itjobb.se

Lösningsarkitekt

Lösningsarkitekt

Har du ett brinnande intresse för arkitektur och vill arbeta med förändring och digitalisering? Gillar du att röra dig i gränslandet mellan affär och it – för att tillsammans nå resultat? Då kan jobbet som lösningsarkitekt på Wasa Kredits avdelning för affärsutveckling och it vara något dig. Vi kan erbjuda dig en trygg anställning och bra förmåner samtidigt som du får arbeta i en miljö med snabba beslutsvägar.  

Om jobbet 

Wasa Kredit satsar just nu inom flera områden. Vi söker en lösningsarkitekt som vill vara med oss på resan i att utveckla moderna och säkra system för de satsningar vi genomför. Affärsutveckling och it:s uppdrag är att säkerställa att våra it-lösningar möter verksamhetens krav och kundernas behov. Den vi letar efter är en person som tycker att kvalitet, hållbar arkitektur och återanvändning av tjänster av viktiga. 

Som lösningsarkitekt arbetar du nära vår chefsarkitekt och övriga arkitekter för att säkerställa att vi har en väl fungerande it-arkitektur samt att våra arkitektoniska principer omsätts i praktiken. I din roll bidrar du till att vidareutveckla vår referensarkitektur och driva igenom it-lösningar utifrån verksamhetens behov och existerande system. Du arbetar i nära samarbete med affärsutvecklare och utvecklingsteam. Du fungerar även som stöd för projektledare och förvaltningsledare i arbetet med att införa ny eller förändrad funktionalitet i våra system. 

Vem är du?  

Vi tror att du har en relevant högskoleutbildning och att du har arbetat flera år inom systemutveckling. Du har dokumenterad erfarenhet av att ha arbetat med lösnings- och it-arkitektur i en agil miljö. Har du dessutom erfarenhet från att ha designat distribuerade system samt inom domändriven händelsebaserad arkitektur är det ett stort plus.  

Som person har du lätt att samarbeta med såväl affärsverksamhet som it-verksamhet. Du drivs av viljan att förstå verksamhetskraven för att utforma bra och kreativa lösningar samt har förmågan att beskriva och motivera teknikval och dess konsekvenser för olika intressenter. 

Vi söker dig som har ett naturligt engagemang och drivkraft och är positiv, snabbtänkt och har hög initiativförmåga. Du har förmåga att förmåga att bedriva arkitekturfrågor genom tidig involvering. Du gillar att dela med dig av kunskap och har fallenhet för att kommunicera principer och visioner till dina arbetskamrater på ett pedagogiskt och prestigelöst sätt. Du ser inga problem att i hantera flera parallella frågor och aktiviteter och samtidigt leverera i tid. Det är viktigt att du likt oss strävar efter att arbeta utifrån ett agilt synsätt. 

Om oss 

Affärsutveckling och it är en starkt integrerad del av Wasa Kredit och våra drygt 40 medarbetare ansvarar för affärs-, och verksamhetsutveckling, systemutveckling, förvaltning och drift av vårt samlade systemstöd för kreditgivning. 

Wasa Kredit är ett dotterbolag till Länsförsäkringar AB. Vi erbjuder leasing, hyra, avbetalning, fakturaköp och lån till företag samt avbetalning, lån och kortkrediter till privatpersoner. Tillsammans med Länsförsäkringar skapar vi trygghet och möjligheter för våra 200 000 kunder och 6 000 samarbetspartners. Vi har huvudkontor i Stockholm och försäljningskontor i Göteborg, Malmö, Umeå, Växjö och Örebro. 

Engagemang, tillit, professionalism och öppenhet är det som driver utveckling hos oss. I vår organisation leder återkoppling och uppföljning av dina prestationer affären framåt. Samma öppenhet som vårt starka varumärke står för strävar vi även efter internt. Mångfald värderas högt i vår verksamhet och vi lägger stort fokus på hälsa för att skapa balans mellan jobb och fritid.  

Läs mer om Wasa Kredit på http://www.wasakredit.se

Mer information och ansökan  

Låter detta intressant? Då vill vi veta mer om dig! Vi arbetar med löpande intervjuer och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, så tveka inte att söka redan idag! 

I denna rekrytering samarbetar vi med Dfind IT. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Jessica Bergström, jessica.bergstrom@dfind.se, 073-315 85 55. På grund av semestertider besvaras frågor säkrast efter 8 augusti. 

Länsförsäkringar AB-koncernen har länsförsäkringsbolagens uppdrag att bedriva gemensamma affärer inom bank och försäkring, bedriva strategiskt utvecklingsarbete och ge service till bolagen inom områden som skapar effektivitet och skalfördelar. Allt för att skapa förutsättningar för länsförsäkringsbolagen att bli framgångsrika på sina respektive marknader.

Dela detta jobb

Lösningsarkitekt

Länsförsäkringar AB