itjobb.se

Mjukvaru- & Validerings ing. för uppdrag hos Euro. Space Agency

Ansök nu

Mjukvaru- & Validerings ing. för uppdrag hos Euro. Space Agency

Vill du jobba i en spännande miljö i en tjänst med teknisk höjd? Då ska du söka tjänsten som Mjukvaru- & Validerings ingenjör hos oss!

Vad kommer du att jobba med?

Som konsult hos Modis kommer du att ha möjlighet att jobba med såväl stora som små organisationer och uppdrag. Från Modis jobbar vi med kunder i Västerås, Eskilstuna, Köping, med omnejd.

Just nu så söker jag till ett specifikt uppdrag till Institutet för Rymdfysik (IRF) i Uppsala. Där kommer du jobba i ett European Space Agency (ESA) projekt. Detta är ett tillfälligt uppdrag från 01/04/2019 - 31/08/2020.

Inom avsnittet Flight Software Systems ges stöd till JUICE-uppdraget och i synnerhet till Radio Plasma och Wave Instrument (RPWI) som kommer att karakterisera Jupiter Systemets radioemission och plasmamiljö.

Du kommer att tilldelas Flight Software Systems Section för att arbeta för Svenska rymdfysikinstitutet i Uppsala på plats och ansvarar för följande (inledande) uppgifter:

• Utveckling och validering av mjukvaran för ESA JUICE-uppdragets radio- och våginstrument (RPWI).

 • Utför enhetstestning av instrumentprogrammet.
 • Generering och underhåll av nödvändig programdokumentation.

Allmänna uppgifter som ska utföras:

   • Utveckling av mjukvara, validering av anläggningskomponenter samt för generiska faciliteter som speciella projektapplikationer. Detta innefattar processorns              emulatorer, simulering av rymdfarkostsystem och rymdskeppsdynamik.

 • Uppgifter inom design, test och validering av programvara (on-board).
 • Anpassning av realtidsoperativsystem för rymdapplikationer.
 • Uppgifter inom systemutvärdering, testning och prestandakarakterisering av telekommunikationssystem som nätverk via satellit- eller nätverkshantering.
 • Uppgifter inom utformning, genomförande och provningar för sektionens teknikprogram.

Vem är du som person?

Om du gillar teknik, är en lagspelare med förmåga att leverera goda resultat, då kommer du passa in hos oss!

Vi tror att du har en teknologidoktor eller magisterexamen eller motsvarande behörighet i datavetenskap, matematik, fysik, elektronik. På grund av rollens operativa karaktär så kommer en proaktiv och flexibel attityd att krävas.

För att klara uppgifterna ser vi att du har följande erfarenheter:

 • Programvaruteknik.
 • Programmeringsspråk: C och debugging skills (gdb).
 • Embedded Real Time Systems och Real Time Kernels (RTEMS).
 • Metoder för validering och enhetstestning.

Följande erfarenhet anses vara meriterande:

 • Kommunikationsprotokoll (SpaceWire, Simple Serial Interface (SSI)).
 • Känner till testautomatisering.
 • Programmeringsspråk: TCL.
 • Kunskap om PUS ECSS-E-ST-70-41A
 • Kunskap om SPARC LEON3 och multicore processor.
 • Programvaruverktyg (GNU / Linux, Makefile, Python, Gcc, Git).
 • Standarder inom mjukvara som ECSS-E-ST-40C.
 • Erfarenhet av inbyggd programvara i realtid kommer att vara en fördel.

Om Institutet för Rymdfysik

Rymdfysikinstitutet (Institutet för rymdfysik, IRF) är ett statligt forskningsinstitut med cirka 100 anställda. Dess främsta uppgift är att genomföra grundforskning, utbildning och därtill hörande observatörskaps aktiviteter inom rymdfysik, rymdteknik och atmosfärisk fysik. IRF har anställda i Kiruna, Umeå, Uppsala och Lund. Huvudkontoret ligger i Kiruna i norra Sverige. IRF har satellitinstrument som kretsar runt jorden, Mars och Saturnus; Instrument från IRF har nyligen gjort mätningar runt månen och Venus; två instrument är på en rymdfarkost för närvarande observera kometen 67P / Churyumov-Gerasimenko; Tre instrument har utvecklats för ett kombinerat europeiskt och japanskt uppdrag till kvicksilver år 2018. och IRF har ansvar för två instrument på ett större europeiskt uppdrag till Jupiter och dess isiga månar år 2022.

Om Modis

På Modis strävar vi ständigt efter att hjälpa våra kunder och konsulter att bli framgångsrika. Som konsult är du vår högsta prioritet och när du behöver oss kommer vi att vara där för dig. Vi introducerar dig i vår verksamhet och våra kunder. Dina synpunkter värdesätts och för att hålla oss i framkant är du aktiv i Modis affärsutveckling och tillsammans skapar vi erbjudanden till marknaden.

Genom att bli vår kollega kommer din vardag som konsult vara varierad med uppdrag i olika projekt i diverse branscher, system och miljöer. Din erfarenhetsbank kommer att växa liksom ditt sociala och professionella kontaktnät. Som konsult omfattas du av kollektivavtal, försäkringar, företagshälsovård, friskvårdsbidrag och rabatter på träningskort. För att vi ska få mer av varann ordnar vi regelbundet med sociala aktiviteter.

Modis levererar en bred bas av tjänster och kompetenser Inom IT, Engineering och Life Science. våra tjänster präglas av snabbhet, enkelhet och kvalitet. Modis finns representerade i USA, Kanada, Europa, Asien med över 100 kontor och med mer än 35 000 kollegor i uppdrag varje dag.

Låter detta intressant?

Då ska du söka till oss så snart som möjligt! Ansök genom länken nedan eller att du helt enkelt ringer eller kontaktar oss.

Kontakt

Vill du bli en del av Modis eller vill veta mer om de tjänster och uppdrag som vi erbjuder, ta gärna kontakt med ansvarig Business Manager, Gustav Tenerz 073-68 47 007, Gustav.Tenerz@modis.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

Mjukvaru- & Validerings ing. för uppdrag hos Euro. Space Agency

Modis Sweden AB