itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Lösningsarkitekt

Ort
Utgår

2022-08-21

Ansök nu

Lösningsarkitekt

Vill du vara med och bidra till att skapa Sveriges bästa hälso-och sjukvård och ett hållbart samhälle med tillväxt i hela Västra Götaland? Västra Götalandsregionen är Sveriges största offentliga arbetsgivare med ambitionen att bli Sveriges bästa offentliga arbetsgivare. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället och bidra till Västra Götalandsregionens vision ”det goda livet”. På Koncernkontoret arbetar vi dagligen med att göra skillnad för patienter, medarbetare, besökare och invånare.

Vill du vara med i ett framåtlutat och självgående team som hela tiden hjälper varandra och delar med sig av sina kunskaper? Vara den som dras med i teamets ”vi känsla”? Vara med och bidra till Västra Götalandsregionens innovativa digitala resa? Med din positiva inställning är du den som bidrar med din kunskap kring att ta fram lösningar som underlättar vardagen för våra verksamheter.

Nu söker vi en Lösningsarkitekt som vill vara med och realisera IT-lösningar utifrån tekniska förutsättningar och verksamhetsbehov. Ta chansen och sök dig till en av Sveriges största IT-organisationer.  

Ditt uppdrag

I rollen som Lösningsarkitekt är du del av enheten som förvaltar och utvecklar Västra Götalandsregionens IT-infrastruktur. Du kommer att ha en central roll där dina arbetsuppgifter kräver att du är initiativrik, ser möjligheter, analytisk och levererar lösningar med hög kvalitet.

Tillsammans med dina kollegor inom sektionen arbetar du med en av Sveriges största IT-miljöer med modern teknik och vi känner en stolthet att ligga långt fram med ny teknik. 
Vi har som uppdrag att kunna erbjuda det senaste inom tekniken och aktiv omvärldsbevakning är en naturlig del av vår vardag samt att ta fram den tekniska designen inom vårt ansvarsområde. Detta innebär att du kommer arbeta både proaktivt men också operativt i projekt och uppdrag. Du ansvarar för att identifiera och driva framtagandet av riktlinjer för att vi skall kunna bibehålla och utveckla en långsiktigt bra arkitektur genom att identifiera nya lösningar och förbättringsprojekt där ett stort fokus är leverans av flexibla tjänster med en hög grad av automation. Att vara rådgivande till övrig organisation är också något som kommer vara en del av din vardag.

Vad kan vi erbjuda dig?

I tjänsten som Lösningsarkitekt får du tillsammans med teamet vara med och driva innovativa projekt som gör nytta för medborgarna i Västra Götalandsregionen och vara med på VGR:s digitala resa. Med dina förvärvade kunskaper och erfarenheter bidrar du till att skapa mervärde, nytta och i förlängningen samhällsnytta tillsammans med oss. Västra Götalandsregionen erbjuder flexibla arbetsformer utifrån verksamhetens förutsättningar och det finns möjlighet att kombinera arbete från våra kontor och på distans.

För att lyckas i rollen behöver du:

Ha akademisk utbildning inom området alternativt annan utbildning och yrkeserfarenhet som bedöms likvärdig, samt ha dokumenterad erfarenhet i rollen som Lösningsarkitekt.

Du har stor erfarenhet av att kommunicera med verksamhet och leverantörer rörande systemlösningar, it-krav och it-säkerhet och har dokumenterad erfarenhet av verksamhetsutveckling, processutveckling alt. systemutveckling. Du har kunskap om kravinsamling och applikationsmodellering.

Vi söker dig som har förståelse för hur tekniken kan användas för att leverera önskad nytta från idé ut till färdig lösning. Som person kommer du ofta med idéer och nya angreppssätt. Du är strukturerad, analytisk och tar ansvar för ditt arbete, ser helheter samt sätter dina lösningar i det större perspektivet. Du trivs med att arbeta tillsammans med andra och har förmåga att anpassa ditt sätt att förmedla information till mottagaren. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Vi ser att det är meriterande om du har:

  • Flerårig erfarenhet av liknande arbete inom stora organisationer
  • Tidigare arbetat med att samla in målbilder
  • Certifierad eller erfarenhet av arkitekturramverk (TOGAF eller IASA)
  • Tidigare arbetat med GAP-analyser
  • God kännedom inom infrastrukturella frågeställningar
  • Van vid att arbeta i agila team 

Det är viktigt för oss att du kan arbeta utifrån vår värdegrund:

  • Tillsammans gör vi varandra framgångsrika.
  • Vi lyssnar in. Vi lyssnar av.
  • Feedback bidrar till vår utveckling.

Övrigt
Som en av Sveriges största arbetsgivare kan vi erbjuda rätt person goda karriär- och utvecklingsmöjligheter.

Vi eftersträvar jämlikhet för alla medarbetare, att de trivs på arbetsplatsen och värnar om en god balans mellan arbetsliv och privatliv.

Läs om våra förmåner: Förmåner - Västra Götalandsregionen (vgregion.se)

Läs mer om vår verksamhet här: http://www.vgregion.se/om-vgr/

Då tjänsten är säkerhetsklassad ställs krav på svenskt medborgarskap.

Intervjuer sker löpande under tiden annonsen är publicerad.

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.

Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken www.vgregion.se/introduktion

Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

 

Dela detta jobb

Lösningsarkitekt

Västra Götalandsregionen IT