itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
Logga

Lösningsorienterad IT-arkitekt

Företag Migrationsverket
Ort
Utgår

2022-12-07

Ansök nu

Lösningsorienterad IT-arkitekt

Migrationsverkets digitalisering innebär att vi formar om myndighetens it-miljö från grunden. Målet är att fullt ut dra nytta av den senaste digitala teknikens möjligheter i service, tjänster och system. Vårt arbetssätt är agilt med fokus på automatisering, löskopplad och eventbaserad arkitektur.

Vi söker dig som med din gedigna erfarenhet vill vara med och påverka och bidra till samhällsnyttan. Du kan förvänta dig ett givande arbete i en omfattande, varierande och verksamhetsnära it-miljö.

I denna roll kommer du att:

  • vägleda inför och under förändringsuppdrag

  • säkerställa att förändringar linjerar med verksamhetens behov och Migrationsverkets målbild för IT-arkitektur

  • ansvara för att ge förutsättningar för team och medarbetare att leverera lösningar som linjerar med verksamhetens behov i samklang med den arkitekturella målbilden

  • vara med och utforma myndighetens framtida arkitektur för våra interna lösningar.

Hos oss arbetar du tillsammans med de närmsta utvecklingsteamen och arkitektkollegor. Migrationsverket har en arkitekturfunktion som omfattar mjukvaruarkitekter, lösningsarkitekter och verksamhetsarkitekter. Utöver arkitektkollegorna samverkar du även med projektledare, produktansvarig, systemutvecklare, testare, drifttekniker, sektionschefer, kansli, controllers, etc. Dina kontaktytor är många och det nätverk som du kommer att bygga upp är stort. Gemenskap är något vi värdesätter högt och vi bidrar till bra arbetsklimat där vi lär av varandra, värdesätter varandras olikheter och har en tillåtande kultur.

Här kan du läsa om hur enhetschef Görgen berättar om arbete med it-arkitektur på Migrationsverket

Du är trygg och stabil och har förmåga att skilja på det personliga och professionella. Du anpassar dig till situationen och relaterar till andra på ett lyhört sätt. Vidare är du kommunikativ och lätt att samarbeta med. Du leder gärna andra vid behov och säkerställer att vi på ett effektivt sätt når våra gemensamma mål i tid. Du är också bra på att planera och organisera ditt arbete och har förmågan att prioritera rätt saker.

Du som går in i rollen som IT-arkitekt behöver ha

  • en akademisk utbildning inom it/datavetenskap eller en annan utbildning i kombination med för rollen relevant arbetslivserfarenhet

  • en förståelse för lösningsdesign, antingen via rollen som senior utvecklare, IT-arkitekt eller Tech Lead med hög involvering i dessa frågor

  • goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift, eftersom du behöver kunna ta del av och delge komplex information på dessa språk 

OBS! Då tjänsten kommer bli placerad i säkerhetsklass krävs även svenskt medborgarskap. Inför anställning kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll genomföras.

Det är toppen om du även har erfarenhet av ledarskap i någon form.

Några av fördelarna med att arbeta på Migrationsverket är möjligheten att påverka och förändra. Vi erbjuder en lärande miljö och bra balans mellan arbete och fritid. Friskvårdbidrag och friskvårdstimme samt ersättning upp till 90 % av lönen vid föräldraledighet är några av våra fina förmåner.

Läs mer om våra förmåner här

Anställningen är tillsvidare med placering i Norrköping. Det finns goda möjligheter till distansarbete och vi har flexibla kontorsarbetstider. Vi tillämpar individuell lönesättning. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Har du frågor om rollen eller aktuell enhet kontakta rekryterande chef Görgen Sävhammar på gorgen.savhammar@migrationsverket.se

På Migrationsverket är vi cirka 5 000 personer som arbetar med en av vår tids stora samhällsfrågor, och med uppgif­ter som rör människors liv och framtid. Varje dag söker sig människor till Sverige för att arbeta, studera, bo eller söka skydd här. Migrationsverkets uppdrag är att pröva ansök­ningar för dem som vill stanna i Sverige. I det större perspektivet bidrar vi till att migrationen till vårt land funge­rar och ett konkurrenskraftigt Sverige. Vi fyller en viktig roll i samhället - vårt jobb är viktigt på riktigt.

I vårt arbete som statstjänstemän handlar vi i enlighet med fattade beslut och visar omdöme vid uttalanden och agerande. Det krävs en hög säkerhets- och sekretessmedvetenhet hos oss och vi vägleds av den statliga värdegrunden och av mod, empati och tydlighet.

Vi använder urvalsfrågor i ansökningsförfarandet. Besvara dessa så utförligt du kan eftersom dina svar avgör om du är kvalificerad att gå vidare i rekryteringen eller inte. Vi använder också ofta tester för att vidare bedöma din skicklighet för den sökta tjänsten. Kallas du till intervju kan du behöva besvara frågor kopplat till säkerhet. 

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar en jämn könsfördelning och mångfald.

Önskar du komma i kontakt med fackliga företrädare finns kontaktuppgifter till Saco-S, Seko och ST längst ned på vår Lediga jobb-sida på webben. 

Migrationsverkets rekryteringar sker helt i vår egen eller upphandlade leverantörers regi. Vi undanber oss därför telefonsamtal och mejl från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Anställningsform

     Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

     Heltid

Tillträde

     Enligt överenskommelse

Löneform

     Månadslön, individuell lönesättning

Antal lediga befattningar

     1

Sysselsättningsgrad

     100%

Ort

     Norrköping

Län

     Östergötlands län

Land

     Sverige

Referensnummer

     3.3.1-2022-21750

Kontakt

  • Görgen Sävhammar, 010-2037581

Publicerat

     2022-10-12

 

 

Dela detta jobb

Logga
Lösningsorienterad IT-arkitekt

Migrationsverket