itjobb.se

Om företaget / verksamheten

Är du en person som brinner för IT- och nätverksteknik? Tycker du om att arbeta med felsökning och komma med nya idéer på lösningar? Då tycker vi att du ska fortsätta läsa!

Just nu söker vi ett antal Anläggningstekniker inom IT Drift hos oss i Kiruna. Ett av vår IT-avdelnings uppdrag är att säkerställa en hög tillgänglighet och kvalitet på LKAB koncernens IT-tjänster, så att alla verksamhetsdelar erhåller ändamålsenliga och störningsfria IT system. Inom IT-avdelningen ingår vår sektion IT Drift som ansvarar för löpande drift, underhåll och andra tekniska insatser för att säkerställa funktion och tillgänglighet för LKAB:s hela verksamhet.

Vår sektion IT-drift genomför detta uppdrag i nära samarbete med flera underleverantörer enlig s.k. multi sourcing modell men har inom vissa teknikområden såsom Nätverk valt att göra detta i egen regi och med egna resurser.

Om tjänsten

Som Anläggningstekniker inom Nätverk ingår du i ett team som ansvarar för daglig drift och anlägger den fysiska och logiska kommunikationsinfrastrukturen på LKAB. Du kommer att hantera fiber-, signalkabel samt sätta upp aktiv utrustning för att möjliggöra bland annat datakommunikation, telekommunikation, kommunikationsradio, mobiltelefoni, Seismik system, LORA IoT, Watcher och intern-tv CCTV.

Du kommer vara omgiven av kollegor och teamledare med lång erfarenhet inom området, vilket ger dig goda förutsättningar att komma in i din roll som Tekniker hos oss. För vår arbetsgrupp är det viktigt att hålla hög leverans och på ett snabbt och effektivt sätt få igång en funktion som slutat fungera, därför behöver du som arbetar med oss vara initiativtagande, tycka om att jobba lösningsorienterat och vara flexibel. Hos oss kan dagarna se olika ut, ibland behöver vi kunna göra snabba omprioriteringar och skifta fokus- allt för att verksamheten ska löpa på så smidigt som möjligt.

Tjänsten är på dagtid och det kan vid behov bli aktuellt med periodisk beredskapstjänstgöring.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som brinner för IT och nätverksteknik, har gymnasial utbildning inom el/tele och gärna några års erfarenhet inom nätverksområdet.

För att du ska trivas i rollen behöver du tycka om att arbeta med felsökning, både självständigt men också hitta lösningar på problem med hjälp av dina kollegor. För dig är det en självklarhet att ha en god dialog mellan kollegor, teamleader och chef men också med våra beställare.
Skulle du dessutom beskriva dig själv som kreativ, driven och nyfiken på att hitta nya lösningar som passar till LKAB:s tekniska miljö så tror vi att du kan vara rätt för oss!

B-körkort är ett krav för alla våra tjänster

Engagemang, Nytänkande och Ansvar är viktiga ledord för dig i ditt dagliga arbete. Hos oss på LKAB är det viktigt att ha ett inkluderande klimat där alla känner sig välkomna och vi ser fram emot de nya tankar, idéer och synsätt som du har med dig.

Vi erbjuder

Ett jobb i en högteknologisk, internationell gruv- och mineralkoncern med storskalig verksamhet på en global, konkurrensutsatt marknad. Vi erbjuder olika personalförmåner såsom friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter, subventionerad tandvård.

Övrig information

Har vi lyckats locka ditt intresse? Vi hoppas det!
Välkommen med din ansökan senast den 24 september 2020.

För ytterligare information om tjänsten vänligen kontakta Gruppchef Nätverk IT-drift Hans Lindgren på telefon 0980-53220 / 072–546 3220.

Fackliga kontakter
Unionen Kiruna/Svappavaara: Sakari Alanko, 0980-725 08
Akademikerföreningen Kiruna/Svappavaara: Björn Åström 0980-72903
Ledarna Kiruna/Svappavaara: Ingegerd Kyrö 0980-710 50

Lösningsfokuserad Anläggningstekniker inom IT-Drift

Företag LKAB
Ort
Utgår

2020-09-24

Ansök nu

Dela detta jobb