itjobb.se

Lösningsarkitekt till Arlanda Express

Ansök nu

Lösningsarkitekt till Arlanda Express

Vill du vara med och bygga IT-landskapet på Arlanda Express? Vi har ambitiösa planer för framtiden och som Lösningsarkitekt har du en nyckelroll med stora möjligheter att påverka både vägval och initiativ.

Som Lösningsarkitekt hos oss verkar du i gränslandet mellan verksamheten och de tekniska lösningar som verksamheten använder, samt de integrationer som krävs för att ge verksamheten maximal nytta. Vi har en ambitiös roadmap och en utvecklingsportfölj med flera prioriterade initiativ. Just nu driver vi ett stort förändringsprojekt gällande våra digitala försäljningskanaler och biljetter där en helt ny IT-plattform är under uppbyggnad. Arbetet sker i nära samarbete med vårt utvecklingsteam, ett fullstackteam hos vår utvecklingspartner.

För att trivas och vara framgångsrik i rollen hos oss bör du vara driven, pragmatisk och gilla att ta ledning samt ha ett starkt tekniskt intresse. Du kommer arbeta nära verksamheten, IT-chef såväl som våra utvecklingspartners. Arbetet består av allt från strategisk planering till en hel del praktiskt utförande.

Som lösningsarkitekt kommer du att ha en central roll och ett stort eget ansvar när det handlar om att ta fram och upprätthålla nulägen och målbilder för arkitekturen, genomföra granskning av projekt och utvecklingsinitiativ, samt utgöra en länk mellan verksamheten och våra IT-leverantörer.

Välkommen till en organisation med god stämning och där vi ställer upp för varandra. Vi är en modern och flexibel arbetsgivare och har precis flyttat in i nya fina lokaler i World Trade Center i centrala Stockholm.

Din profil
Vi söker dig som känner igen dig i följande

  • Har erfarenhet som Lösningsarkitekt med utvecklarbakgrund
  • Har bred och djup teknisk kompetens
  • Van vid att ta fram systemdokumentation och kartlägga systemberoenden
  • Förmåga att skapa förståelse för verksamheten, strategiskt och långsiktigt tänk
  • Förmåga att se helhet och att kunna dyka ner i tekniska detaljer när det behövs
  • Högskoleutbildning inom IT, gärna systemvetenskap, civilingenjör eller motsvarande.

Som person är du kreativ och lösningsorienterad, bra på att prioritera och klarar att hantera många parallella initiativ. Du är kommunikativ, utåtriktad och gillar att skapa i samverkan med dina kolleger. Vi förväntar oss att du talar och skriver svenska och engelska obehindrat.

Det är meriterande om du har praktisk erfarenhet inom ett eller flera av följande områden:

  • Lösningar i molnet, företrädesvis MS Azure
  • Business Intelligence/Data & Analytics
  • E-commerce

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar Arlanda Express med Experis IT. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Anki Snis, 08-508 954 53, anki.snis@se.experis.com. Vi intervjuar löpande för tjänsten så ansök gärna så snart som möjligt.

Dela detta jobb

Lösningsarkitekt till Arlanda Express

Experis AB