itjobb.se

Lösningsarkitekt Master Data

Företag Experis AB
Ort
Utgår

2021-03-07

Ansök nu

Lösningsarkitekt Master Data

Har du det som krävs och vill du hjälpa oss i vår fortsatta utveckling av masterdatalösningar? Vill du arbeta i en av Nordens mest spännande koncerner där IT står i fokus?

Vi söker dig som vill leda de arkitekturella förändringar som sker i utvecklingen av våra masterdata-lösningar för PostNords produktion i Norden. Vi ser gärna att du har ett stort intresse och erfarenhet av java och open source-lösningar som IT-arkitekt.

Bli en del av vårt team
Hos oss på Group IT, Valuestream IPM ansvarar vi för IT-utveckling för PostNords produktion av logistik- och brevtjänster i Norden där masterdata är en viktig del av lösningsarkitekturen för att bygga framtidens produktionssystem. Vi utvecklar lösningar agilt och hjälper vår verksamhet att bli mer flexibla och effektiva! Här får du vara med och investera för framtiden och bygga system som är hållbara och enkla att förvalta.

I din roll arbetar du med utveckling av våra masterdata-system och bidrar med din expertis för att säkra att vi utvecklar lösningar och funktionalitet som matchar behoven i våra produktionssystem och affärsprocesser. Tillsammans med Enterprisearkitektur definierar du målarkitekturen samt implementerar metoder och verktyg för hantering av masterdata. Fokus är främst våra nya nordiska masterdata-system där vi genomför stora förändringar i masterdatahanteringen samt i konsumtionen av masterdata i kringliggande system. Du arbetar nära verksamheten, olika intressenter inom IT och våra agila utvecklingsteam. Vi arbetar agilt enligt Scrum och SAFe. Du är placerad i Solna och rapporterar till Head of Valuestream IPM som har det nordiska ansvaret.

Du har vad som krävs
Du har arbetat flera år som IT-arkitekt där masterdata har varit en viktig komponent i de lösningar du ansvarat för, gärna med ett par års direkt erfarenhet av Master Data Management (MDM) från design, utveckling och operativ användning av resultat. Du är van att kravställa och dokumentera IT-arkitektur mot externa leverantörer och utvecklingsteam. Du har även kunskap om system- och lösningsarkitektur för egenutvecklade system baserat på java och annan opensource teknologi. Vidare har du akademisk utbildning inom systemutvecklingsområdet eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt

Som person är du trygg och stabil med en analytisk och kommunikativ förmåga. Du arbetar lösningsorienterat och proaktivt och löser dina arbetsuppgifter utifrån verksamhetens bästa och sätter en ära i att skapa värde för kunden. Vårt koncernspråk är engelska vilket ställer krav på att du talar och skriver obehindrat på svenska och engelska.

Vi levererar
Vi erbjuder ett jobb i ett team som är med och driver förändring och möjliggör att företaget når sina mål och levererar stabila it-lösningar. Du kommer vara en del av en arbetsplats med stor mångfald, vilket bidrar till bättre resultat för verksamheten.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med Experis IT. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Pia Boström 08-508 954 04, pia.bostrom@se.experis.com
Skicka in din ansökan omgående då vi arbetar med löpande urval, dock senast 7 mars 2021.

För Fackliga kontaktpersoner se www.postnord.com/fackliga

Välkommen med din ansökan!

PostNord Goup är den ledande leverantören av kommunikations- och logistiklösningar till, från och inom Norden. Vi säkerställer också postservicen till privatpersoner och företag i Sverige och Danmark. Genom vår expertis och ett starkt distributionsnät utvecklar vi förutsättningarna för morgondagens kommunikation, e-handel, distribution och logistik i Norden. 2019 hade koncernen ca 29 000 anställda och en omsättning på 38 miljarder SEK. Moderbolaget är ett svenskt publikt bolag med koncernkontor och även huvudkontor för den svenska verksamheten i Solna. PostNord Sverige är det största av PostNord bolagen och står för 60% av bolagets totala omsättning och har ca. 20.000 anställda. 2019 omsatte PostNord Sverige ca 24 miljarder kronor.

Dela detta jobb

Lösningsarkitekt Master Data

Experis AB