itjobb.se

Lösningsarkitekt inom Mainframe på SEB Kort i Stockholm

Ansök nu

Lösningsarkitekt inom Mainframe på SEB Kort i Stockholm

SEB är en ledande nordeuropeisk koncern för finansiella tjänster med internationellt perspektiv och samtidigt en av Nordens största IT-arbetsgivare. Bankväsendet förändras snabbt och vi är stolta över vår entreprenörsanda och innovationskraft

Finansiell kunskap, teknik och digitala lösningar är kärnan i SEB:s affär. Våra medarbetare inom IT och Tech arbetar hårt för att framtidssäkra SEB:s digitala arkitektur och produkter för att fortsatt leverera service i världsklass till våra kunder. Vill du vara en del av SEB?

Vi längtar efter fler kollegor! SEB kort behöver utöka med en lösningsarkitekt inom kunddataområdet. SEB Kort är ett eget bolag inom SEB och har miljontals kunder varav flertalet inte är bankkunder. Därför måste vi ha vår egen Kunddatabas med allt vad det innebär. Kunddataområdet med förmågor som stödjer kundens hela livscykel med processer för att skapa, uppdatera och rensa kunddata är centralt för vår plattform och kommer att fortsätta utvecklas framåt.

Vad du kommer att göra
Du kommer att arbeta i ett agilt team tillsammans kollegor från olika delar av vår organisation. I våra agila team jobbar både IT och affär tätt tillsammans med stort fokus på kundupplevelse, säkerhet och hållbara system. Teamen ansvarar för hela kedjan i livscykeln – utveckling, förvaltning och support av våra system.

Som Lösningsarkitekt kommer du vara med och skapa, förbättra och implementera hållbara lösningar tillsammans med utvecklare i teamet. Dessa lösningar ska vara i linje med målarkitektur och arkitekturprinciper. Du kommer ha ett tätt samarbete tillsammans med andra arkitekter, produktägare, tekniska ledare och självklart utvecklare.

Du kommer vara en viktig del i analys av krav och design. Detta gäller både nya lösningar och förändringar i befintliga lösningar. Du blir en nyckelspelare i att stödja andra att använda den definierade arkitekturen i daglig utveckling och underhåll.

Du kommer vara en nyckelspelare i att utveckla vår arkitektur för Master Data Management.

Vem vi letar efter

  • Ansvarstagande, positiv och kvalitetsmedveten.

  • En lagspelare som gärna delar med sig av din kunskap till andra.

  • Stark erfarenhet inom informations-/datamodellering och har förmåga att sätta dig in i detaljer och mer övergripande modeller och mönster.

  • Erfarenhet av stordatorsystem är en fördel, då vår kunddatabas baseras på DB2 på IBM Mainframe. Kunskap och intresse av Masterdata Management, Information Management är ett plus.

  • Erfarenhet från finansbranschen och regleringar som AML/KYC, GDPR osv är även det en fördel.

  • Erfarenhet från kortbranschen är en fördel men inget krav.

  • Svenska och engelska flytande i tal och skrift. 

Vad vi erbjuder

  • Attraktiva ersättningar och förmåner

  • Tillgång till SEB-personalbank med exklusiva förmåner

  • Innovativt företag i teknisk framkant

  • En välkomnande och vänlig kultur

  • En bra blandning av kollegor med lång erfarenhet av Kort-/IT-branschen och andra med kortare erfarenhet och stor vilja att lära sig mer

  • Korta beslutsvägar

  • Ett nära samarbete mellan affär och IT

  • En spännande arbetsplats där du har möjlighet att göra skillnad

Läs mer om hur det är att jobba på SEB www.sebgroup.com/career
På SEB är vi övertygade om att inkludering och mångfald är avgörande för att driva tillväxt och innovation, leverera service i världsklass till våra kunder samt skapa värde för samhället i stort. En inkluderande organisation för oss innebär en kultur där vi är nyfikna på olika perspektiv och tankar, där alla kan bidra till sin fulla potential och känner sig uppskattade och respekterade. Mångfald på SEB betyder uppskattning och respekt för varandras skillnader och bakgrund. Alla är välkomna hos oss, oavsett ålder, kön, etnicitet, tro, sexuell läggning eller funktionshinder.

Välkommen med din ansökan
Bifoga ditt CV och ett personligt brev där du beskriver dig själv och vad du kan bidra med på SEB Kort. Eftersom vi väljer ut kandidater löpande får du gärna skicka in din ansökan idag, men senaste datum för ansökan är den 30/7. Om du har frågor om tjänsten kan du kontakta Talent Acquisition Partner Sebastian Vesterlund via sebastian.vesterlund@seb.se

SEB is one of the largest Tech employers in the Nordics. We are international, business savvy techies that contribute to or are responsible for SEB’s banking software, ensuring that both internal and external products and services are delivered fast and efficiently, that access is always on, and that solutions are trusted and compliant. We work hard to future-proof SEB with world class digital architecture and the deployment of new technologies.

Read more: https://sebgroup.com/

Dela detta jobb

Lösningsarkitekt inom Mainframe på SEB Kort i Stockholm

Skandinaviska Enskilda Banken AB