itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Lösningsarkitekt till Bild och Funktion IT

Ansök nu

Lösningsarkitekt till Bild och Funktion IT

Vill du vara med och utveckla livsviktig IT och tillsammans med oss göra skillnad på riktigt?

Sök rollen som lösningsarkitekt idag och var med på vår resa mot en mer moderniserad, datadriven och förbättrad vård!

Vi erbjuder

Karolinska Universitetssjukhusets uppdrag är att bedriva specialiserad och högspecialiserad sjukvård. Vår vision ”Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag” är vägledande när vi arbetar mot tydliga värden för patienter och samhälle och mot medicinska framsteg. En förutsättning för nästa steg inom den medicinska utvecklingen är förbättrade och moderniserade informationsstrukturer och digitalisering där vi i allt större utsträckning styr produktion och vårdleverans datadrivet och med digital information som beslutsstöd. I detta ingår data från strålkanoner, radioaktiva röntgenundersökningar, operationsdata, avancerade läkemedel och genetiska data som kan kombineras för att skapa nya behandlingar.

Karolinska har en stark IT-organisation och tar nu steget mot att i partnerskap och på egen hand utveckla helt nya lösningar för vårdens digitala system som idag inte finns på marknaden. Det vi gör är unikt och kommer vara revolutionerande för utvecklingen inom hälso- och sjukvården och forskningen. Därför tar vi nu nästa steg mot ökad utvecklingsförmåga inom universitetssjukhuset för vår långsiktiga satsning. Vi har gott om erfarenhet och kunskap inom vårdens traditionella system men vi behöver bli fler som tänker nytt och som utmanar desamma. Ambition, leveransfokus och kreativitet värdesätts högt och vi behöver både bredd och spets och vi ser gärna att även talanger med mindre erfarenhet växer med oss. Som lösningsarkitekt arbetar du från teknikstaben inom Karolinskas verksamhetsområde IT Utveckling och vårdinformation.

Om tjänsten

Inom avdelningen Bild och Funktion IT erbjuds du ett stimulerande arbete i en kunskapsintensiv organisation och du är en del av ett engagerat, agilt leveransteam som arbetar med att utveckla och förvalta IT-stöd inom området Röntgen och Medicinsk bilddiagnostik på Karolinska. Området innefattar bland annat komponenter som radiologiskt informationssystem (RIS), bildhanteringssystem (PACS), bildlagring, integrationslösningar, avancerade bild- och visualiseringslösningar (AV-system), datalager och lösningar för AI/ML.

Rollen som lösningsarkitekt är bred och du kommer jobba med våra befintliga bildhanteringssystem (COTS) och integrationer mellan dessa samt mellan sjukhus regionalt och nationellt. Därtill jobbar du även med att integrera medicinska bilder i Karolinskas nya vårddatalager som bygger på en modern plattform, under utveckling in-house, för att stödja framtidens vård inom precisionsdiagnostik och precisionsmedicin.

Dina huvudsakliga uppgifter:

 • Översätta verksamhetskrav och informationsflöden mot tekniska krav i system och arkitektur
 • Leda arbetet med att ta fram och implementera lösningsförslag i vidare- och nyutveckling samt utveckla vår IT-arkitektur
 • Genomföra tekniska analyser av lösningar och säkra kostnadseffektivitet innan inköp eller upphandling
 • Vara strategisk partner till verksamheten avseende hur förbättrad IT kan bidra till Karolinskas verksamhetsutveckling
 • Föra dialoger och kravställa lösningar gentemot andra utvecklingsteam och/eller samarbetspartners och jobba nära produktägarna inom området

Vi söker

Vi söker dig som har bred teknisk kunskap och har förmågan att sätta dig in i ny teknologi. Vi tror att du har jobbat som systemutvecklare eller teknikspecialist i några år och är redo för nya utmaningar. Som person är du ansvarstagande och självständigt kan identifiera och ansvara för dina aktiviteter. Du är driven och kan hantera många parallella aktiviteter i en komplex miljö samt har en förmåga att leda i förändring. Vidare är du flexibel som kan arbeta med intressenter och skapa förtroende i olika forum.

Kvalifikationer

Krav:

 • Högskoleutbildning inom IT-området (ingenjör, data-/systemvetare) eller motsvarande erfarenhet som bedöms likvärdig
 • Erfarenhet av att arbeta med komplexa systemlösningar
 • God ledarskapsförmåga och vilja att samarbeta
 • Mycket god förmåga att kommunicera och agera lyhört med din omgivning samt uttrycka dig väl på svenska och engelska, både muntligt och skriftligt

Meriterande att ha kunskap om:

 • Vårdsystem och specifikt Bildbehandlingssystem såsom RIS/PACS
 • Standarder såsom DICOM, HL7, FHIR, openEHR samt Redhats produkter OpenShift och CEPH
 • Verktyg för att dokumentera IT-arkitektur
 • Containerteknik och integrationer

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper. Du trivs med att vara där det händer och gillar att söka ny kunskap.

Om rekryteringsprocessen

Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Provanställning kan komma att tillämpas.

Varmt välkommen med din ansökan!


Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm (öppnas i nytt fönster)

Fackliga representanter

Namn SACO Telefon
saco.karolinska.karolinska@regionstockholm.se Namn Vision Telefon
vision.karolinska@regionstockholm.se

 

Dela detta jobb

Lösningsarkitekt till Bild och Funktion IT

Karolinska Universitetssjukhuset