itjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Itjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Microsoft 365 Engineer Modern Workplace till SJ!

Ansök nu

Microsoft 365 Engineer Modern Workplace till SJ!

Vill du att ditt arbete som Micrsoft 365 Engineer bidrar till klimatsmart transport? Vill du arbeta i ett erfaret och kunnigt team med det nyaste inom Microsoft 365? Vill du förbättra andra människors digitala arbetsmiljö? Vill du ha trygghet och bra förmåner? Sök rollen som Microsoft 365 Engineer Modern Workplace på SJ!

Om SJ

På huvudkontoret på Vasagatan 10 i Stockholm kommer du som Microsoft 365 Engineer Modern Workplace att arbeta tillsammans med över 300 andra IT-professionals. I det största sammanhanget har du 5400 kolleger som alla arbetar med att transportera människor och gods på ett mycket klimatsmart sätt. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken. I detta sammanhang tar du del av en långsiktig kultur, i ett lönsamt bolag, helägt av Svenska staten med medarbetare som alltid finns där när det behövs.

Som anställd på SJ tar du del av goda förmåner som bland annat billiga resor. Du är del av ett flexibelt upplägg och är inne på kontoret två till tre dagar i veckan, mer om du själv skulle vilja det.
Läs mer om SJ här: https://www.sj.se/om-sj eller här https://www.sj.se/sv/om/om-sj/jobba-pa-sj.html

Rollen, Microsoft 365 Engineer

Som Microsoft 365 specialist i team digital arbetsplats söker vi dig som vill jobba med cutting edge-teknik inom Microsoft 365. Din främsta uppgift är att skapa en så bra och enkel digital arbetsmiljö som möjligt för SJ:s medarbetare, något som är både viktigt och mycket uppskattat hos oss. Som Microsoft 365 Engineer kommer du att arbeta med olika teammedlemmar i olika projekt och du kommer även vara mycket i kontakt med verksamheten gällande specifika applikationer inom Microsoft 365. I ditt närmsta sammanhang finner du mycket kunniga och engagerade teammedlemmar som kommer stötta dig in i rollen som Microsoft 365 Engineer Modern Workplace!
Här nedan de viktigaste ansvarsområdena i Microsoft 365 Engineer-rollen:

 • Utveckla och förvalta delar av SJs digitala arbetsplats med fokus på Microsoft 365

 • Stötta kollegorna i teamet med operationella aktiviteter inom Digital arbetsplats ansvarsområde

 • Ta fram och underhålla erforderlig dokumentation för IT-lösningarna.

 • Delta i operationella och strategiska forum med våra leverantörer och partners

 • Arbeta med lösningsarkitektur och design, samt göra tekniska vägval som ligger i linje med affärsmål, riktlinjer för IT-utveckling, målarkitektur och IT-säkerhetskrav.

 • Arbeta med att detaljera behov och krav för tekniska lösningar och funktioner i samarbete med affärsverksamheten, sitt eget team som andra team vid behov.

 • Samarbeta och supportera produktägare i prioriteringsarbete och fatta rätt beslut.

 • Hålla dig uppdaterad på trender och förändring inom området

Om Dig

För att trivas som Microsoft 365 Engineer hos oss behöver du finna mening och glädje i att leverera Modern Workplace-tjänster som förenklar och effektiviserar för våra medarbetare. För att lyckas med detta tror vi att du har erfarenhet av arbete i komplex organisation/er med verksamhetsförändring och/eller IT-utveckling samt förvaltning, där människor, process och teknik mötts. Som Microsoft 365 specialist är du en lugn och trygg som person som inte har något emot många kontaktytor. Är du flexibel och lyhörd för verksamhetens olika behov tror vi det är en fördel för ditt arbete med Microsoft 365 Modern Workplace.
Om du vidare trivs med att ta ansvar och gillar att driva ditt eget arbete samtidigt som du är en teamplayer kommer du trivas mycket bra hos oss. Du kommer få tillfälle att lära dig mycket nytt inom Microsoft 365 Modern Workplace, som även är en del av dina ansvarsområden.

Kompetenser och erfarenheter som vi tror att du behöver ha för att lyckas bra i rollen:

 • Minst två års erfarenhet i en liknande roll som systemadministratör eller lösningsarkitekt inom Microsoft 365…

 • … Eller kortare erfarenhet men att du är certifierad inom relevanta områden.

 • Tidigare erfarenhet inom Microsoft 365 & Modern Workplace

 • Tidigare erfarenhet om dokumenthantering, Power Plattform Governance

 • Tidigare erfarenhet av att jobba i en agil organisation

 • Du uttrycker dig obehindrat på svenska och engelska i både tal och skrift.

Meriterande:

 • Certifierad inom Microsoft 365 produkter och tjänster

 • Identity and Access management

För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Johan Eriksson på Experis via johan.saginer.eriksson@se.experis.com eller 072 301 48 26
Välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

Microsoft 365 Engineer Modern Workplace till SJ!

Experis AB