, katalogisering och tillgängliggörande är en stor del av it-aktiviteterna. Vi arbetar i en blandad miljö (Windows/Linux), med många egenutvecklade system i open source-miljö. Läs mer om KB och vår verksamhet på www.kb.se

Om Kungliga biblioteket

Kungliga biblioteket (KB) är Sveriges nationalbibliotek. Våra samlingar sträcker sig mer än tusen år bakåt i tiden och växer varje dag. Vi har allt från handskrifter, böcker och tidningar till musik, film och datorspel. KB bevarar och tillgängliggör vårt kulturarv och främjar samverkan mellan Sveriges bibliotek. Ytterst handlar uppdraget om demokrati, jämlikhet och fri åsiktsbildning. Dessutom är KB en arbetsplats för forskare, studenter och ca 360 medarbetare.

Vi erbjuder en arbetsplats som präglas av ansvar, öppenhet, tillit och lärande. Vi vill ge lika möjligheter för alla och värdesätter jämlikhet och mångfald i vår verksamhet.

Dela detta jobb

logo
Linuxtekniker

Kungliga Biblioteket