itjobb.se

Vill du vara med och utveckla banken med Sveriges mest nöjda kunder? Har du dessutom erfarenhet av BI och/eller Risk? Vi söker nya stjärnor inom Business Intelligence och Risk Management.

Om jobbet
Ditt huvudansvar är att verka som lösningsarkitekt i Länsförsäkringar Banks domän för Risk Management och Business Intelligence. Som lösningsarkitekt verkar du på en övergripande nivå för att säkerställa att verksamhetens krav på IT-lösningarna uppfylls på ett genomtänkt sätt. Arbetet görs i nära samverkan med verksamheten och andra arkitekter. Domänen omfattar lösningar för operativ riskhantering, operationell analys, rapportering, datalager och BI samt finans och ekonomi.

I dina arbetsuppgifter ingår att styra våra IT-leverantörer att följa våra arkitekturella principer och att kontinuerligt verka för att bankens IT-lösningar förbättras och styrs mot den målarkitektur som vi eftersträvar. Du deltar aktivt i bankens arkitekturarbete och är operativt med och stöttar bankens förvaltningsstyrning. Du har ett stort ansvar för den samlade bilden av bankens system inom domänen och deltar aktivt i krav-, utveckling- och testprocessen.

Du rapporterar till chefen för Arkitektur och IT-säkerhet.

Vem är du?
Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom IT eller motsvarande. Vi ser att du har flerårig relevant arbetslivserfarenhet inom IT med fokus på BI och/eller Risk. Du har erfarenhet av end-to-end arkitektur för lösningar inom Busniess Intelligence. Du har också goda kunskaper Microsoft BI verktyg samt SAS-plattformen. Vidare har du erfarenhet av olika DW-metodologier och modelleringstekniker. Slutligen ser vi att du har mycket goda kunskaper i både svenska och engelska.

Som person har du en positiv attityd, gillar förändring och har ett starkt driv att få saker genomförda samt ett tydligt kund- och verksamhetsfokus. Du har förmågan att se hur IT-arkitektur kan bidra till verksamhetens mål utifrån ett helhetsperspektiv och är lösningsfokuserad. Du är prestigelös, metodisk, strukturerad och inspireras av att stå inför nya utmaningar. Du har förmåga att skapa ordning och struktur i komplexa frågeställningar och nå fram till den kritiska affärsnyttan. Du är kommunikativ och har förmåga att med en ödmjuk attityd kunna förklara komplexa lösningar på ett enkelt och kärnfullt sätt för olika samarbetspartners både inom organisationen och med externa parter.

Om oss
Vi har länsförsäkringsbolagens uppdrag att bedriva gemensamma affärer inom bank och försäkring, utvecklingsarbete och ge service inom områden som skapar effektivitet och skalfördelar. Vi är en ansvarsfull och attraktiv arbetsgivare som främjar hälsa och bidrar till ett hållbart arbetsliv. Vi vill med en god företagskultur och tydliga värderingar bidra till att attrahera och behålla de bästa medarbetarna. Vi är en lärande organisation med stark tilltro till självledarskap.  Tycker du om att leda dig själv och utveckla din fulla potential kommer du att trivas hos oss. Vi arbetar aktivt med mångfald och inkludering.

Mer information och ansökan
Låter detta intressant? Då vill vi veta mer om dig! Vi arbetar med löpande intervjuer och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, så tveka inte att söka redan idag.

 

Kort om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidare

Sista ansökningsdag:
2020-01-31

Arbetsplats
Stockholm


Kontaktperson
Linus Lindström 
Chef
0735418162
Mirek Swartz 
Kontaktombud Forena
08-588 418 92
Peter Fredby 
Kontaktombud SACO
08-588 401 80

Lösningsarkitekt BI och Risk

Ort
Kategorier
Utgår

2020-01-31

Ansök nu

Dela detta jobb