itjobb.se

logga

Lösningsarkitekt IAM

Ansök nu

Lösningsarkitekt IAM

Adaptits verksamhet sker människor emellan och vårt konsultmannaskap bottnar i en naturlig kreativitet och en ödmjukhet inför den tillit vi byggt upp tillsammans med våra kunder – den ger oss mod att tänka nytt och föreslå nya lösningar. Vill du bli en av oss? 

Du kommer att bli en del av ett bolag med uttalad tillväxtambition med en tydlig riktning. Vi är en 100% oberoende konsultbyrå med en övertygelse om att riktig konsulting kräver ett objektivt och vägledande förhållningssätt. Vårt dagliga arbete handlar om it- och verksamhetsutveckling för att göra våra kunder framgångsrika i en digital framtid. Vi är konsulter utöver det vanliga och vill göra vårt yttersta för att bidra till en positiv samhällsutveckling.  Vi riktar oss därför särskilt mot privata och offentliga aktörer som tillhandahåller samhällsutvecklande funktioner.

Vi kan nu erbjuda ett färdigt uppdrag hos en av våra mest strategiskt viktiga kunder, där du kommer att ingå i ett team av erfarna kollegor med olika specialistområden. Du kommer få möjlighet att bli en nyckelperson hos kunden under en etablering av IAM-området och kommer få stora möjligheter att bidra till utvecklas som lösningsarkitekt inom IAM, IT-infrastruktur och IT-säkerhet.

Dina huvudsakliga uppgifter i rollen som Lösningsarkitekt är:

 • Ansvara för att genomföra både självständiga och team-uppdrag inom främst Identity Access Management

 • Sammanställa kundens verksamhetskrav och omsätta dessa till en realiserbar lösningsarkitektur

 • Säljstöd och anbudsarbete vid uppdragsförfrågningar

Vad söker vi hos dig?
Du är strukturerad, lyhörd och kvalitetsmedveten i ditt arbete som du tar dig an med stort engagemang och initiativförmåga. Samtidigt är du en lösningsorienterad kravställare med förmåga att ta dig an tekniken vid behov. Du kan navigera i komplexa organisationer och tydligt kommunicera med olika motparter samtidigt som du har en förmåga att få både medarbetare och kund att röra sig mot ett gemensamt mål. Du har en positiv inställning till förändring, är öppen och ambitiös med en vilja att fortsätta utvecklas i din yrkesroll. Du är bra på att skapa relationer och ger ett förtroendeingivande och trovärdigt intryck. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

För den här tjänsten krävs

 • Minst fem års erfarenhet av att arbeta som IT-arkitekt med anknytning till IAM-området

 • Svenskt medborgarskap då tjänsten är säkerhetsklassad (SUA2)

 • Fysisk placering i Stockholm

För att lyckas i tjänsten som lösningsarkitekt bör du dessutom ha följande erfarenhet och kunskap

 • Tidigare erfarenhet från att ha arbetat som konsult och/eller hanterat kundrelationer.

 • Mycket god erfarenhet av Identity Access Management och Identity Governance Administration.

 • Mycket god teknisk kompetens både övergripande inom IT området men också inom specialisering som infrastruktur

 • Förmåga till helhetssyn med en förståelse för enterprise-arkitektur.

 • Goda kunskaper i att arbeta med utformning av identitets- och behörighetshantering, olika autentiseringstekniker.

 • Ett affärsmässigt synsätt som du kan tillämpa i dina uppdrag

 • Kunna uttrycka dig flytande på både svenska och engelska i såväl tal som skrift

Meriterande är följande

 • Universitets- eller högskoleutbildning 

 • Certifiering inom ex TOGAF

 • Kunskap om kravhantering/analys

Vårt erbjudande till dig 
Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på självledarskap och våra medarbetares personliga utveckling och hälsa. Vi står på en tydlig grund där vi som personer och bolag skapar hållbart värde för våra kunder och ger varandra förtroende att utmana och utmanas i vårt dagliga arbete. Givet den höga förändringstakten i den omgivning där vi verkar tror vi att det normala är ett ständigt lärande och att våra olikheter tar oss längre. Du blir en del av ett tight gäng på ett bolag som vill framåt!

Kontakta oss 
Vi ser fram emot att få din ansökan! Har du frågor om den utlysta tjänsten är du välkommen att kontakta Helena Edbladh, HR-ansvarig, via helena.edbladh@adaptit.se

Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Som ett kvalitativt led i vårt sedvanliga rekryteringsarbete genomgår våra slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om våra framtida medarbetare.

Dela detta jobb

logga
Lösningsarkitekt IAM

Adaptit AB