itjobb.se

Mjukvaruutvecklare inom R till medicinskt forskningscentrum

Företag Academic Work
Ort
Utgår

2019-10-10

Ansök nu

Mjukvaruutvecklare inom R till medicinskt forskningscentrum

Har du kunskaper om programmering i R samt med fördel också i MatLab och finns tillgänglig för ett uppdrag under en månads tid? Vi söker då dig till ett roligt uppdrag på Institutionen för medicinsk biokemi och biofysik på Karolinska Institutet! Du kommer att arbeta med att ta fram en helt ny funktion för visualisering av forskningsresultat och resultatet av ditt arbete kommer att användas för en lång tid framöver på institutionen.

Om tjänsten

Academic Work söker för Karolinska Institutets räkning en utvecklare inom R till Institutionen för Medicinsk Biokemi och Biofysik. Institutionen behöver nu hjälp med att utveckla en mjukvara för att kunna visualisera forskningsresultat på ett enkelt sätt. Uppdraget beräknas pågå under en månads tid.

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter

Som utvecklare inom R kommer du att arbeta med att utveckla en mjukvara med vilken man kan visualisera forskningsresultat och dessutom lättare kunna sortera och hitta relevant information. På institutionen får man ut forskningsresultat från flertalet instrument och dessa resultat vill man kunna visualisera på ett enkelt sätt. Du kommer därför att arbeta med att skapa en mjukvara i vilken man kan lägga in resultaten. Uppdraget beräknas pågå i en månad och kommer inledas med en introduktion i arbetsuppgifterna och där du får mer information om institutionen.

Du kommer till exempel att:

  • Programmera i R samt i MatLab eller liknande program

  • Registrera och bearbeta forskningsresultat i din skapade funktion

Har du goda kunskaper i R-programmering samt med fördel också i MatLab från dina studier eller tidigare arbete är det här ett uppdrag som passar dig! Har du dessutom intresse av biomedicin, biofysik eller liknande är detta en utmärkt möjlighet att få in en fot i en internationell forskningsmiljö som ligger i framkant för morgondagens medicinska upptäckter!

Vi söker dig som

  • Har gedigna kunskaper av programmering i R
  • Har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter
  • Goda kunskaper i engelska i tal och skrift eftersom det är arbetsspråket på institutionen.

En utbildning/ett intresse för biomedicin, biofysik eller liknande en fördel, men detta är inget krav. Har du dessutom erfarenhet av att bygga databaser är även det mycket meriterande.

Som person är du en ambitiös och drivande person som har förmågan att driva ditt eget arbete framåt. Arbetet innebär mycket frihet under ansvar och du är lojal och mån om att leverera god kvalitet i ditt arbete. Eftersom du kommer att samarbeta med andra ställs krav på god samarbetsförmåga och en god kommunikativ förmåga.

Övrig information

  • Start: Omgående

  • Omfattning: Deltid

  • Placering: Stockholm

  • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Karolinska institutets önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen. Om du har ett satt slutdatum för ansökningsprocessen, tänk på att du inte får stänga annonsen tidigare och att alla ansökningar måste gås igenom.

Information om företaget

Karolinska Institutet är en organisation som är världsledande inom medicinsk forskning. Karolinska institutet i stort har cirka 4000 anställda och campus finns på två platser i Stockholmsområdet; i Solna samt i Huddinge. Institutionen för medicinsk biokemi och biofysik är beläget på campus i Solna och bedriver forskning inom grundläggande vetenskap, med särskilt fokus på att upptäcka de mekanismer som orsakar sjukdomar. Institutionen har cirka 300 anställda.

Dela detta jobb

Mjukvaruutvecklare inom R till medicinskt forskningscentrum

Academic Work